Jump to content

Απορία για πιστολέτα

Recommended Posts

Τα πρώτα έχουν σχετικά μικρό μέγεθος και είναι για ελαφρές δουλειές και μικτή χρήση, γι' αυτό πολλές φορές συνοδεύονται και απο κανονικό τσοκ. Τα δεύτερα είναι ογκώδη, βαριά και είναι σχεδόν αποκλειστικά για καλέμι/βελόνι.

• Like 1

πριν 8 λεπτά, το μέλος Lakisss έγραψε:

Τα πρώτα έχουν σχετικά μικρό μέγεθος και είναι για ελαφρές δουλειές και μικτή χρήση, γι' αυτό πολλές φορές συνοδεύονται και απο κανονικό τσοκ. Τα δεύτερα είναι ογκώδη, βαριά και είναι σχεδόν αποκλειστικά για καλέμι/βελόνι.

Υπάρχουν Πιστολέτα με κανονικό Τσοκ ?

Μία ώρα πριν, το μέλος rory έγραψε:

Συγνώμη λάθος ανάγνωση … λάθος ερώτηση …

Καλησπέρα δεν είμαι και τόσο σίγουρος αλλά νομίζω τα δεύτερα είναι τα λεγόμενα πνευματικά πιστολετα (και έχουν περισσότερη δύναμη όπως είπε η karmen) 

Τα πνευματικά παίρνουν κίνηση από το ηλεκτρικό μοτερ και έχουν στρόφαλο - μπιέλα και κύλινδρο - πιστόνι για να δίνουν την κρούση.... 

Έχουν τσοκ τύπου sds & sds+ αλλά παίρνουν και ανταπτορα με κανονικό τσοκ αλλά νομίζω είναι δώρο άδωρο..... 

Έγινε επεξεργασία από dfa19mj
  • Like 1

Και τα δύο "πιστολέτα" είναι πνευματικά, απλά το γωνιακό (που δεν έχει τον κινητήρα του στον ίδιο άξονα με το δράπανο/ βελόνι ) έχει κατά κανόνα μεγαλύτερους κινητήρες και συνεπώς μεγαλύτερη ισχύ κρούσης.

Βολεύει η τοπολογία της θέσης του κινητήρα στο να γίνεται η μετάδοση με λίγες φθορές και απώλειες και λόγω αυτής της τοποθέτησης δεν έχουν  μεγάλο μήκος και διευκολύνουν και σε δυσπρόσιτα σημεία όπου χρειάζεσαι μεγάλη ισχύ κρούσης.

Όσο αφορά στα τσόκ, εξαρτάται από το δράπανο, αν εκτός από κρούση και περιστροφή /κρούση έχει και σκέτη περιστροφή , χωρίς κρούση τότε συνοδεύεται και από από τσόκ, το οποίο κουμπώνει στη θέση του SDS τσοκ.   Έχω ένα τέτοιο της Bosch των 5 κιλών και είναι πράγματι εξυπηρετικό, αρκεί να το προσέχεις , γιατί έτσι και μαγκώσει , σε έχε φέρει σβούρα πριν να καταλάβεις τι σε βρήκε!  :p

• Like 1