Jump to content

Car audio home system

Recommended Posts

περιμενουμε επικη παρουσιαση! (με την γνωστη ποιοτητα Lakis!)

μια παρατηρηση αν επιτρεπεις - το τροφοδοτικο δεν ειχε κατω απο την πλακετα 'μικα' (το πλαστικο φυλαρακι)?

δεν θα εβλαπτε να μπει στη θεση του -κι αν δεν ειχε καλο ειναι νομιζω να του βαλεις πριν μπλεξεις πιο πολυ με την υπολοιπη κατασκευη...

• Like 1

Κοίτα σύμπτωση.

Σαββάτο πήρα απο τον K.tso την bt version με τα 29 euro.

Για αντικατάσταση χαλασμένου ραδιοκασετόφωνου σε παλιό αυτοκινήτο.

Bt, 2 usb η μια για φόρτιση η άλλη για μουσική, mic και rds ράδιο.

Μόνο το cd του λείπει. 

Αν δουλέψουν όλα αυτά που δίνει μια χαρά θα είναι.

Βασικά και μόνο το ράδιο να δουλέψει μια χαρά θα είναι. ?

Ωραία δουλειά!!!

Keep up the good work.

Εγώ βαριόμουν την βαβούρα και πήρα ένα lepai class T απ το bangood.

Κάποια στιγμή έπαιξε μαζί με κάτι μικρά bookself σαν main ηχοσύστημα στο παιχνιδόπισο.

Τώρα το έχω στο htpc (βασικά win/android tablet με hdmi) του υπνοδωματίο

Πόσα watt είναι και του έβαλες pc psu??? 

Έγινε επεξεργασία από uhu
  • Like 1

πριν 45 λεπτά, το μέλος uhu έγραψε:

Πόσα watt είναι και του έβαλες pc psu??? 

Αν θυμάμαι 4x15 λέει στα χαρακτηριστικά. Έβαλα psu γιατί υπήρχε (αν αγόραζα τροφοδοτικό ήθελα ένα 15αρι ευρώ), και έλεγα μήπως το έκανα και τροφοδοτικό πάγκου, αλλά τελικά το κράτησα μόνο audio. 

Καλά και στο δικό μου γράφει ότι να ναι.?

Αλλού 4x15, αλλού 100w αλλού 4x25.

Χάρηκα πάντως που λες ότι είναι λειτουργικό σαν hardware software και παίζει και ωραία γιατί δεν είναι και 1η μάρκα η osio.

To lepai από την άλλη στο σπίτι παίζει με psu από κάτι ?(το μαυρό τουβλο)

Ούτε καν θυμάμαι watt αλλά νομίζω πως πάνω απο 10-15 watt δεν ήθελε.

Και φτάνουν και περισσεύουν για  τα 4ohm 5ιντσα ή 6ιντσα  ηχεία που οδηγεί.

Τώρα έχουν βγάλει το ίδιο πράγμα σε διάφορες παραλλαγές και σχέδια? με bt με fm radio.

Σαν downsized ampifier που μπαίνουν σε rack μοιάζουν και μερικά έχουν και αρκετά ωραίο design !!!

Τώρα πια από τις 2 λύσεις car vs mini china digital amplifiers έχει καλύτερο ήχο...

Μάλλον και τα car audio την ίδια κινεζιά θα εχουν μέσα.

Έγινε επεξεργασία από uhu

Μπραβο Νικο!!!

Περα σπο την ομορφη δουλεια εμενα σε καθε ποστ σου μου αρεσει οτι παιρνεις τον αναγνωστη απο το χερακι κ του περιγραφεις βημα βημα τη κατασκευη. Μου εχει ληψει αυτο στην εποχη της ταχυτητας!

Να εισαι παντα καλα και καλα τελειωματα :)

• Like 5

Ωραίο και μερακλήδικο το αποτέλεσμα @Lakisss  ταιριάζει γάντι με τον πρωινό καφέ :)

Το εσωτερικό καλώδιο της κεραίας που πάει στο RCA ίσως να έβαζες ομοαξονικό αλλά κι έτσι μια χαρά είναι,  λειτουργεί και σαν μικρή κεραία! 

• Like 1

Ωραίος ο Νίκος μας ! ! !

Μάστορα έγραψες πάλι !  :T: 

Κανονικό "φωτορομάντζο" ικανό να "μολύνει" δημιουργικά και τον πιο διστακτικό ! 

Και μόνο γι' αυτό αξίζουν πολλά μπράβο στην παρουσίαση αυτή ! 

Έχω τρεις προτάσεις εύκολα υλοποιήσιμες :) 

1. Αφού το κάνεις τόσο μερακλίδικα και παρά το ότι η μεγάλη απόσταση  του κάτω μέρους της πλακέτας του τροφοδοτικού από το σασί, επιτρέπει το να μην βάλεις πλαστικό διάφραγμα μεταξύ τους, εγώ θα σου έλεγα να βάλεις για να αποκλείσεις κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα από κάποιο μικροαντικείμενο (π.χ. ένα παξιμαδάκι) που τρύπωσε ανάμεσα)

2. Για την αποτροπή εισχώρησης μικροαντικειμένων στο κουτί, θα σου έλεγα να βάλεις εσωτερικά (με κόλλα έστω) μια λεπτή σίτα από αλουμίνιο ίσως.

