zananiro Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2018 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2018 Καλησπέρα παιδιά. Άνοιξα το ασύρματο τηλέφωνο (ένα παλιό Panasonic) να του ρίξω μια ματιά γιατί κάποια κουμπιά δεν έκαναν καλή επαφή. Όταν είδα την πλακέτα, ήταν σχεδόν σε όλη της επιφάνεια ένα υγρό, το οποίο μολις το καθάρισα με ένα μαντηλάκι είχε ένα χρώμα κιτρινωπό. Το υγρό υπήρχε μέχρι κάτω από τα κουμπια που έρχονται σε επαφή με την πλακέτα (σαν να έπεσε νερό στο τηλέφωνο). Τώρα πόσο καιρό υπήρχε το υγρό στο εσωτερικό, άγνωστο.Γνωρίζουμε τι είναι αυτό και γιατί προκλήθηκε? Μήπως είναι επικίνδυνο και καλύτερα να το πετάξω το τηλέφωνο? Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Αύγουστος 31, 2018 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2018 Επικίνδυνο δεν είναι, εξάλλου οι τάσεις λειτουργίας του ασύρματου τηλεφώνου είναι πολύ μικρές... Πιθανότατα είναι σωματικά υγρά που έχουν περάσει μέσα από τη χρήση (ιδρώτας, λίπος). Καθάρισε το με λίγο οινόπνευμα και αν συνεχίσει να έχει θέμα επαφής, δοκίμασε και καθαριστικό επαφών. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zananiro Αύγουστος 31, 2018 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2018 @minast Ευχαριστώ για την απάντηση. Λογικό μου φαίνεται αυτό που αναφέρεις, αν και είναι περίεργο το ότι εμφανίστηκε πάνω σε όλη σχεδόν την επιφάνεια της πλακέτας. Εγώ ανησύχησα μήπως το έβγαλε η πλακέτα αυτό το υγρό και είναι κάτι τοξικό. Η επαφή βελτιώθηκε σε σχέση με πρίν, αλλά θα το καθαρίσω ξανά με προσοχή να δω αν θα φτιάξει καλύτερα η επαφή και αν επανεμφανιστεί αυτό το υγρό. Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis22 Σεπτέμβριος 1, 2018 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2018 Αυτό το υγρό το έχω βρει και εγώ σε πολλά τηλεκοντρολ, τηλέφωνα. Μήπως κάποιος ξέρει καλύτερα να μας πει τι είναι? Ίσως δεν είναι τυχαίο και σίγουρα δεν ειναι ιδρώτας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dfa19mj Σεπτέμβριος 1, 2018 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2018 Πολυμερισμενο πλαστικό; Καλό μήνα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Σεπτέμβριος 1, 2018 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2018 2 hours ago, apostolis22 said: Αυτό το υγρό το έχω βρει και εγώ σε πολλά τηλεκοντρολ, τηλέφωνα. Μήπως κάποιος ξέρει καλύτερα να μας πει τι είναι? Ίσως δεν είναι τυχαίο και σίγουρα δεν ειναι ιδρώτας. Δεν είναι στοχαστικό το πρόβλημα. Εμφανίζεται σε όλα τα χειριστήρια μετά από αρκετό χρόνο και είναι συνδυασμός σωματικών υγρών, με έλαια που εκλύονται από τα λαστιχένια τμήματα (ανάλογα με την ποιότητά τους). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavouras5 Σεπτέμβριος 1, 2018 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2018 (edited) Μήπως είχαν διαρροή οι μπαταρίες? Συμβαίνει συχνά... Θα το καταλάβεις γιατι το υγρό αυτό διαβρώνει και σγουριάζει μεταλλικές επιφάνειες. Επίσης θα δεις οτι κάποιος πόλος μπαταρίας θα έχει ασπρίσει... Αν είναι αυτό, βάζεις κάποιο οξύ (πχ ζωμό απο φρέσκο λεμόνι και φεύγουν). Αν όμως έχει μείνει πολύ καιρό, μπορεί να διαβρώσει τόσο πολύ το μέταλλο, που μπορεί και να το κόψει... Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 1, 2018 από kavouras5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zananiro Σεπτέμβριος 1, 2018 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2018 @kavouras5 το υγρό δεν ήταν σίγουρα από τις μπαταρίες, ήταν το πρώτο που κοίταξα. Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavouras5 Σεπτέμβριος 2, 2018 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2018 Όπως είπαν και πιο πάνω, πιθανών οφείλεται στο συνεχές πάτημα του σιλικονούχου ελαστικού των πλήκτρων, οπότε απελευθερώνεται έλαιο σιλικόνης. Δεν είναι επικίνδυνο, απλά καθάρισέ το... Δες και εδω πιο αναλυτικά http://www.michaelshell.org/gadgetsandfixes/keypadsiliconeoil.html 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts