vgiozo Ιανουάριος 10, 2012 #1521 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2012 [MENTION=230]vgiozo[/MENTION] μια χαρά ζωντανές είναι οι αναμνήσεις σου, απλά οι περισσότερες είναι μέσα στο στρατόπεδο να πήζεις Όπως είπες προφανώς έπαιξε ρόλο το ότι έπεσες πάνω σε αλλαγή διοικητή. Επίσης το 3 μέσα μία έξω ήταν και για εμάς στο 1ο το φυσιολογικό, δε νομίζω ότι είχαμε παραδείγματα με 2 έξω μία μέσα. Και τέλος, θες να πεις ότι δεν έγινες δεκανέας παρόλο που είχες πτυχίο; Μωρέ το 3 μέσα 1 έξω μια χαρά ήταν...αυτό λέω...το σπάσιμο ήταν ότι δεν το τηρούσε ο επιλοχίας αν σου τύχαινε μεγάλη έξοδος... Δεκανέας να πω την αλήθεια δεν ήθελα να γίνω...ήθελα, μάλλον, από την άποψη της πρόσθετης εκπαίδευσης, δεν ήθελα γιατί αντιπαθούσα τις διαφοροποιήσεις που αναπτύσσονταν μεταξύ των στρατιωτών ενώ δεν υπήρχε ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους κι και μου κακοφαινόταν ότι αυτοί που πήγαιναν συχνά δεν ήταν οι κατάλληλοι... ...αυτό που θα ήθελα είναι περισσότερη αξιοκρατία, όχι με την έννοια του βαθμού όσο της ανταπόκρισης στις επιδόσεις των στρατιωτών ως προς την εκπαίδευση... Οι αναμνήσεις δεν είναι τόσο από τη Κύπρο όσο από το στρατόπεδο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Ιανουάριος 13, 2012 #1522 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2012 (edited) Πώς μού'ρθε τώρα [MENTION=4676]tragikos[/MENTION] που ανέφερες κι εσύ το πρώτο τάγμα...Μια φορά μας είχαν πάει για εκπαίδευση στο 1ο τάγμα και το μεσημεράκι άργησε πολύ να άρθει το STEYR να μας πάρει και τί να κάνουμε, αράξαμε στο γρασίδι εκεί μπροστά στην είσοδο του στρατοπέδου ζαλισμενοι από τον ήλιο και τη ζέστη...Μα δεν αράξαμε απλώς, τη πέσαμε τελείως λιωμένοι, σαν χυμένοι στο γρασίδι...το κράνος προσκεφάλι, το σώμα στο γρασίδι, τα πόδια να κρέμονται ή ψηλά στο δέντρο για να κατέβει το αίμα, κάποιοι τελείως μπρούμυτα με τη μούρη στο χώμα...Αν ημασταν ψόφιοι, πτώματα και μας είχε ξεράσει κάποιο φορτηγό εκεί, κάπως έτσι θα ήμασταν...Ξαφνικά μέσα στον ύπνο το βαθύ ακούμε κάτι αγριοφωνάρες....μας είδε ένας υπαξιωματικός, μας πλησίασε, πέρασε από μπροστά μας και κανείς δεν τον πήρε χαμπάρι ή όποιος τον είδε τον αγνόησε και λύσσαξε αυτός, σαν π@στόνεο που το έχουν χώσει στα μαγειρεία...Ξαφνιαστήκαμε εμείς, πεταχτήκαμε επάνω, ψιλοτρομαγμένοι στην αρχή, μπήκαμε και σε σειρά...όσο περνούσε όμως η ώρα κι αυτός δεν σταμάταγε με τις επιπλήξεις και τις απειλές για ποινές, άρχισαν οι περισσότεροι να χαμογελάνε νευρικά σχεδόν κοροϊδευτικά...Στο "Σύνταγμα" κυκλοφορούσαμε όλη μέρα ανάμεσα σε "αστεράτους" κι ο ζήλος του αρχιλοχία, θαρρώ, μας φάνηκε κάπως αστείος...Νωρίτερα κ ιεγώ είχα πεταχτεί στο διοικητήριο, πιο πάνω από εκεί που ημασταν, να κατουρήσω και στο γυρισμό - που έτρεχα γιατί άκουσα όχημα στη πύλη και νόμισα πως ήταν το δικό μας - στην έξοδο του κτιρίου πριν τα σκαλιά προσπέρασα το διοικητή, χωρίς να τον πάρω πολύ χαμπάρι, με τα χώματα στη μούρη, ξεκούμπωτος, προσπαθώντας να δέσω γρήγορα τη ζώνη μου, κοιτώντας σχεδόν κάτω κι αυτός ψιλογελώντας με χαιρέτησε ενώ εγώ στη βιασύνη μου απάντησα με ένα απλό νεύμα, σαν να ήμασταν φιλαράκια που συναντηθήκαμε στο δρόμο...Με τα πολλά αποχωρεί ο υπαξιωματικός εκτοξεύοντας απειλές πως θα μιλήσει κατευθείαν με τον διοικητή μας και θα βγούμε αναφορά κτλ...