Κοπρίτης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2005 Για δωστε καμια συμβουλη για ενα συστηματακι ταξης 1000 ευρω (tower only)που προοριζεται για επαγγελματικη χρηση Autocad.....εχω καιρο να παρακολουθησω τις εξελιξεις σε καρτες γραφικων τετοιου προσανατολισμουκαι επισης δεν δεν ειμαι καθολου σιγουρος για την επιλογη πλατφορμας.....τα υπολοιπα (1 36αρης raptor, 1 300αρης Maxtor, 1gb ram, DVD-RW)ειναι πανω-κατω standard....αλλα VGA, M/B & CPU ειναι ακομα ερωτηματικο...για δωστε καμια ιδεα
Makis Hourdakis Απρίλιος 13, 2005 #2 Απρίλιος 13, 2005 Όταν λες autocad; Σε 2D ή 3D περιβάλλον; Πάντως συνήθως για τέτοιες δουλειές παίζουν οι Matrox.
totally_wired Απρίλιος 13, 2005 #4 Απρίλιος 13, 2005 Εάν δουλέψεις φωτορεαλισμό τότε τα 1000 είναι λίγα και τότε θα πρέπει να δώσεις βάρος σε ειδική vga. Εάν όχι και το θες για 3d ή 2d τότε οι σύγχρονες vga τα βγάζουν μια χαρά εις πέρας.
Κοπρίτης Απρίλιος 13, 2005 Author #5 Απρίλιος 13, 2005 απαραιτητη διευκρινιση , θα δουλευει σε 2&3D, και οχι σε τιποτα τρελλα projects ...εννοειται οτι με το οριο των 1000ευρω δεν συζηταμε για επαγγελματικη καρτα γραφικων....απλα σκεφτομουν κανενα soft-mod σε καμια συγχρονη vgaPci-e ή AGP αναλογα με την πλατφορμα..ελα ομως που δεν εχω ιδεα τιπαιζει απο Quadro & FireGL....
ea6gka Απρίλιος 13, 2005 #6 Απρίλιος 13, 2005 οτι και να παρεις κοιτα να εχει πολυ γρηγορο δισκο και να ειναι nvidia / matrox απο καρτες. Ολα τα αλλα οτι και να παρεις πανω κατω τα ιδια θα ειναι.Α και κανα 2 γιγα μνημη
kv3d Απρίλιος 13, 2005 #7 Απρίλιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από def και οι 3dlabs πολυ καλες καρτες μακρια και αλαργα απο 3dlabs και αutocad.Eιναι αναξιοπιστες καρτες,δεν συνεργαζονται με τον driver του αutocad,Εχω 2 και ξερω .Μια καλη nvidia ειναι οκ .Ουτε Ατι ,ο opengl της εχει λενε προβληματακια.Ουτε matrox κανει ,το Autocad χρειαζεται αξιοπιστο opengl και Raw power,μονο nvidiaΑν κανεις 2d σου κανει σχεδον οτιδηποτε .Αν κανεις 3d ,σου κανει οποιαδηποτε πλατφορμα εγω χρησιμοποιω Amd ,γουστα ειναι.δωσε βαση σε 1γιγα μνημη επωνημη, και επωνημο τροφοδοτικο (γιατι μολις κλαταρει η μνημη θα αρχισουν να εξαφανιζονται αρχεια και θα ψαχνεσαι) και μια 6600gt καρτα γραφικων.Για φωτορεαλισμο η ειδικη καρτα ,quadro ας πουμε σου δινει μονο ευκολια στο να κουνας το μοντελο στα viewports.Δεν σου βελτιωνει τους χρονους στα renderingΜε ενα 3αρι P4και πανω, οπου αντεχει η τσεπη σου εισαι ενταξει στο rendering.Αν θες να μετατρεψεις την καρτα σε quadro κανουν μονο οι παρακατω 5900,5800 τα μεγαλα μοντελα, 6800, gt και ultra παλια revisions περισσοτερες πληροφοριες εδω:http://forums.guru3d.com/showthread.php?threadid=72188Αν και μην το πολυυπολογιζεις οι νεες καρτες ειναι ειναι unmodable
bleo8onhs Απρίλιος 13, 2005 #8 Απρίλιος 13, 2005 Γιατί ρε παιδιά μου φαίνεται οτι είστε λίγο υπερβολικοί? Στην αρχή αναρωτήθηκα τι το ιδιαίτερο θέλει να κάνει ο κοπρίτης και θέλει επιπλέον συμβουλές για pc. Αφού δεν απαιτεί κάτι το ιδιαίτερο λοιπόν, ένα καλό pc είναι μια χαρά. Τώρα 2gb μνήμη και quadro κάρτες... Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί. Ολόκληρη πόλη θα κάνεις rendering?Εγώ κάνω 3d σε μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και κανα μικρό εργοστάσιο μέσα μέσα, στο φορητό με ATI9200 χωρίς πρόβλημα. Για μένα αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι η οθόνη (εννοείται οτι η κάρτα γραφικών μπορεί να δουλέψει σε αξιοπρεπή ανάλυση) και ένα καλό ποντίκι/digitizer αν χρησιμοποιούσες το στυλό καλά.