3. Μιας και έκανες την όλη δουλειά για την συντήρηση των μνημών, έχω μια ιδέα που θα σου επιτρέψει να μην χάνεις τις μνήμες ακόμα και όταν κόβεται το ρεύμα, ή όταν θέλεις να το μετακινήσεις.

Βασικά είναι αυτό :

1314608962_Lakisss_AudioPSU_01.jpg

Η εξωτερική μπαταρία μπορεί να είναι μια απλή μικρή μπαταρία των 12 Vdc ή ακόμα ακόμα και μια των 9Vdc.

Έτσι όταν το μετακινείς θα την συνδέεις επάνω και δεν θα χάνεται τίποτε.

Βέβαια φτιάχνοντας αυτό και έχοντας ήδη μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία, μπορείς να κάνεις την προστασία μόνιμη με απλό τρόπο.

Θέλει βέβαια τη δοκιμή του, αλλά αξίζει το κόπο . . .

2086497308_Lakisss_AudioPSU_02.jpg

Η τιμή της αντίστασης R1 μπορεί να είναι 470 Ohm και η ισχύς της 0,5 Watt , αλλά καλύτερα να είναι για λόγους μηχανικής αντοχής 2 Watt.

Τα διόδια, απλά (π.χ.  1Ν4007, ή ΒΥ227) προτίμησε κάποιο με στιβαρή κατασκευή.

Το στήσιμο του κυκλώματος μπορεί να γίνει και πάνω σε μια κλεμοσειρά (θέλει τέσσερις κλέμενς)

Εύχομαι καλές ακροάσεις ! ! !  :D

Έγινε επεξεργασία από Seafalco
  • Like 9

πριν 9 ώρες, το μέλος dfa19mj έγραψε:

Το εσωτερικό καλώδιο της κεραίας που πάει στο RCA ίσως να έβαζες ομοαξονικό αλλά κι έτσι μια χαρά είναι,  λειτουργεί και σαν μικρή κεραία! 

Ξέρω ότι η κεραία είναι επιστήμη, αλλά στη προκειμένη περίπτωση ούτε σε αμάξι βρίσκεται να κινείται, ούτε σε επαρχία. Πιάνει τέλεια και με ένα χύμα καλώδιο πίσω.

Έβαλα rca γιατί το βρήκα στα συρτάρια μου, και χρυσό ώστε να σπάει και χρωματικά η μαύρη μονοτονία πίσω.

πριν 3 ώρες, το μέλος Seafalco έγραψε:

1. Αφού το κάνεις τόσο μερακλίδικα και παρά το ότι η μεγάλη απόσταση  του κάτω μέρους της πλακέτας του τροφοδοτικού από το σασί, επιτρέπει το να μην βάλεις πλαστικό διάφραγμα μεταξύ τους, εγώ θα σου έλεγα να βάλεις για να αποκλείσεις κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα από κάποιο μικροαντικείμενο (π.χ. ένα παξιμαδάκι) που τρύπωσε ανάμεσα)

2. Για την αποτροπή εισχώρησης μικροαντικειμένων στο κουτί, θα σου έλεγα να βάλεις εσωτερικά (με κόλλα έστω) μια λεπτή σίτα από αλουμίνιο ίσως.

3. Μιας και έκανες την όλη δουλειά για την συντήρηση των μνημών, έχω μια ιδέα που θα σου επιτρέψει να μην χάνεις τις μνήμες ακόμα και όταν κόβεται το ρεύμα, ή όταν θέλεις να το μετακινήσεις.

1. Στέλιο πραγματικά είναι απίθανο το σενάριο. Με ξέρεις, αν υπήρχε θέμα θα το έκανα.

2. έχει θετική πίεση.:p

3. υπερβολικό αλλά ευχαριστώ για την ιδέα και τον κόπο να το παρουσιάσεις.:)

πριν 1 ώρα, το μέλος kavouras5 έγραψε:

Απο που προμηθεύεσαι τα φύλλα αλουμινίου; Επίσης πως τα λυγίζεις σε 90 μοίρες και δεν κόβονται; 

Μια στράντζα μου τα έφτιαξε κοντά μου, πέτυχε καλή εφαρμογή πάντως στα κομμάτια.

• Like 1
  • Agree 1

πριν 2 ώρες, το μέλος kavouras5 έγραψε:

Και μια τελευταία ερώτηση...Ψάχνω να βρω εναν κολαούζο, θα πρότεινες αυτόν που έχεις? Ποιός είναι?

