Δημητράντζος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2005 Πρωτη στο Φορουμ , και χρειαζομαι τα φωτα σας.. Οι απαιτησεις περιοριζονται στη χρηση Photoshop,Autocad Adesktop 3.3 , VIZ studio Max ,ισως μελλοντικα και επεξεργασια video. H "επιχειρησιακη οροφη" μετα βιας τα 1800 αντε 1900Ε. Ποσα περισσοτερα θα μπορουσε να προσφερει ο 64μπιτος Αthlon σε σχεση με ενα Centrino στα 2.0Ghz απο αποψη ισχυος ,αξιοπιστιας στις παραπανω εφαρμογες? Αξιζει η χρηματικη διαφορα? Επισης η φορητοτητα (μπαταρια , αυτονομια , βαρος ) δεν ειναι πρωτη προτεραιοτητα.Η επιλογη laptop γινεται λογω της συχνης μετακινησης σε 2,3 χωρους εργασιας και δεν θελω να δωσω λεφτα για 3 υπολογιστες. Ευχαριστω προκαταβολικα Υ.Γ. Ειδα τα αντιστοιχα topic στο Forum αλλα θα ηθελα καποιες διευκρινησεις και για τη χρησιμοτητα του διαυλου PCI-express σε φορητους υπολ. και μια συνολικη εκτιμηση του ζητηματος 64μπιτη τεχνολογια μελλοντικη εξελιξη ,υποστηριξη προγραμματων σε 64μπιτη αρχιτεκτονικη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Απρίλιος 15, 2005 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2005 Καλως ηρθες στο forum ....Κωστακη :flower: lol Λοιπον γνωμη μου ειναι οτι για τις συγκεκριμενες εφαρμογες καταρχας πηγαινε σε οσο περισσοτερη ram μπορεις με το 1 giga να ειναι must. Για centrino vs athlon64 δεν μπορω να εκφερω γνωμη αλλα το γεγονος οτι μετα θα εχεις υποστηριξει στην 64 Bit πλατφορμα της microsoft ισως να δινει καποιους ποντους παραπανω. Αν ειναι να πας για τοσα λεφτα προτεινω να παρεις εναν με καλη καρτα γραφικων ετσι ωστε να ερχεσε σπιτι και να σε πελατωνω στο ΑΟΕ3 οταν με το καλο βγει....θα βοηθησει αν κανεις και 3d στο αθτοψαδ εξαλλου.... Αν ξερει κανεις να προτεινει καποια λυση για vga γιατι δεν εχω παρακολουθησει τον τομεα στα notebooks... Αυτα παιδια τα φωτα σας στο φιλο μου παρακαλω Link to comment Share on other sites More sharing options...
gleon Απρίλιος 15, 2005 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2005 κοιτα και την σειρά 8100 της ACER το 8104 είναι κορυφαίο για εμένα αλλά στα λεφτά σου νομίζο ότι το 8103 μπορεί και να σου κάνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Απρίλιος 15, 2005 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2005 Θα σου πρότεινα οποιαδήποτε υλοποίηση με Α64 >3000+, για πολλούς και διάφορους λόγους. Κατ'αρχάς γιατί για να βρεις Dothan σε παρόμοιες επιδόσεις, θα δώσεις αρκετά περισσότερα από 1700. Κι αν βρεις εκεί κοντά θα υστερεί σε κάρτα γραφικών ή οπτική συσκευή ή τέλος πάντων σε κάποιον άλλο τομέα.Έχω εδώ και 7-8 μήνες το Α1630 με τον 3400+ και του έχω ρίξει 1024Mb μνήμης και έναν 60άρη 7.200rpm σκληρό και μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει κάτι που να μην το κάνει τέλεια, από rendering, ζόρικα παιχνίδια, photoshopιές κλπΔεν θα με χάλαγε καθόλου ένας ταχύτατος Dothan 2.0G με την χαμηλή κατανάλωση και την (ίσως) μεγαλύτερη αυτονομία, αλλά σε αυτό το pricerange δεν νομίζω να βρεις συνδιασμούς ισχύος συγκρίσιμους με 3400+, 9700 Pro, κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Απρίλιος 15, 2005 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2005 εδώ και μια βδομάδα έχω πάρει το 1692. αν σκεφτείς τα 1250 ευρώ που το πήρα μιλάμε για πολύ γκάζι. απλά θα πω ότι σε windows παίζει hd clip 1080p wmvhd τόσο