def Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2018 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2018 (edited) Έχω κολλήσει σε ένα πράγμα. Αγόρασα το κουτί της Coolmaster 5 lite. Έχει ενσωματωμένα μπροστά ( το πίσω φαν δεν με ενδιαφέρει γιατί το άλλαξα) 3 Rgb φαν. Τα έχω πάνω σε μια Asus P5Q Deluxe. Αγόρασα έξτρα τον κοντρολερ της Coolmaster Rgb για τα φαν. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι δεν μου ανοίγει το software του κοντρολερ. Εγώ έχω βάλει το usb του κοντρολερ στην μητρική. Πρέπει να το βάλω η όχι? Γιατί από όσο γνωρίζω είναι για σύγχρονες μητρικές το usb. Είτε το βάλω το usb , είτε όχι άλλαζει μόνο 4 χρώματα. Δεν έχει τους συνδιασμους μέσου του software που σου δίνει ο κοντρολερ. Έχω windows 7 64bit, στην επίσημη σελίδα έχει μόνο για 32.Επισης μου βγάζει κάποιες φορές μυνημα μόλις πατάω να ανοίξω το software να από συνδέσω την συσκευή της Coolmaster για να συνεχίσω. Μήπως πρεπει να έχω τον κοντρολερ σκέτο με τα φαν ΧΩΡΙΣ το usb του στην μητρική? Η επειδή είναι παλιά η μητρικη μου δεν το αναγνωρίζει. Από όσα διάβασα λέει ότι μπορώ να έχω rgb και σε παλιά συστήματα αρκεί να έχω αγοράσει τον κοντρολερ. Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 10, 2018 από def Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Αύγουστος 11, 2018 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2018 (edited) Από ότι λεει, usb και sata πρεπει να συνδεθουν. Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 11, 2018 από KTM 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Αύγουστος 11, 2018 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2018 Πρεπει να εχεις USB2.0 9-pin header. http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3580377/cooler-master-rgb-controller-h61m-motherboard.html 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Αύγουστος 11, 2018 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2018 Συγνώμη στην μητρική μου πάνω έχει 2 usb 2.0. Πως θα καταλάβω το 9 PIN. Header. Εξάλλου όλα τα usb έχουν 9πινα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Αύγουστος 11, 2018 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2018 (edited) Ωραια, το ξαναδιαβάζω γιατι τα λεει λιγο μπερδεμένα αυτος, του λεει να παρει και fan hub αλλα δεν καταλαβαίνω γιατι χρειαζεται κι αυτό.... Σε άλλο κειμενο που διαβασα 1 port του controller ειχε πρόβλημα και εκανε conflict, μολις εβγαλε το καλωδιο από αυτό το port, εφτιαξε. To εστειλε για RMA φυσικα. Δοκιμασε επισης να βγαλεις το software, σβησε και τον φακελο αν παραμεινει και ξανακανε εγκατασταση. Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 11, 2018 από KTM Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Αύγουστος 11, 2018 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2018 Κάτω η μητρικη μου έχει 2 υποδοχές για usb 2.0 Και γιατί μου βγάζει συνέχεια μυνημα να αποσυνδέω την συσκευή CM για να συνεχίσω. Μα άμα την αποσυνδέσω πως θα την δει η μητρικη μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Αύγουστος 11, 2018 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2018 Ναι το ειδα, δεν εχεις πρόβλημα εκει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Αύγουστος 12, 2018 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2018 Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι το εικονίδιο του software του κοντρολερ μου το εμφανίζει σαν συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας γιατί? Το έβγαλα το ξαναπέρασα και πάλι τα ίδια. Κάνω διπλό κλικ να ανοικει και ανοίγει μετά από 1.5 λεπτό, επίσης μέσα το μενού αργει πάρα πολύ όταν δίνω κάποια εντολή για rgb. Τι φταίει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Αύγουστος 12, 2018 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2018 (edited) To μονο που μπορω να σκεφτω ως εχουν τα πραγματα είναι καποια ασυμβατοτητα…. Μηπως μπορεις να τον συνδεσεις σε καποιο άλλο pc για δοκιμη? να σιγουρεψεις ισως ότι δεν είναι πρόβλημα του controller? Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 12, 2018 από KTM Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Αύγουστος 12, 2018 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2018 Αυτό που έψαξα εγω είναι ότι υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ ανεμηστηρες του κουτιού με τον κοντρολερ. Για να λειτουργήσει ο κοντρολερ θέλει τους ανεμηστηρες https://www.skroutz.gr/s/11901184/CoolerMaster-MasterFan-Pro-120-Air-Balance-RGB-120mm.html Εμένα το κουτί μου coolmaster rgb 5 lite έχει απλούς rgb ανεμηστηρες και όχι αυτούς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts