HotPeanut Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2018 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2018 (edited) Έχω το παραπάνω excel και θέλω με macro να ελέγχει αν η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ (κελί Β2,Β3 κτλ) έχει διαφορά με την σημερινή ημ/νια ίση ή μεγαλύτερη από 6 μέρες και να κάνει μια αφαίρεση στη στήλη ΥΠΟΛΟΙΠΟ εφόσον ισχύει αυτό. Να ελέγχει δλδ από κάθε γραμμή τη στήλη Β με τη σημερινή ημερομηνία. Παίζει καμιά βοήθεια γιατί έχω να ασχοληθώ με vba πάνω από 10 χρόνια; Ευχαριστώ. Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 27, 2018 από honda22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trib Ιούλιος 27, 2018 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2018 Με την εντολή Quote =TODAY()-B2 και αφού βάλεις τα σχετικά αποτελέσματα σε format Number, θα μπορείς να βλέπεις πόσες ημέρες έχουν περάσει συνολικά. Έπειτα, επειδή θέλεις να σου εμφανίζει τις αφαιρέσεις από 6 ημέρες και πάνω χρησιμοποιείς το παρακάτω Quote =IF((E2>=6);(TODAY()-B2);("Κάτω από 6")) Σε διπλανή στήλη. Θα μπορείς ωστόσο τη στήλη που υπολογίζει τις ημέρες να την κρύψεις, ώστε να βλέπεις τα αποτελέσματα από την μία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Ιούλιος 27, 2018 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2018 Θα ήθελα σε macro μιας και θέλω να βάλω και άλλα actions αν ισχύει το Ε2>=6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IOANNISTSA Ιούλιος 27, 2018 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2018 πριν 5 ώρες, το μέλος honda22 έγραψε: Θα ήθελα σε macro μιας και θέλω να βάλω και άλλα actions αν ισχύει το Ε2>=6. Function Check_Date(CheckDate As Date, No1 As Currency, No2 As Currency) As Currency Dim No As Currency No = Date - CheckDate Select Case No Case Is >= 6 Check_Date = No2 - No1 Case Else Check_Date = No2 End Select End Function 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts