mitsosoft Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2005 Δεν ξέρω τι με έπιασε αλλά με έχει πιάσει να κάνω το pc μου όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο και τώρα είναι η σειρά της ψυξης του επεξεργαστή.Πιο συγκεκριμένα έχω έναν Α64 3500+ Newcastle και για ψύξη έχω βάλει το ThermalRight XP-90 με εναν 9αρι ανεμιστήρα που λειτουργεί περίπου στις 1400-1500rpm. Δεδομένου ότι σκεύτομαι να ανεβάσω λίγο τον επεξεργαστή και ότι παράλληλα θέλω να μειώσω έστω και αυτόν τον θόρυβο που ακούγεται απο τον συγκεκριμένο 9αρι αξίζει τον κόπο να πάρω την XP-120 σε συνδιασμό με έναν ακόμα πιο αθόρυβο 12αρι; Στο κουτί έβαλα 2 12άρης GlacialTech SilentBlade που δουλέυουν στις 900-1000rpm (αν θέλεις και πιο κάτω) και δεν ακούγεται τίποτα.Θα έχω κανα κέρδος απο την XP-120; Η μήπως να πάω για Νεράκι και αν ναι τότε πιο, αλλά μιλάμε πάντα για αθόρυβες καταστάσεις.Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Απρίλιος 14, 2005 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2005 Λοιπον...ακου,Το θετικο με την xp-120 ειναι οτι ειναι μια αρκετα καλη λυση και ΑΘΟΡΥΒΗ αφου μπορεις να βαλεις οτι ανεμιστηρα θες!Σε εμενα οταν ειναι idle εχω 30-35..στο full υπαρχεο προβλημα αν και αυτο πρεπει να το εχω μονον εγω γιατι απο αλλα παιδια στο φορουμ ακουσα καλα λογια!Βασικα πρεπει να δεις αν ταιριαζει ακριβως στην mobo σου!Τωρα αν θες κατι πραγματικα αθορυβο σε νερο ειναι το Zalman αλλα ανεβαινει και η τιμη....Παιζουν πολλα ρολο....Αν κανεις ο/c και τετοια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.K Απρίλιος 28, 2005 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 Η μόνη λύση για χαμηλές θερμοκρασίες και θορύβου είναι το ύδωρ. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα. Δυστυχώς η σχέση θερμοκρασίας-θορύβου μου θυμίζει την τραμπάλα, όσο κατεβάζεις την θερμοκρασία τόσο ανεβαίνει ο θόρυβος και το ανάποδο....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Απρίλιος 28, 2005 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 Εγω θα ελεγα πρωτα να πειραματιστεις με καποιον αλλο 9αρη. Υπαρχουν ανεμιστηρες που ακομα και στις 3000 στροφες δεν ακουγονται οσο μπορει να ακουγεται αυτη την στιγμη ο 9αρης που εχεις στις 1300 στροφες.Επιπροσθετα να πω, οτι η διαφορα των 2 ψυκτρων, ΧΡ-90 vs ΧΡ-120 ειναι αμελητεα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Απρίλιος 28, 2005 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 παντος να ξερερις οτι η ΧΡ-120 ειναι η τοπ αεροψιξη απ ολες τις πλευρεςθορυβου με εναν ενερμαξ με ριθμισει στροφων εχεις και ισηχεια αλλα και αποδοσηενο απο πλευρας Ο/C και αποδοσεις με εναν DELTA 120mm εισαι αρχοντας αρκη τα αυτια σου να αντεχουν τον τοσο θορυβο οπως εμενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Απρίλιος 28, 2005 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 To νεράκι είναι μονόδρομος όταν θέλουμε εντελώς αθόρυβο σύστημα και αξιοπρεπείς θερμοκρασίες... Και μην ξεχνάτε ότι οι καύσωνες του καλοκαιριού σε λίγο θα χτυπήσουν τις πόρτες μας..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Απρίλιος 28, 2005 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 και να ξερεις πως οι AMD τωρα πια δεν εχω μεγαλες απετισεις ψυξεις γιατι ειναι περιπου στα 60watt θερμοτιτας σε νορμαλ καταστασειςενο ενας πρεσκοτ ειναι στα 103watt που σιμενει οτι ζεματαει και ειναι πολλα για να ψυχθουν με μια απλη αεροψυξη...και ιδικοτερα οταν τον κλοκαρεις που θεοριτικα το sisoftsandra μου λεει 165 watt που ειναι υπερβολικα για αερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Απρίλιος 28, 2005 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 XP-120 και ΧΡ-90 σχεδόν καμμία διαφορά (1-2 βαθμοί δεν είναι τίποτα σημαντικό) κατά συνέπεια δεν αξίζει να αλλάξεις την ψύκτρα σου.Διαφορά με ανεμιστήρες στα 12 και 7ν είναι πάλι 2-3 βαθμοί. Στις ψύκτρες με heatpipes ΔΕΝ έχει μεγάλη σημασία η ροή του αέρα για αυτό το λόγο είναι και οι ενδεδειγμένες για αθόρυβη ψύξη.Στην θέση σου το πιο εύκολο είναι να αλλάξεις επεξεργαστή (πουλώντας τον παλιό βέβαια!) και να πάρεις έναν winchester. Οι απαιτήσεις σε ψύξη είναι αρκετά χαμηλότερες (65-70 αντί για 80-85W). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Απρίλιος 28, 2005 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 Αρχική απάντηση από tristenoΣτις ψύκτρες με heatpipes ΔΕΝ έχει μεγάλη σημασία η ροή του αέρα για αυτό το λόγο είναι και οι ενδεδειγμένες για αθόρυβη ψύξη. και τοτε πως εξηγης απο ενερμαξ σε YSTEC ειχα διαφορα 3ον βαθμον ενο απο YSTEC σε DELTA ειχα αλους 5.......................................................απο 38 idle σε 33 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Απρίλιος 28, 2005 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 Δεν διάβασες καλά. Μιλάω για τον ΙΔΙΟ ανεμιστήρα στα 12 και 7 volt. Γιατί δεν μετρά μόνο η ροή αλλά και η πίεση του αέρα που διαφέρει από ανεμιστήρα σε ανεμιστήρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.