(όσο βγήκατε εσείς γι αυτή την αιτία, βγήκαμε κι εμείς)Μια βδομάδα αργότερα, παρόμοια περίσταση....το Steyr καθυστερημένο, εμείς αραχτοί στην είσοδο τρωγοπίναμε με χυμούς και σάντουιτς κι εμφανίζεται από μακρυά πάλι ο ίδιος υπαξιωματικός...κάποιος τον έδειξε, γυρίσαμε οι υπόλοιποι -χωρίς να σηκωθούμε- και τον κοιτούσαμε...μόλις μας είδε αυτός και τον τρόπο που καθόμασταν κοντά στην είσοδο του στρατοπέδου έκανε να έρθει νευριασμένος προς το μέρος μας, όταν μας αναγνώρισε, άλλαξε πορεία και συνέχισε το δρόμο του κουνώντας αποδοκιμαστικά το κεφάλι...Ξεραθήκαμε στο γέλιο....Εντάξει το "Σύνταγμα" είχε και τα καλά του, τουλάχιστον όσον αφορά τη παρουσία μας στα άλλα τάγματα... Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 13, 2012 από vgiozo Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Ιανουάριος 13, 2012 #1523 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2012 Ουαου, ευχαριστώ παρα πολύ.... [MENTION=4655]racer[/MENTION] ναι τώρα τέλη Γενάρη μπαίνω.... Sent from my GT-I9000 using TapatalkΚΕΜΧ είναι ρελαντί...είσαι στη φύση μέσα, ειδικότερα στο πεδίο βολής (οι καλύτερες υπηρεσίες μου)..Σκοπετάκια έχει αρκετά, αναλόγως του μεγέθους της σειράς και το πόσο τσιτωμένους θέλουν να σας έχουν...κάθε πόστο πάει ανα λόχο...χαλαρά πάντως μην αγχώνεσαι..τα ντους είναι ένα θέμα, καθώς το μποιλερ στα ντούς δίπλα στον πέτρινο λόχο ήταν 50-50 να λειτουργεί, 12 φλεβάρη που μπήκα είχα αφήσει την πέτσα μου εκεί με τα πρώτα τρία ντους....εκτός κι αν είσαι χειμερινός κολυμβητής....Το φαγητό είναι ανάλογα με την περίσταση( φαντάρος μάγειρας, μόνιμος μάγειρας)....ποσότητες άπειρες όταν ήμουν εγώ, μέχρι που να σε πιάνουν δάκρυα από το πόσα ταψιά πετιόντουσαν στους κάδους μετά...ποιότητα καλή, ιδιαίτερα σε όσπρια που έσπερναν πραγματικά καθε φορά που είχε (2η μερίδα στάνταρ)...Καθαριότητα αρκετά καλή, και καθαρισμος του αποχετευτικού είχε γίνει αρκετές φορές... στη βραδυνή υπηρεσία γινόταν και πλύσιμο πατώματος με απολυμαντικό/λάστιχο και όλων των αποθηκευτικών εσοχών για τα καζάνια...γάλα έπαιζε φρέσκο δελτα σημειωτέον...ψωμί άριστο......και κάτι ακόμη...Η υγρασία που έχει το στρατόπεδο είναι ικανή να σε μετατρέψει σε ανηψάκι του Mum-Ra...οπότε προσοχή...Αν θες xtra info pm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Ιανουάριος 14, 2012 #1524 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2012 ΚΕΜΧ είναι ρελαντί...είσαι στη φύση μέσα, ειδικότερα στο πεδίο βολής (οι καλύτερες υπηρεσίες μου)..Σκοπετάκια έχει αρκετά, αναλόγως του μεγέθους της σειράς και το πόσο τσιτωμένους θέλουν να σας έχουν...κάθε πόστο πάει ανα λόχο...χαλαρά πάντως μην αγχώνεσαι.. τα ντους είναι ένα θέμα, καθώς το μποιλερ στα ντούς δίπλα στον πέτρινο λόχο ήταν 50-50 να λειτουργεί, 12 φλεβάρη που μπήκα είχα αφήσει την πέτσα μου εκεί με τα πρώτα τρία ντους....εκτός κι αν είσαι χειμερινός κολυμβητής.... Το φαγητό είναι ανάλογα με την περίσταση( φαντάρος μάγειρας, μόνιμος μάγειρας)....ποσότητες άπειρες όταν ήμουν εγώ, μέχρι που να σε πιάνουν δάκρυα από το πόσα ταψιά πετιόντουσαν στους κάδους μετά...ποιότητα καλή, ιδιαίτερα σε όσπρια που έσπερναν πραγματικά καθε φορά που είχε (2η μερίδα στάνταρ)...