Jump to content

ΤΟ ΠΙΟ ΑΘΟΡΥΒΟ KIT???

nickthegreek

Recommended Posts

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

ναι ειναι...με 1-2 12αριδες ανεμιστηρες θα ειναι πολυ καλυτερα και θα πεσουν αρκετα οι θερμοκρασιες..

Οσο αναφορα τωρα τον φιλο που ρωταει...Για δες μηπως αυτο που σε ενοχλει ειναι το τροφοδοτικο η το ανεμιστηρακι της μητρικης για αν σε ενοχλουν τα 18 db του ΖΑΛΜΑΝ τοτε εχεις προβλημα...Και το κακο ειναι οτι δεν νομιζω να διορθωθει με το reserator!

Για πες μας ακριβως τι συστημα εχεις??(psu,mobo,cpu,hard disk,gpu)

Η σύνθεση του υπολογιστή είναι :

GIGABYTE GA-8IK1100

P4 Presscot 3.00 GHz

1 GB RAM

VGA FX 5700LΕ

HDD 120 GB

Το τροφοδοτικό δεν ακούγεται και τόσο. Nα σας πω την αλήθεια πιο πολύ ακούγεται το ανεμιστηράκι του chipset άλλα σκέφτομαι να το αλλάξω με κάτι αθόρυβο. Μετά την αλλαγή με το reserator ο θόρυβος από όλο το σύστημα δεν θα μειωθεί πιο σημαντικά?

Υ.Γ Ποια η πρότασή σας για τη ψύξη του chipset?

Παθητικό ψυκτράκι φίλε, από την στιγμή που δεν κλοκάρεις και κύριο μέλημά σου είναι η ησυχία, άλλαξέ το με ένα παθητικό.. τόσες μητρικές έχουν παθητικό και δεν έχουν πρόβλημα.

Καταρχας σου ειπαν παθητικες ψυχτρες τα παιδια...

Η thermalright εχει ενα ανεμιστηρακι πανω που κανει θορυβο.

Καλυτερα πριν δωσεις λεφτα να μαθεις τι κανει θορυβο στο συστημα...η τελοσπαντων δες ποιο ειναι που σε ενοχλει.Το ανεμιστηρακι του CPU παντως ειμαι κατα 99.9% σιγουρος πως δεν ειναι!

το ρεσερατορ ψυχει τον cpu

ο θορυβος στο συστημα σου προερχεται απο cpu-mobo-vga-psu-HDD

στον επεξεργαστη εχεις 18 db ανεμιστηρα....εχεις βαλει ποτε το χερι σου να τον σταματησεις να δεις αν φταιει αυτος????

Και εγώ νομίζω πως δεν είναι το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή. Νομίζω πως είναι το ανεμιστηράκι του chipset. Για αυτό και θα το αλλάξω. Για το zalman ZM-NB47J τι λετε? Εχετε να προτίνεται κάποιο άλλό? Χωρις ανεμιστήρα βέβαια.

Λοιπόν, πειδή και το mobo σου το έχω δουλέψει πολύ και reserator έχω πάρει 2 τεμάχια, αλλά και με τον θόρυβο έχω προβληματιστεί μετά απο επιθυμία πελάτη μου, τα δικά συμπεράσματα είναι τα έξής :

1. το reserator είναι οτι πιό αθόρυβο υπάρχει, τελεία και παύλα, με ανεβασμένο τον P4 3,0 στο ίδιο mobo και σε full load πάνω απο 51c δεν πήγε ποτέ και μιλάμε για πάνω απο 1 ώρα συνεχούς στρεσαρίσματος και το θεωρώ καλό αποτέλεσμα, σίγουρα όχι το καλύτερο για υδρόψυξη αλλά είπαμε ΑΘΟΡΥΒΟ.

2. το ανεμιστηράκι του chipset είναι θορυβώδες και μόλις το σταματήσεις σε δευτερόλεπτα στα δίνει στο χέρι σε χρώμα blue, μόνη λύση παθητική ψύξη σε αλουμίνιο, συμφωνώ με τους προηγούμενους, εγώ δεν είχα βρεί τίποτα καλό εκείνη τη στιγμή και το πατένταρα με ψύκτρα απο vga.