:)

Σε τι αναφέρεσαι ακριβώς; Μήπως τη μανέλα; Σε ποια φωτό;

πριν 1 ώρα, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε:

Μερικά δίνουν ρεύμα στην κεραία ακόμα και από το κίτρινο με ένα ρελεδάκι καταργείς τον κεντρικό διακόπτη…στο επόμενο βέβαια  : P

Είχε και αυτό. Να σου πω την αλήθεια μου αρέσει ο διακόπτης, θα ήταν άδειο κάτω χωρίς αυτόν. Μπορεί αργότερα να τον αλλάξω με ωραιότερο από ebay.

https://www.ebay.com/itm/12V-16mm-LED-Black-Metal-Push-Button-Panel-Momentary-Switch-Light-Car-Boat-Truck/112748751504?hash=item1a40596a90:m:m07mt9qZjp0cufdIDHMDNsg:rk:3:pf:0&var=413199516887

Κάτι που δεν με ικανοποίησε πλήρως είναι οι στροφές του fan. Τον ήθελα λίγο πιο κάτω από τα 5.5volt που είναι τώρα. Στα 3.3 δεν κινείται καν.

Δοκίμασα με ένα ποτενσιόμετρο στα 10k αλλά δεν ρύθμισε, ουσιαστικά on/off συμπεριφερόταν.

100_5640.jpg

100_5647.jpg

Έγινε επεξεργασία από Lakisss
  • Like 1

πριν 32 λεπτά, το μέλος Lakisss έγραψε:

Κάτι που δεν με ικανοποίησε πλήρως είναι οι στροφές του fan. Τον ήθελα λίγο πιο κάτω από τα 5.5volt που είναι τώρα. Στα 3.3 δεν κινείται καν.

Δοκίμασα με ένα ποτενσιόμετρο στα 10k αλλά δεν ρύθμισε, ουσιαστικά on/off συμπεριφερόταν.

100_5640.jpg

100_5647.jpg

Διόδους σε σειρά με το fan θέλει ή "εξειδικευμένο" ποτενσιόμετρο.... 

Κάθε δίοδος κόβει 0,6 βολτ, δηλαδή αν βάλεις μια δίοδο θα κατέβει από 5,5ν στα 4,9v, δυο 4,3ν κτλπ

• Like 1
  • Agree 1

πριν 2 ώρες, το μέλος Lakisss έγραψε:

Λογικό είναι αυτό καθώς η αντίσταση που χρειάζεσαι είναι της τάξης μερικών δεκάδων Ohm, οπότε με το trimer των 10KOhm με το που έφευγες από την ακραία θέση -όπου υπάρχει βραχυκύκλωμα, έπιανες αμέσως μερικές εκατοντάδες Ohm και ο ανεμιστήρας σταματούσε!

Θέλει ένα βατικό ποτενσιόμετρο καμιά 100 Ohm, για να προσδιορίσεις την αντίσταση που χρειάζεσαι και μετά να βάλεις μια σταθερή αντίσταση αυτής της τιμής.

Εύκολα βεβαίως μπορεί να σε ικανοποιήσει η λύση με τα διόδια γι' αυτό την δοκιμάζεις πριν από οτιδήποτε άλλο.

• Like 1

πριν 6 λεπτά, το μέλος Seafalco έγραψε:

Λογικό είναι αυτό καθώς η αντίσταση που χρειάζεσαι είναι της τάξης μερικών δεκάδων Ohm

Αυτό είπα και στο μαγαζί που το πήρα, ότι μου φαίνονται πολλά. Ο πωλητής επέμενε ότι θα κάνω δουλειά.:angry:

Btw ήθελα να ανεβάσω βίντεο αλλά το youtube με έκοψε για δικαιώματα, 'ετσι να δείτε πως δουλεύει ο Κινέζος, Πως μπορώ να το παρακάμψω αυτό; Άλλο site η γράφω κάτι στην περιγραφή του βίντεο;

• Like 2

Καλά μην το έχεις και σίγουρο ότι είχε καταλάβει και ήξερε τι έλεγε!

Κάποτε πριν πολλά χρόνια τότε που ακόμα τα παιδιά κάνανε κατασκευές με ηλεκτρονικά, πήγα σε ένα μαγαζί -μεγάλο- και ζήτησα καλωδιοταινία με 24 καλώδια και διατομή 0,5mm^2.

Σκύβει ο υπάλληλος (νεαρός)  και μετά από λίγο ψάξιμο εμφανίζει μια καλωδιοταινία σε κουλούρα.

"Πόσα μέτρα θέλουμε?"

_ Δεν θέλουμε τέτοια καλωδιοταινία

"Μα έχει 24 καλώδια"

_ Ναι αλλά δεν είναι διατομής 0,5 mm  (ήταν ~0,1 mm^2 ! )

"Έλα καημένε τι ψάχνεις τώρα  ! ! ! "

_ Φίλε μου, θέλεις να μου πείς τώρα ότι, την επόμενη φορά που θα πας να πάρεις παπούτσια Θα  πεις ότι θέλω ένα μαύρο ζευγάρι αλλά για το νούμερο δεν θα ενδιαφερθείς?

" . . . . . . . ."

Προφανές ότι έφυγα και δεν ξαναπάτησα εκεί μιας και ο μαγαζάτορας δε με σεβόταν!

• Like 2