με τον media player 10 όσο και με το vlc player χωρίς να χάνει καρέ (ιδιαίτερα με το vlc). το σταθερό (amd xp@όσο πάει + gf4ti4200@ oso paei:D ) δεν έπαιζε το συγκεκριμένο! επίσης σε κάποια παιχνίδια που το δοκίμασα πάει πολύ καλά. οπότε πιστεύω ότι το 1694 θα είναι ακόμη πιο γρήγορο. μόνο μείον στο δικό μου είναι ο αργός δίσκος του (για κάποιον σαν εσένα που το θέλει αντί για desktop). επίσης, για photoshop κλπ ίσως να θες 1gb μνήμη. α, dothan έχει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημητράντζος Απρίλιος 15, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2005 Αρχική απάντηση από Chosen Θα σου πρότεινα οποιαδήποτε υλοποίηση με Α64 >3000+, για πολλούς και διάφορους λόγους. Κατ'αρχάς γιατί για να βρεις Dothan σε παρόμοιες επιδόσεις, θα δώσεις αρκετά περισσότερα από 1700. Κι αν βρεις εκεί κοντά θα υστερεί σε κάρτα γραφικών ή οπτική συσκευή ή τέλος πάντων σε κάποιον άλλο τομέα.Έχω εδώ και 7-8 μήνες το Α1630 με τον 3400+ και του έχω ρίξει 1024Mb μνήμης και έναν 60άρη 7.200rpm σκληρό και μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει κάτι που να μην το κάνει τέλεια, από rendering, ζόρικα παιχνίδια, photoshopιές κλπΔεν θα με χάλαγε καθόλου ένας ταχύτατος Dothan 2.0G με την χαμηλή κατανάλωση και την (ίσως) μεγαλύτερη αυτονομία, αλλά σε αυτό το pricerange δεν νομίζω να βρεις συνδιασμούς ισχύος συγκρίσιμους με 3400+, 9700 Pro, κλπ Ο Athlon 3400+ που αναφερεσαι ειναι σε εκδοση Mobility ή νορμαλ?Εχω δοκιμασει τον 1630 με τον επεξεργαστη 3700+ σε μια φιλη μου και πηγαινε περιφημα , μονο που σε σχεση με ενα centrino εκανε το θορυβο του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημητράντζος Απρίλιος 15, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris εδώ και μια βδομάδα έχω πάρει το 1692. αν σκεφτείς τα 1250 ευρώ που το πήρα μιλάμε για πολύ γκάζι. απλά θα πω ότι σε windows παίζει hd clip 1080p wmvhd τόσο με τον media player 10 όσο και με το vlc player χωρίς να χάνει καρέ (ιδιαίτερα με το vlc). το σταθερό (amd xp@όσο πάει + gf4ti4200@ oso paei:D ) δεν έπαιζε το συγκεκριμένο! επίσης σε κάποια παιχνίδια που το δοκίμασα πάει πολύ καλά. οπότε πιστεύω ότι το 1694 θα είναι ακόμη πιο γρήγορο. μόνο μείον στο δικό μου είναι ο αργός δίσκος του (για κάποιον σαν εσένα που το θέλει αντί για desktop). επίσης, για photoshop κλπ ίσως να θες 1gb μνήμη. α, dothan έχει Ειχα ακουσει απο φιλο για προβληματα σχετικα με την ποιοτητα των Acer και σε επιπεδο αξιοπιστιας απο προσωπικη χρηση πως σου φαινεται ειναι αρκετα στιβαρος , εχεις αντιμετωπισει κανενα προβλημα? Απο εγγυηση? Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Απρίλιος 15, 2005 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2005 κοίτα γενικά δε φημίζονται, αλλά έχουν πολύ καλές τιμές. εμένα π.χ. έχει 1 καμμένο πίξελ, με εγγύηση στα 4. δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλα, το δικό μου είναι νορμάλ από άποψη στιβαρότητας. πάντως αν δε σε νοιάζει η φορητότητα (= χαμηλό βάρος + αυτονομία), μπορείς να πάρεις και 64άρη. η εγγύησή τους παίρνει επέκταση, με 140 ευρώ στα 3 χρόνια on-site και αντικατάσταση μέσα σε 5 μέρες. πάντως για κορυφαία αξιοπιστία, εγγύηση κλπ νομίζω ότι η dell δεν παίζεται, αλλά είναι ακριβή. τώρα από προβλήματα ο χρόνος θα δείξει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.