Για ψυκτρα οποια κι απ'τις δυο που ανεφερες να παρεις θα εισαι οκ χωρις oc.Επειδη εδωσες πολυ βαρος στην "ησυχια" κοιτα μηπως χρειαζεσαι και κατι απο εδω ...

Καλο θα ηταν να εβαζες κανενα μονωτικο στο κουτι..;)

Πάρε Reserator και τελείωνε :)

Το Reserator είναι μια καλή λύση και αν δεν υπάρχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και προτιμάς να στάξεις λίγα παραπάνω δε θα το μετανιώσεις. Συν τοις άλλοις το βρίσκεις σχετικά εύκολα - πας στο Πλαίσιο και το παίρνεις.

Προσωπικά έχω φάει τα νιάτα μου με τους H/Y τόσα χρόνια και δε μπορώ να ανεχτώ πλέον τον παραμικρό θόρυβο όταν προσπαθώ να συγκεντρωθώ ή να ξεκουραστώ. Όμως λόγω δουλειάς δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με hardware projects και case modding. Επιπλέον λόγω προίστορίας στους Η/Υ απεχθάνομαι τις τρισδιάστατες πατάτες που μας σερβίρουν ως games οι εταιρείες με στόχο να πουληθεί και καμιά κάρτα γραφικών (άντε, κανα Unreal το παίζω αραιά και που).

Καλό κουτί, μονωτικό υλικό, Reserator για CPU και GFX card, παθητική ψήξη (ή επιπλέον block) για chipset, Seagate σκληρούς σε ηχομονωτικές θήκες, fanless PSU και άσε τους άλλους να ξοδεύουν μέρες ολόκληρες σε πατέντες, forums και ανούσια benchmarks.

Αρχική απάντηση από gorg

... άσε τους άλλους να ξοδεύουν μέρες ολόκληρες σε πατέντες, forums και ανούσια benchmarks....

μπραβο φιλε!...εφοσον τα θεωρεις ανουσια ολα αυτα...τοτε τι κανεις εδω?αν σκεφτεις πως καποιοι θελουν να εχουν μεγαλυτερες επιδοσεις χωρις να πληρωνουν τα μαλιοκεφαλα τους, καθως και να εχουν την χαρα της δημιουργιας που απο οτι βλεπω σου λειπει εντελως δεν βλεπω τον λογο να τους αδικεις...εσυ αφου τα εχεις πηγαινε δωσε 200ευρω να παρεις το reserator,αλλα 200 για fanless psu,40 ευρω για καθε θηκη του σκληρου...καθενας με τις αναγκες του και τις προτιμησεις του...

Αρχική απάντηση από haris1984 [Σήμερα, στις 17:48]

μπραβο φιλε!...εφοσον τα θεωρεις ανουσια ολα αυτα...τοτε τι κανεις εδω?αν σκεφτεις πως καποιοι θελουν να εχουν μεγαλυτερες επιδοσεις χωρις να πληρωνουν τα μαλιοκεφαλα τους, καθως και να εχουν την χαρα της δημιουργιας που απο οτι βλεπω σου λειπει εντελως δεν βλεπω τον λογο να τους αδικεις...εσυ αφου τα εχεις πηγαινε δωσε 200ευρω να παρεις το reserator,αλλα 200 για fanless psu,40 ευρω για καθε θηκη του σκληρου...καθενας με τις αναγκες του και τις προτιμησεις του...

Ήξερα ότι κάποιοι θα αντιδράσουν - δεν ήταν στόχος μου να το παίξω troll. Σέβομαι την προσπάθεια των παιδιών στο forum που η ενασχόληση με το modding τους έχει γίνει κόλλημα. Γιατί αυτό προωθεί πολλές φορές τη γνώση αφού βρίσκουν χρήσιμες πληροφορίες και άτομα με διαφορετικούς στόχους. Σε τελική ανάλυση, καλό είναι όποιοι έχουν το χρόνο να ασχολούνται με κάτι, ας είναι και με το να στολίζουν τα κουτιά τους με φωτάκια. Κάποιοι άλλοι όμως που είτε δεν έχουν τον ελεύθερο χρόνο είτε έχουν περισσότερα ενδιαφέροντα ή είναι δημιουργικοί και σε άλλους τομείς αναγκάζονται να ιεραρχίσουν το χρόνο τους για να μην τους στρίψει.

