Jump to content



Βλάβη στο "last mile". Ο ΟΤΕ αδιαφορεί. Τι κάνω;


gdp77

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Εδώ και 10 μέρες η vdsl μου έχει σταματήσει να λειτουργεί. Αφού σιγουρεύτηκα ότι δεν ήταν κάποιο δικό μου θέμα, κάλεσα το support της vodafone και (αφού με πέρασαν από τα κλασικά νουμπίστικα αιτήματα του στιλ "κάντε ρεσετ" κτλ) εντός μιας μέρας ήρθε τεχνικός στο σπίτι (28/7/18)  για πραγματοποίηση ελέγχου. Πράγματι ο έλεγχος διαπίστωσε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο "last mile" και υποβλήθηκε το σχετικό ticket στον ΟΤΕ. Όπως ενημερώθηκα από τη voda, στο σύστημά τους φαινόταν ότι ο ΟΤΕ θα πραγματοποιούσε τον σχετικό έλεγχο την 1η Αυγούστου 2018.  Όχι μόνο ο έλεγχος δεν έγινε, όχι μόνο δεν απάντησε ο ΟΤΕ ως όφειλε εντός 2 ημερών, αλλά δεν φαίνεται και στο σύστημα (όπως με ενημερώνουν από voda) κάποια ημερομηνία για έλεγχο της βλάβης. Φυσικά και τα έχωσα και στην voda επειδή "εγώ δεν συναλλάσσομαι με τον ΟΤΕ και δεν με νοιάζει τι κάνουν οι τεχνικοί του", πέραν όμως τούτου τι μπορώ να κάνω για να πιέσω τον ΟΤΕ; Πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους αφού δεν είμαι πελάτης τους; Να κάνω καταγγελία στην ΕΕΤΤ και, αν ναι, ποιον να καταγγείλω; Τη voda ή τον ΟΤΕ; (Έχω στη διάθεσή μου τον αρ. βλάβης και τον αρ. βρόχου, καθώς και το αποδεικτικό της επίσκεψης του τεχνικού στο σπίτι). 

Έγινε επεξεργασία από gdp77
Link to comment
Share on other sites

Α. Διακοπτεις Vodafone και πας στον ΟΤΕ. Ως δια μαγείας, το πρόβλημά σου λύνεται αμέσως και η ταχύτητα σου είναι καλύτερη και πιο σταθερή από πριν.

 

Β. Κάνεις καταγγελία στη Vodafone με κοινοποίηση EETT, μέχρι να σου διαγράψει οποιοδήποτε οφειλόμενο ποσό και να σου προτείνει από μόνη της η Vodafone να προχωρήσεις στην λύση Α. Η ΕΕΤΤ δε μπορεί να κάνει τίποτα για να λύσει το πρόβλημα σου. Μπορεί όμως να συλλέξει την καταγγελία σου και μόλις μαζευτούν αρκετές χιλιάδες από αντίστοιχες καταγγελίες, ίσως επιβάλλει κάποιο πρόστιμο στο ΟΤΕ (ως υπεύθυνο συντήρησης δικτύου).

 

Γ. Ψάχνεις «μέσο» στον OTE για να σου αλλάξουν γραμμή στο καφάο, ενώ είσαι ακόμα στο δίκτυο της Vodafone.

 

Live your myth in Greece!

Link to comment
Share on other sites

Μήπως να πάω στο καφαο να το "περιποιηθώ"; Διά αυτού του τρόπου σίγουρα θα υπάρξουν και πελάτες ΟΤΕ που θα χάσουν τη γραμμή τους και ο ΟΤΕ θα ασχοληθεί να το επισκευάσει... (Εννοείται πλάκα κάνω, αλλά δεν νομίζω ότι θα αργήσουμε να δούμε και τέτοια σενάρια έτσι που συμπεριφέρεται ο ΟΤΕ)

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν spam-άρισα απειλές προσεκτικά διατυπωμένες στον OTE. Αφού επισκέφτηκα την ιστοσελίδα της επικοινωνίας του OTE, έστειλα email:

 

α) Μέσω της φόρμας επικοινωνίας

β) στο email που υπάρχει για " την υποβολή καταγγελιών: που αφορούν στην Κανονιστική Συμμόρφωση (παραβίαση των Πολιτικών του Ομίλου και του Κώδικα Δεοντολογίας Ομίλου ΟΤΕ)  στη διεύθυνση  whistleblowing@ote.gr "

γ) στο fax επικοινωνίας που έχουν.

 

Παραθέτω το fax που έστειλα (παρόμοιο με τα email)

pros_OTE(2).thumb.jpg.19e0bb88e8f54bea8a9c8691eb6e1752.jpg

 

Αν και τους δίνω περιθώριο 24 ωρών να απαντήσουν (αλλιώς θα κάνω καταγγελία στην ΕΕΤΤ), θεώρησα ότι δεν θα μου απαντούσαν και υπέβαλα και καταγγελία στην ΕΕΤΤ.

 

Ως εκ θαύματος (!!!!) μέσα σε λίγες ώρες είχα λάβει sms από τον πάροχό μου που με ενημέρωνε ότι αύριο (σήμερα) 9/8/18 θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του συνεργείου του ΟΤΕ!!! Τυχαίο; Δεν νομίζω... 

 

Γενικά στο ελλαδιστάν το fax έχει αρκετές περισσότερες πιθανότητες να σε πάρουν στα σοβαρά παρά το email (το γράφω από προσωπική εμπειρία) και γι' αυτό καταφεύγω σε αυτό κάθε φορά που τα πράγματα "σκουραίνουν". 

 

Για να δούμε λοιπόν αν σήμερα οι τεχνικοί του ΟΤΕ θα "επισκευάσουν" τη βλάβη.

 

 

 

 

 

  • Like 4
  • Agree 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Και συνημμένα ακολουθούν τα σημερινά αποτελέσματα.... Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι χθες έπεσε το κράξιμο του αιώνα (με το γάντι) και σήμερα ως διά μαγείας η γραμμή επανήλθε... Κρίμα που δεν σκέφτηκα να δράσω νωρίτερα έτσι.5dd9acc79c1bcca7533831d42a18856d.jpg

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.