Jump to content

Προβλημα με SSD σε λάπτοπ

_Light

Recommended Posts

Έχω το παρακάτω λαπτοπ:

https://www.getitnow.gr/prod/ypologistes/laptops/hp-pavilion-dv7-2120ev-core-2-duo-p7550-226-ghz-173-tft-moonlight/prod503818/

Δούλευε τόσο καιρό με κανονικό HDD με windows 7 32bit. Πριν απο 2 μέρες αντικατέστησα τον σκληρό με SSD https://www.e-shop.gr/ssd-samsung-mz-76e250b-eu-860-evo-series-250gb-25-sata3-p-PER.306184

Πέρασα τα windows 10 64bit (έψαξα κ απ'οτι είδα υποστηρίζει 64bit ο επεξεργαστης, αν δεν έχω κάνει λαθος) κ απο την εγκατάσταση των windows κ μετά το λαπτοπ σέρνεται  κ με το ζόρι ανοίγει το μενού της έναρξης.

Τι μπορεί να φταίει? έκανα λάθος που έβαλα 64bit?

Μία ώρα πριν, το μέλος _Light έγραψε:

Τι μπορεί να φταίει? έκανα λάθος που έβαλα 64bit?

Nope. 4GB Ram έχει, 64bit χρειάζεται για να την διαβάζει όλη. Το SSD καινούριο; Δες να είναι ahci mode ενεργό από το bios, για να μην έχεις θέματα. Νομίζω εκεί είναι το πρόβλημά σου. Απλά μάλλον θα πρέπει να ξαναπεράσεις  τα Windows.

Ευχαριστώ για την απάντηση, θα το δοκιμάσω το απογευμα
Ξέχασα να αναφερω ότι ανεβάζει κ θερμοκρασία αλλα δεν είναι σιγουρο οτι φταίει ο ssd κ το φορματ

Έγινε επεξεργασία από _Light

1) Σε αρκετά laptop HP με κάρτα ATI+Intel έχω παρατηρήσει ίδια συμπεριφορά με win10. Δες αν έχει και δεύτερη κάρτα αν και δεν νομίζω λόγο C2D. Αν έχει δοκίμασε να απενεργοποιήσεις την ATI.

2) Από την εικόνα που έβαλες στο device manager δείχνει μερικές συσκευές χωρίς drivers. Θα πρέπει να τις εγκαταστήσεις. Από ότι βλέπω το Laptop δεν υποστηρίζει επίσημα win10.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Χθές πήρα το λαπτοπ γιατι το είχα αφήσει για καθαρισμό και αλλαγή πάστας και μέχρι τώρα δεν έχει βγάλει κάποιο πρόβλημα. (παραμένει με τον ssd κ τα windows 10)

Λογικά έχει δίκιο ο kostas.karras και το όλο κόλλημα το προκαλούσε η άνοδος της θερμοκρασίας στο λάπτοπ. Ψάχνω να βρω όλους του drivers και θα επικοινωνήσω αν υπάρξει ξανά θέμα.

• Agree 1

Ακόμα και αν το πρόβλημα ήταν στις θερμοκρασίες, θεώρησε δεδομένο ότι ο win update manager θα γονατίζει τον c2d. Ούτε ο SSD ούτε αναβάθμιση μνήμης θα σε σώσουν σε αυτή την περίπτωση. Αν δεν χρησιμοποιείς το laptop με win only λογισμικό, σκέψου πολύ σοβαρά να του βάλεις κάποια linux διανομή (προτείνω linux mint mate 19). Η διαφορά στην απόδοση θα είναι οφθαλμοφανής. 

• Like 1

πριν 6 ώρες, το μέλος gdp77 έγραψε:

πριν 6 ώρες, το μέλος gdp77 έγραψε:

Ακόμα και αν το πρόβλημα ήταν στις θερμοκρασίες, θεώρησε δεδομένο ότι ο win update manager θα γονατίζει τον c2d. Ούτε ο SSD ούτε αναβάθμιση μνήμης θα σε σώσουν σε αυτή την περίπτωση. Αν δεν χρησιμοποιείς το laptop με win only λογισμικό, σκέψου πολύ σοβαρά να του βάλεις κάποια linux διανομή (προτείνω linux mint mate 19). Η διαφορά στην απόδοση θα είναι οφθαλμοφανής. 

Και lubuntu αξίζουν, και είναι πιο εύχρηστα για άτομα που προέρχονται από win

Έγινε επεξεργασία από kostas.karras