Jump to content

ΕΠΕΙΓΟΝ

rc-siloui

Recommended Posts

Γεια χαρα σε ολους.Εχω ενα η/υ με δισκο 120 σατα που εχει windows αγγλικα με sp2.Αποφασισα να βαλω ενα mobile rack με εναν 120wd ide.Aπενεργοποιησα τον sata και εκανα μια καθαρη εγκατασταση με windows παλι αγγληκα.Ελα ντε που εκανα μαμακια......γιατι οταν τους εβαλα και τους 2 σε λειτουργια ο δισκος του rack αναγνωριζοτανε πολυ λογικα σε C:/.Το μηχανημα κολησε λογικα αφου εβρισκε 2 c:/.Τι εγινε????Ο δισκος ο αρχικος(σατα)ο οποιος αναγνωριζοτανε σαν d:/ αντεγραψε το boot αρχειο του στον αλλο δισκο(rack 120ide)με αποτελεσμα να χρειαζεται παντα το rack για να μπουταρει.Αμα δηλαδη βγαλω το rack δεν εχω windows απο πουθενα.Με λιγα λογια εγιναν ολα που.....να.Θα ηθελα αν ξερει καποιος καμια λυση.To ολο θεμα ειναι οτι δεν θελο να φορμαρο τον σατα καθος εχει σχεδιαστικα προγραμματα πολυ σημαντικα για την δουλεια μου.Υπαρχει τροπος να παρω backup τα προγραμματα και τους φακελους μου ΧΩΡΙΣ να παρω μαζι μου και τους drivers(γενικα τα αρχεια συστηματος)??????????Αν δεν υπαρχει τετοιο προγραμμα,που χλωμο το βλεπω.....τι αλλο μπορω να κανω ρε παιδεςςςςςς?????

Αν και δεν καταλαβα ακριβως τι εννοεις αν θες να βαλεις τα win στο πρωτο δισκο απλα κανε format ΑΛΛΑ μη εχοντας το rack πανω στον υπολογιστη...και βαλε εκει τα win...μολις τελειωσεις βαλε παλι πισω τον εξωτερικο και ολα οκ...λογικα.

Τα προγραμαμτα που λες που τα εχεις ?Για εξηγησε λιγο καλυτερα.

Αρχική απάντηση από ison

Αν και δεν καταλαβα ακριβως τι εννοεις αν θες να βαλεις τα win στο πρωτο δισκο απλα κανε format ΑΛΛΑ μη εχοντας το rack πανω στον υπολογιστη...και βαλε εκει τα win...μολις τελειωσεις βαλε παλι πισω τον εξωτερικο και ολα οκ...λογικα.

Τα προγραμαμτα που λες που τα εχεις ?Για εξηγησε λιγο καλυτερα.

Δλδ που ηθελες να βαλεις τα win αυτο δεν καταλαβαινω...στον sata??αν ναι γιατι τον απενργοποιησες??? Αν εχεις partition και ειναι εκει τα προγραμματα ΟΛΑ ΙΣΩΣ να σωζετε διοτι μπορει να παρεις ενα copy tis registry και να την βαλεις μετα στην θεση της καινουργιας...ισως δουλεψει αλλα δεν ειμαι σιγουρος...

ευχαριστω για το ενδιαφερον σου αλλα οπως ειπα δεν θελω να φορμαρω τον δισκο απλα με καποιο τροπο να αποκαταστησω το boot αρχειο του.Τα προγραμματα τα εχω στον δισκο που μου ειπες να φορμαρο(ενοειτε πως ειναι εγκατεστημενα)

Με αλλα λογια δλδ ο sata εχει ακομη το λειτουργικο πανω απο οτι καταλαβαινω....αν ναι απλα δωσε στο boot order απο bios να βλεπει μονο το sata και κανε disable ολες τις αλλες συσκευες ειδικα usb...(λογικα το rack usb θα ειναι )Αν δεν εχεις πειραξει τον sata δισκο και οντως εχει λειτουργικο πανω θα bootari καθε φορα απο αυτον....

Αρχική απάντηση από rc-siloui

Ηθελα να στησω windows καινουργια στο rack.Στην ουσια για να καταλαβεις ηθελα καθε δισκος να εχει το λειτουργικο του.

Απο περιεργεια γιατι ηθελες ο καθε δισκος να εχει το λειτουργικο πανω?

Αρχική απάντηση από rc-siloui

Αυτο προσπαθω να σου πω.....οτι ο δισκος εχει πειραχτει....δεν εχει boot αρχειο γιατι ειναι στο rack.Εχει windows αλλα δεν βρεισκει boot record.

Κατσε ρε αδερφε πριν απο το Install στον εξωτερικο δουλευε ο sata??

Αν ναι δεν καταλαβαινω γιατι να μην δουλευει μετα εφοσον τον ειχες απενεργοποιησει οταν εκανες το Install στο εξωτερικο....πως γινεται να μην κανει boot...

Αρχική απάντηση από ison [Σήμερα, στις 14:41]

Κατσε ρε αδερφε πριν απο το Install στον εξωτερικο δουλευε ο sata??

Αν ναι δεν καταλαβαινω γιατι να μην δουλευει μετα εφοσον τον ειχες απενεργοποιησει οταν εκανες το Install στο εξωτερικο....πως γινεται να μην κανει boot...

Πριν κανω οτιδηποτε ο δισκος μου ονομαζοτανε C:/....σωστα?Οταν τον απενεργοποιησα για να εγκαταστησω windows στο rack,πως ονομαστηκε ο δισκος του rack?C:/......σωστα μεχρι τωρα?Για φαντασου ποσα σφαλματα μου πεταξε οταν εβαλα και τους 2 δισκους στο συστημα ενεργους.Βρηκε 2 δισκους με το ονομα C:/.Απο κει και περα τα γαμ....σε ολα το συστημα και με το δικιο του.Καταλαβες τωρα τι ******* εκανα?

Αρχική απάντηση από Zarras

κανε αυτο που σου λεει ο chosen

'η βαλε partition magic και αλλαξε τα γραμματα (δισκετουλα, dos)

Σωστη η ιδεα του zarra...και τωρα κατλαβα τι εγινε siloui ...ειμαι λιγο αργος lol

Να πω μια ιδέα αν και δεν είμαι σίγουρος:

1.Πάρε με norton ghost ένα image του sata

2. Φορμάρεις και τους δύο

3. εγκαθιστας τα Win ξεχωριστα στους δυο

4. επαναφέρεις το Image στον sata

Αρχική απάντηση από blkik

3. εγκαθιστας τα Win ξεχωριστα στους δυο

4. επαναφέρεις το Image στον sata

Επαναφέροντας το image χάνεται η εγκατάσταση (και ό,τι άλλο δεδομένο) που προϋπήρχε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.