Καθαριότητα αρκετά καλή, και καθαρισμος του αποχετευτικού είχε γίνει αρκετές φορές... στη βραδυνή υπηρεσία γινόταν και πλύσιμο πατώματος με απολυμαντικό/λάστιχο και όλων των αποθηκευτικών εσοχών για τα καζάνια...γάλα έπαιζε φρέσκο δελτα σημειωτέον...ψωμί άριστο... ...και κάτι ακόμη... Η υγρασία που έχει το στρατόπεδο είναι ικανή να σε μετατρέψει σε ανηψάκι του Mum-Ra...οπότε προσοχή... Αν θες xtra info pm... Με κατατόπισες πλήρως, σαν να είσαι στην πύλη λίγο πριν μπω....σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις λεπτομερείς συμβουλές σου, να είσαι καλά... :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Ιανουάριος 14, 2012 #1525 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2012 Συμφωνώ με τον κύριο από πάνω, 5 χρόνια από τότε ... [MENTION=5217]felix[/MENTION] γεράσαμε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Ιανουάριος 15, 2012 #1526 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2012 ...μπα...τα χρόνια απλά περνάνε αγαπητέ...εμείς ίδιοι μένουμε... ..νταξ...με λίγο γκρίζο παραπάνω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιανουάριος 15, 2012 #1527 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2012 ΤΡΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΛΕΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ :dance3: τελευταία υπηρεσία σήμερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Ιανουάριος 15, 2012 #1528 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2012 Τωρα πιστευω εισαι αρκετα ετοιμος να αντιμετωπισεις την κοινωνια ωριμασμενος και φρεσκος. Ας αναφωνησουμε ολοι μαζι : ζήτω το εθνος!Περα απο την πλακα καλος πολιτης! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Ιανουάριος 15, 2012 #1529 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2012 ΤΡΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΛΕΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ :dance3:τελευταία υπηρεσία σήμερα! Παχυνες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιανουάριος 15, 2012 #1530 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2012 παλιότερα.....τώρα στο τέλος ήρθα στα ίσια μου....άντε να θέλω ακόμα 1-2 κιλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιανουάριος 15, 2012 #1531 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2012 ΤΡΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΛΕΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ :dance3: Τι είναι αυτό; Τελική από Porsche? Επίσης οι μόνοι αριθμοί που γράφονται μαζί είναι το έντεκα και το δώδεκα. Όλοι οι άλλοι θέλουν κενό. Άρα το σωστό είναι ΤΡΙΑ ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Ιανουάριος 15, 2012 #1532 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2012 Καλός πολίτης!!! ...και μακριά από τα 2 τελευταία ψηφία....they're baits... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 15, 2012 #1533 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2012 Τωρα πιστευω εισαι αρκετα ετοιμος να αντιμετωπισεις την κοινωνια ωριμασμενος και φρεσκος. Ας αναφωνησουμε ολοι μαζι : ζήτω το εθνος!Περα απο την πλακα καλος πολιτης!Η βασικότερη διαφορά με πριν είναι ότι έγινε επιτέλους άντρας!Τέρμα πια τα thread με τα σουξου μούξου με τα πιπινάκια, τώρα όποια θα βλέπει fragmas θα τρέμει!