Κοπρίτης Απρίλιος 13, 2005 Author #9 Απρίλιος 13, 2005 @KV3Dφιλε μου ευχαριστω,ησουν κατατοπιστικοτατος...αυτα ειχα αδει πανω κατω κι εγω απο διαφορα reviews περι 3Dlabs...τις FIRE GL τις ειχα σε καλυτερη μοιρα να σου πω την αληθεια....αρα προς nvidia προσανατολιζεται το πραγμα...η ποσοτητα της μνημης της vga επιρεαζει σε τετοιες λειτουργειες?@ bleo8onhs ρε δεν θα το θελω για μενα το πισακι αυτο...για μια φιλη αρχιτεκτονισα ειναι...και ρωταω βασικα γιατι Autocad εγω δεν εχω δουλεψει...οποτε no experience...απλα θα ηθελα να ξερω εαν αντι για 200ευρω πχ για μια 6600gt θα μπορουσα να παρω καμια 5900 και με το softmod να κερδισω κατι παραπανω στο cadμιας και παιχνιδια δεν προκειται να απασχολησουν ποτε το εν λογω συστημα....(το παραδειγμα θα μπορουσε να ειναι και μια 9800pro...)
bleo8onhs Απρίλιος 13, 2005 #10 Απρίλιος 13, 2005 Από τη δική μου εμπειρία λοιπόν σου λέω ότι εξαρτάται από την δουλειά και τις απαιτήσεις της φίλης σου. πχ, όταν ήμουν στο γυμνάσιο πήγα με τον πατέρα μου σε ένα σεμινάριο/διαφήμιση του προγράμματος ΤΕΚΤΩΝ της LH Λογισμική. Πολύ καλό πρόγραμμα με πάρα πολλές ελλείψεις τότε (δεν έφτιαχνε καμπύλες!! καμάρες κτλ δεν μπορούσες να φτιάξεις). Ο τύπος λοιπόν λέει ότι σχεδιάζεις 2d και το πρόγραμμα παράγει 3d μόνο του! Καινοτομία για την εποχή. Να λέει, ας πούμε ότι σχεδιάζω αυτό το σπίτι, πατάω το 3d και φεύγω. Την άλλη μέρα, ο φωτορεαλισμός θα είναι έτοιμος!!Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν η φίλη σου δεν έχει και ιδιαίτερες απαιτήσεις για φωτορεαλισμούς, και μικρότερη από 9800 κάνει. Τέλος πάντων εγώ ψηφίζω 5900 και πολύ είναι.Το autocad σαν πρόγραμμα είναι αρκετά ελαφρύ σε σχέση με άλλες εφαρμογές σχεδίου, εγώ δεν νομίζω ότι θα έχεις προβλήματα με ένα κανονικό σύστημα.
kv3d Απρίλιος 13, 2005 #11 Απρίλιος 13, 2005 Για τις Ατι ειπα οτι εχω ακουσει,δεν εχω εμπειρια προσωπικη.
ea6gka Απρίλιος 14, 2005 #12 Απρίλιος 14, 2005 εχω εγω ΑΤΙ στο γραφειο και οταν γυρνας ενα σχεδιο 3d η εικονα ειναι να σε παρω να φυγουμε , μακρια .
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.