Όσον αφορά τη δημιουργικότητα στους H/Y, μικρέ haris1984, προσωπικά προτιμώ να την εκφράζω με τη χρήση και δημιουργία λογισμικού και με την έρευνα. Γούστο μου και καπέλο μου. Το ότι δεν έχω σε μεγάλη εκτίμηση τα "benchmarks" και τα FPS games είναι προσωπική μου άποψη και δεν προσπαθώ να την επιβάλω. Ίσως και εσύ την εστερνιστείς έπειτα από 5-10 χρόνια. Πάντως δε σημαίνει ότι όσοι έχουν υδρόψηκτο σύστημα είναι αναγκαστικά και modders, ούτε ότι αυτοί που τρέχουν Pi-fast και 3dMark όλη την ώρα είναι πιο ψαγμένοι.

πρωτα απο ολα δεν μου αρεσουν οι χαρακτηρισμοι...αν εσυ εχεις μια Α ηλικια μπορεις να την δειξεις αλλιως...

δευτερον...το ποστ μου δεν ηταν λογω αντιθεσης για αυτα που ειπες περι της αποψεως σου για το πως πρεπει να ειναι ενα τελειο pc για σενα αλλα λογω του οτι εμμεσα κακοχαρακτηρησες ορισμενα ατομα εδω μεσα οι οποιοι εχουν κανει πολλες προσπαθειες ωστε να τα βρισκουμε εμεις ετοιμα...αυτο με πειραξε...

και τελος παντων ειναι μια συζητηση η οποια θα μπορουσε να κρατησει πολυ και με ανεβασμενους τονους...και αν και δεν νομιζω να σε εθιξα καθολου με αυτα που ειπα αν το εκανα αθελα μου ή αν πηρες κατι στραβα τοτε εχεις την απολογια μου...

Μας αρέσει δεν μας αρέσει ο GORG έχει δίκιο......Μην λέμε για λεφτά διότι τελικά σε χρήμα και προπάντων σε χρόνο όλοι εμείς που προσπαθούμε να φτάσουμε κάπου προσπαθώντας να αποφύγουμε την ..."σπατάλη"είμαστε χαμένοι..

Δοκιμάζουμε 2-3 ψύκτρες, 5-6 ανεμιστήρες, ηχομονωτικά, αλλάζουμε κουτί για να πάρουμε πιο ήσυχα ξοδεύοντας Α ποσό σε χρήματα και Β ποσό σε ώρες.

Και ο άλλος που αποφασίζει απο την αρχή να πάρει ένα σύστημα ανάλογο με αυτό που τελικά εμείς έχουμε φτιάξει σταδιακά ξοδεύει ίσως και λιγότερα. Από χρόνο δεν το συζητάω....

Γιατί HARIS πίστεψε με δεν είναι όλοι χομπίστες αλλά πιάνονται σε έναν φαύλο κύκλο κυνηγώντας το καλύτερο, το γρηγορότερο, το πιο Αθόρυβο....αλλά χάνουν την ηρεμία τους. Πόσοι από αυτούς που γράφουμε εδώ πέρνουν έναν CPU και προσπαθούν να τον ανεβάσουν απλώς για να κερδίσουν σε χρήμα την διαφόρα;; Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Το "highscore" κυνηγάμε. Αλλίως δεν θα σπεύδαμε όλοι να αγοράσουμε τον καινούργιο επεξεργαστή που μόλις κυκλοφόρησε απλώς για να τον ανεβάσουμε και αυτόν....

Όσο για τα benchmarks ήθελα να ξερα τι πραγματικά προσφέρουν εκτός από να μεγαλώνουν την εισροή χρημάτων από μας ...προς τις εταιρίες hardware.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.