Δημοφιλής Δημοσίευση dfa19mj Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2018 Δημοφιλής Δημοσίευση #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2018 Καλήμερα ! Μιας και η αμερικανιά μας είναι σε προχωρημένο στάδιο και ψήνουμε και σε υγραέριο πλέον ένας ανταλλακτικος καυστήρας για μια απλή ψησταριά υγραερίου κοστίζει 50+ ευρώ ! έγινε ιδιοκατασκευη με μηδενικό κόστος για μια απλή ψησταριά φίλου που πνέει τα λοίσθια (η ψησταριά όχι ο φίλος) Έχει αρχίσει και σαπίζει στην κάτω μεριά... Ποιο πολύ έγινε ένα τεστ για την κατασκευή του καυστήρα - πόσο καλά δουλεύει και σε επόμενο στάδιο θα φτιαχτεί ίσως εξολοκλήρου μια νέα ψησταριά ''αθάνατη'' έτσι κάπως ήταν... έτσι επόδωκε... έλιωσε τελείως το πάνω καπάκι του καυστήρα! έψαξα στα ρετάλια , βρήκα ένα κομματι στρατζαριστο 80χ40mm που ήταν ίδιες διαστάσεις με τον καυστήρα στο πλάτος αλλά διπλάσιος στο ύψος (40mm) κόπηκε στη μέση και έγινε 20mm... μετρήθηκαν τρύπες , διατομές , σημαδεύτηκε το στρατζαριστό... Άρχισε το κολλημα , μπήκε και μια λάμα σαν χώρισμα στην μέση του νέου καυστήρα για να γίνει στην ουσία δυο ''μάτια'' ο καυστήρας (οπως ο παλιός) Μπήκαν τα πλαινα καπάκια , ανοίχτηκαν πάσα Μ5 για να βιδωθούν οι σωλήνες εισαγωγής... ενισχύθηκε ο πάτος της ψησταριάς με λαμαρίνα για όσο την βγάλει ακόμα... Μπήκε πάνω ο καυστήρας και δοκιμάστηκε.... Υπήρξε σκέψη για το ποσες τρύπες να ανοιχτούν στον καυστήρα για να είναι ''σωστή'' η φλόγα... έγινε και δοκιμή με μπριζολάκια και τώρα έχει καλύτερη κατανομή η φωτιά... πριν πίσω και μπροστα είχε λιγότερη φωτιά! Μπριζολάκι καλό ... όλα καλά !!! 9 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qparadox Νοέμβριος 19, 2018 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2018 Μια χαρά και μπράβο! Μια παρατήρηση μόνο : οι "τσοντες" για να καλυφθούν οι τρύπες στον πάτο, ειναι γαλβανιζέ? Αν είναι, μαλλον θα πρέπει να αλλαχθεί, το γαλβανιζέ όταν ανεβάζει θερμοκρασία (πχ ηλεκτροκολληση) βγάζει καρκινογόνα αέρια (προφανώς εδώ οι θερμοκρασίες θα είναι μικροτερες, αλλά και πάλι θα υπάρχει θέμα νομίζω) 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dfa19mj Νοέμβριος 19, 2018 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2018 πριν 2 ώρες, το μέλος Qparadox έγραψε: Μια χαρά και μπράβο! Μια παρατήρηση μόνο : οι "τσοντες" για να καλυφθούν οι τρύπες στον πάτο, ειναι γαλβανιζέ? Αν είναι, μαλλον θα πρέπει να αλλαχθεί, το γαλβανιζέ όταν ανεβάζει θερμοκρασία (πχ ηλεκτροκολληση) βγάζει καρκινογόνα αέρια (προφανώς εδώ οι θερμοκρασίες θα είναι μικροτερες, αλλά και πάλι θα υπάρχει θέμα νομίζω) Ευχαριστώ για την παρατήρηση! Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν είναι γαλβανισμένη... Μάλλον; Στον πάτο πιάνει ελάχιστη θερμοκρασία.... Ποιο πολύ από το καυτό λίπος που τρέχει! Θα παρατηρήσουμε θερμοκρασίες και αν δούμε αλλοίωση σε χρώμα κλπ στα μπαλώματα θα φύγουν αν δε φύγει ωστόσο ολόκληρος ο πάτος 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
osa Νοέμβριος 19, 2018 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2018 Πολύ ωραία τα κατάφερες !!! Το σβουράκι μπόμπα έτσι ??? Έχω και εγώ ένα μικρότερο "χούφτας" που έχει δουλέψει αρκετές δεκαετίες.... προχθές κόλλησε το πίσω ρουλεμάν και το άλλαξα. Μέσα που το άνοιξα ήταν καινούργιο ακόμα !!! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dfa19mj Νοέμβριος 19, 2018 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2018 πριν 33 λεπτά, το μέλος osa έγραψε: Πολύ ωραία τα κατάφερες !!! Το σβουράκι μπόμπα έτσι ??? Έχω και εγώ ένα μικρότερο "χούφτας" που έχει δουλέψει αρκετές δεκαετίες.... προχθές κόλλησε το πίσω ρουλεμάν και το άλλαξα. Μέσα που το άνοιξα ήταν καινούργιο ακόμα !!! Ευχαριστώ ναι κι εγώ ομοιοπαθής 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ροντακι Μάϊος 5, 2019 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2019 (edited) Εξαίρετη εργασία ! B R A V O στην Παρέα !! Καλά Ψηστήρια !!! ...και με 1,5 χρόνο καθυστέρηση... Έγινε επεξεργασία Μάϊος 5, 2019 από Ροντακι 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now