Jump to content

Επιβράδυνση "κιτρινίσματος" πλαστικών

Makis Hourdakis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχει κάποιος τρόπος να επιβραδύνουμε το "κιτρίνισμα" των πλαστικών; Κατ'αρχάς επειδή μπορεί να ξέρω πολλά για PC για την ηλικεία μου αλλά από Χημεία και Βιολογία είμαι στα φυσιολογικά επίπεδα, πού οφείλεται αυτό; Μήπως σε μύκητες (όπως το κιτρίνισμα των βιβλίων δηλαδή);

δεν ξερω καποια απαντηση σαυτο που ρωτας

αλλα ξερω να σου πω οτι με Jif (ή Cif τωρα πλεον)

και ενα κοινο αγριο σφουγγαρι μπανιου ..

κανεις τα κιτρινισμενα πλαστικα σαν καινουρια οσο παλια και αν ειναι...:p

Αρχική απάντηση από tristeno

Δεν είναι μύκητες, Φωτο πολυμερισμός και δεν είναι αντιστρεπτός.

αυτό ξέρω και εγώ γι' αυτό μου κάνει εντύπωση αυτό που λέει ο Κοπρίτης....(δεν κάνει πλάκα, έτσι δεν είναι; )

Ευχαριστώ! Θα πειραματιστώ σε τπτ παλιά καλύματα φατνίων... Βασικά ρωτάω γιατί λυπάμαι την οθόνη μου που σε 2-3 χρόνια θα είναι κίτρινη... :(

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Ευχαριστώ! Θα πειραματιστώ σε τπτ παλιά καλύματα φατνίων... Βασικά ρωτάω γιατί λυπάμαι την οθόνη μου που σε 2-3 χρόνια θα είναι κίτρινη... :(

Τι 2-3 χρόνια, εδώ σε έναν χρόνο και φαίνεται πολύ η διαφορά... :TD: :bye:

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 17:15]

Υπάρχει κάποιος τρόπος να επιβραδύνουμε το "κιτρίνισμα" των πλαστικών; Κατ'αρχάς επειδή μπορεί να ξέρω πολλά για PC για την ηλικεία μου αλλά από Χημεία και Βιολογία είμαι στα φυσιολογικά επίπεδα, πού οφείλεται αυτό; Μήπως σε μύκητες (όπως το κιτρίνισμα των βιβλίων δηλαδή);

Με σπρέυ γυαλιστικό που χρησιμοποιούμε και σε ταμπλό αυτοκινήτου τα κάνει αθάνατα:)

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

η δικια μου παλι που την εχω κανα 6-7 χρονακια ειναι αρκετα ασπρη ακομα

(δεν ξερω πως θα φαινοταν διπλα σε μια καινουργια) κ ειναι "ικανοποιητικα ασπρη" !

Αρχική απάντηση από tristeno [Χθες, στις 17:30]

Δεν είναι μύκητες, Φωτο πολυμερισμός και δεν είναι αντιστρεπτός.

φωτο-οξείδωση είναι, όχι φωτο-πολυμερισμός

ειναι ενα αλλο που το λενε λιποδιαλυτης, δοκιμασε και θα δεις να κατρακυλαει η κιτρινιλα μονη της...

Δεν κανετε μια λιστα,με αυτα που εχουν δοκιμαστει και εχιυν αριστα αποτελεσματα?

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Χθες, στις 15:15]

Μην τα βγαζεις απο το κουτι τους!!!:p :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.