Jump to content

Επείγει. ASR restore σε RAID.

mariosalice

Recommended Posts

Έχω δύο partition σε RAID με δύο δίσκους (το δεύτερο είναι extended).

Tο πρώτο partition με το λειτουργικό χάλασε όταν έκανα μια κουταμάρα στην τάση του επεξεργαστή (τη μείωσα) σε δοκιμές για υπερχρονισμό.

Κόλλησαν τα Windows και δεν ξαναμπαίνω.

Δεν μπαίνει ούτε με F8.

Έχω κρατήσει πλήρες backup με ASR από το πρώτο μόνο partition, σε ένα τρίτο δίσκο που έχει και το λειτουργικό πάνω.

Σύνδεσα λοιπόν τον τρίτο δίσκο, μπήκα Windows και έκανα πλήρες ckeckdisk και στα δύο partition του raid που τα βλέπω κανονικά σαν δύο δίσκους με όλα τα αρχεία τους.

Κατά το Restore με ASR δισκέτα και το cd των Windows γίνεται φορμάρισμα του σκληρού.

Αυτό που δεν ξέρω είναι αν με το restore θα χάσω και τα αρχεία του δεύτερου partition που είναι 200 Gbyte και δεν έχω που να τα αντιγράψω.

Να το κάνω αυτό το restore; Αν το έχει κάνει κανείς παρακαλώ για βοήθεια όσο πιο γρήγορα γίνεται έστω και με ένα ναι ή όχι.

Επίσης όταν κάνουμε full backup από το πρόγραμμα των Windows, φτιάχνουμε και μια δισκέτα ASR. Με τη δισκέτα και το cd του λειτουργικού μπορούμε να επαναφέρουμε τα πάντα όπως ήταν. Μέχρι τώρα μου έκανε full backup όλα τα αρχεία χωρίς να με ρωτήσει.

Ξέρει κανείς αν γίνεται να κάνουμε ASR buckup μόνο ενός partition πχ. του δίσκου C ή μόνο του λειτουργικού και με ποιό τρόπο;

ρε παιδι απο οτι ξερω το ASR κανει backup μονο του C, επειδη εχω και εγω raid και το χρησιμοπιοουσα παλιοτερα, ξερω οτι οταν κανεις restore επαναφερει το partition του οποιου πηρες backup.

δεν γινετε να κανεις asr μονο λειτουργικου.

Αρχική απάντηση από [pan]oc [Σήμερα, στις 08:36]

ρε παιδι απο οτι ξερω το ASR κανει backup μονο του C, επειδη εχω και εγω raid και το χρησιμοπιοουσα παλιοτερα, ξερω οτι οταν κανεις restore επαναφερει το partition του οποιου πηρες backup.

δεν γινετε να κανεις asr μονο λειτουργικου.

Φίλε [pan]oc

Ευχαριστώ για τα φώτα σου. Μάλλον έτσι θα είναι. Δεν είμαι όμως 100% σίγουρος ακόμα. Δηλαδή με δύο partitions σε ένα raid αν θα χαθούν τα στοιχεία του 2ου partition οταν κάνουμε ASR restore. Λογικά δεν πρέπει αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Αν έχεις κάνει ASR restore θα ξέρεις οτι φορμάρεται ο δίσκος C στο μέγεθος του αρχικού και στη συνέχεια γίνεται κανονική εγκατάσταση των Windows από το CD, με όλους τους drivers του μηχανήματος. Αυτό σημαίνει οτι δεν έχει σημασία σε ποιό μηχάνημα κάνουμε την επαναφορά ούτε το μέγεθος του δίσκου, αρκεί να είναι μεγαλύτερος από τον αρχικό.

Όταν λοιπόν ξεκινάει η διαδικασία υπάρχει πιθανότητα το restore (από backup άλλου δίσκου από άλλο μηχάνημα) αντί να γίνει στο πρώτο partition να γίνει στο extended ή να το διαγράψει;

οσες φορες το εχω κανει (ομολογω πολυ παλια) δεν κανει resize το partition απλα αντιγραφει τα δεδομενα. ναι φορμαρετε αλλα δεν αλλαζει μεγεθος. το ASR λειτουργει μονο για το δισκο που εχει το λειτουργικο, αρα, επαναφερει μονον αυτον, και αρα δεν πειραζει αλλο partition, το προβλημα βεβαια ειναι αν θα στο δει το δισκο... διοτι δε θυμαμαι αν στη δισκετα περναει και τους οδηγους του raid.

παραταυτα εφοσον σου εχουν χαλασει τα windows πριν το asr δοκιμασε την επιλογη repair απο το cd των windows (οχι το console) εκει θα ξαναπερασει τα win απο πανω χωρις να σου πειραξει αλλα προγραμματα και θα εχεις και τους drivers που ειχες περασει και τις ρυθμισεις, σου το προτεινω αντι για το asr μιας και το τελευταιο δεν ειναι και 100% σιγουρο οτι θα δουλεψει μετα.... (τουλαχιστον σε μενα αρκετες φορες δεν δουλεψε και αναγκαστικα να τα περασω ολα απο την αρχη).

Αρχική απάντηση από [pan]oc [Σήμερα, στις 12:09]

οσες φορες το εχω κανει (ομολογω πολυ παλια) δεν κανει resize το partition απλα αντιγραφει τα δεδομενα. ναι φορμαρετε αλλα δεν αλλαζει μεγεθος. το ASR λειτουργει μονο για το δισκο που εχει το λειτουργικο, αρα, επαναφερει μονον αυτον, και αρα δεν πειραζει αλλο partition, το προβλημα βεβαια ειναι αν θα στο δει το δισκο... διοτι δε θυμαμαι αν στη δισκετα περναει και τους οδηγους του raid.

παραταυτα εφοσον σου εχουν χαλασει τα windows πριν το asr δοκιμασε την επιλογη repair απο το cd των windows (οχι το console) εκει θα ξαναπερασει τα win απο πανω χωρις να σου πειραξει αλλα προγραμματα και θα εχεις και τους drivers που ειχες περασει και τις ρυθμισεις, σου το προτεινω αντι για το asr μιας και το τελευταιο δεν ειναι και 100% σιγουρο οτι θα δουλεψει μετα.... (τουλαχιστον σε μενα αρκετες φορες δεν δουλεψε και αναγκαστικα να τα περασω ολα απο την αρχη).

Φίλε [pan]oc

Μετά από έλεγχο του σκληρού (μπήκα με 3 δίσκο που είχε λειτουργικό) κατάφερα και μπήκα σε safe mode, έκανα system restore σε προηγούμενο σώσιμο σχετικά πρόσφατο και όλα εντάξει.

Θα μου μείνει τελικά η απορία με το δεύτερο partition.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.