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Ιανουάριος 16, 2012 #1534 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2012 Τελικά το αντι-κούκου το ρίχνουν στο μπάνιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Ιανουάριος 19, 2012 #1535 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2012 Τέλος οι μοδίστρες στα ελληνικά στρατά.Πρώτο ΘΕΜΑ online : Αλλάζει η βασική εκπαίδευση σε Ναυτικό και Αεροπορία - Ελλάδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Ιανουάριος 19, 2012 #1536 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2012 Μακάρι να αλλάξει, γιατί έχω βαρεθεί να ακούω για τον "στρατό" που κάνανε 9/10 φίλοι και γνωστοί...Αλλά και να αλλάξει η εκπέδευση, πάλι μετά απο 10 μέρες θα είναι σπίτι τους ολοι, οπότε @@Αν και κράτα μικρό καλάθι!Φράγμα καλός πολίτης ρε!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Ιανουάριος 19, 2012 #1537 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2012 Δεν εχει μετρο συγκρισης. Ολο το βαρος πεφτει στα εποπ. Απο τη στιγμη που το πν δε παιρνει εφεδρεια στις βαρκουλες τι να το κανω. ΠΑ πεζικου δουλεια κανει ουτως η αλλως.Για το ΣΞ και σχολειο υ/κ φτιαξανε και στην ΠΑ σχολειο διασωστων κανανε.Τιποτα για την εφεδρεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Ιανουάριος 19, 2012 #1538 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2012 Μακάρι να αλλάξει, γιατί έχω βαρεθεί να ακούω για τον "στρατό" που κάνανε 9/10 φίλοι και γνωστοί...Αλλά και να αλλάξει η εκπέδευση, πάλι μετά απο 10 μέρες θα είναι σπίτι τους ολοι, οπότε @@ Αν και κράτα μικρό καλάθι! Φράγμα καλός πολίτης ρε!! Λεπόν, επειδή πήγα αεροπορία, μπορεί σαν θητεία να είναι λίγο πιο χαλάρα (υπάρχουν και π#$#$ μονάδες) αλλά η εκπαίδευση δεν είναι και γτπ που νομίζουν μερικοί. Είναι 25 μέρες μέσα και από το πρωί μέχρι το βράδυ οπλοασκήσεις, βήματα κτλ. Αλλά αυτό που σε πεθαίνει είναι οι 25 μέσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Ιανουάριος 19, 2012 #1539 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2012 Δεν θα σου πω για το 45 μέσα 1 υπηρεσιακό έξω που είχα για 6 μήνες στην Λήμνο (χειμώνας, 1 στις 2 παγωμένο νερό, κολυόμενο φάι?! ΤΙ?!, σπασμένο τζάμι στον θαλαμο, και υγρασία να γίνει το μόριο σαν να μην πω), γιατί μετά στην Αθήνα τα μάτωσα, οπότε δεν κάνω κάν qualify για σκληρή θητεία Απλα μιλάμε για ένα "25 μέσα" και μετά ? Αν και το "θεμα" το έχω με το ναυτικό, και ο 1ος μου ξαδελφος στην αεροποδία και ας ήταν Τανάγρα έλιωσε στο σκοπέτο, ίσως όχι προβλεπόμενο, αλλά τις έγραψε τις ώρες του. Αν και γενικά τα παιδιά που ζορίζονται στην αεροπορία είναι εξαιρέσεις. Στο ναυτικό δεν ξέρουν να γράψουν την λέξη απο την άλλη Πως αλλάζουν οι καιροί πάντως, παλιά το ναυτικό έγραφες μίλια που δεν έχει γράψει ο Γιάκος, και τώρα τους δείχνουν το καράβι σε slides. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Ιανουάριος 19, 2012 #1540 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2012 Στο ναυτικό είναι τελείως όμως.Εγώ πάντως μετά το "25 μέσα" μέτρησα 535 ώρες σκοπέτο και κάτι αμέτρητα αγήματα δεξιά και αριστερά. Μια από τις μαύρες μονάδες που σου έλεγα. Δεν λέω ότι περασα χειρότερα από εσάς αλλά δεν έζησα και της Ελλάδος τα παιδιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts