Makis Hourdakis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2005 Καλησπέρα! Ψάχνω ένα πρόγραμμα που να κάνει τα εξής: 1. Ηχογράφηση σε wav 2. Μετατροπή αρχείων wav σε mp3 (γι'αυτό ας είναι και ανεξάρτητο πρόγραμμα, δεν με πειράζει) 3. Δυνατότητα "κοπής" μερών τοων κομματιών (με ενδιαφέρει κυρίως η αρχή και το τέλος αυτών) 4. Δυνατότητα προσθήκης στοιχειωδών τουλάχιστον effects (fade in/out και reverb) 5. Πολύ σημαντικό είναι να είναι εύχρηστο καθώς δεν έχω προηγούμενη εμπειρία από προγράμματα του χώρου... Θα προτιμούσα κάτι freeware, ειδάλως αν κάποιος "έχει τη λύση" ας μου στείλει pm Υ.Γ.: Ρωτάω εδώ καθώς θέλω κάτι δοκιμασμένο. Δεν έχω όρεξη να δοκιμάζω 1002 διαφορετικά μέχρι να βρώ αυτό που θέλω... Ευχαριστώ προκαταβολικά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Απρίλιος 13, 2005 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2005 για το 1) 3) 4) 5) ταιριάζει το cubasis. υπάρχει φυσικά και το cubase, αλλά μπορεί να σε μπερδέψει. το cubasis είναι αρκετά πιο απλό.τώρα για το 2) οποιοσδήποτε wav2mp3 conventer (μπορεί η καινούρια έκδοση του cubasis να το κάνει κι αυτή) Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Απρίλιος 13, 2005 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2005 Οποιοδήποτε στοιχειώδες wave editor κάνει τη δουλειά που θες. Αν έχεις creative κάρτα ήχου, μέσα στο bloatware που τη συνοδέυει υπάρχει και το WaveStudio.Δες αυτή τη διευθυνση. http://www.handyarchive.com/free/wave-editor/ αν και δεν βρήκα να έχω δοκιμάσει τίποτα από αυτά, έχει αρκετά μαζεμένα.Εγώ χρησιμοποιώ κυρίως sound forge αλλά είναι εμπορική λύση οπότε δεν είναι "free". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manolof_Ps Απρίλιος 13, 2005 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2005 Από αυτά που έχω δουλέψει, το πιο βολικό για σένα πιστεύω πως είναι το Cubase Wavelab. Είναι πολύ καλό για επεξεργασία, κοπή κομματιών, effect κλπ. Είναι πολύ εύκολο και πολύ δυνατό πρόγραμμα. Υπάρχουν πολλά plugins που υποστηρίζουν το wavelab για οτιδήποτε επεξεργασία σου έρθει στο μυαλό. Το wavelab μπορείς να το βρείς στο internet εύκολα.Για μετατροπή σε mp3 χρησιμοποίησε ένα οποιοδήποτε προγραμματάκι που κυκλοφορεί και έχει την παραπάνω λειτουργία (πχ Nero). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Απρίλιος 14, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2005 Αρχική απάντηση από chroma Οποιοδήποτε στοιχειώδες wave editor κάνει τη δουλειά που θες. Αν έχεις creative κάρτα ήχου, μέσα στο bloatware που τη συνοδέυει υπάρχει και το WaveStudio. Δες αυτή τη διευθυνση. http://www.handyarchive.com/free/wave-editor/ αν και δεν βρήκα να έχω δοκιμάσει τίποτα από αυτά, έχει αρκετά μαζεμένα. Εγώ χρησιμοποιώ κυρίως sound forge αλλά είναι εμπορική λύση οπότε δεν είναι "free". Έχω την Creative Live Player 5.1. Ξέρω οτι δεν είναι καμιά φοβερή για ηχογραφήσεις και κάποια στιγμλη θα ντικατασταθεί με μια Terratec. To wave studio δεν το έχω κοιτάξει αλλά νομίζω οτι το έχω. Κάνω όλες τις παραπάνω δουλειές; Το λέω γιατί είναι και λίγο παλιά έκδοση... Αρχική απάντηση από Manolof_Ps Από αυτά που έχω δουλέψει, το πιο βολικό για σένα πιστεύω πως είναι το Cubase Wavelab. Είναι πολύ καλό για επεξεργασία, κοπή κομματιών, effect κλπ. Είναι πολύ εύκολο και πολύ δυνατό πρόγραμμα. Υπάρχουν πολλά plugins που υποστηρίζουν το wavelab για οτιδήποτε επεξεργασία σου έρθει στο μυαλό. Το wavelab μπορείς να το βρείς στο internet εύκολα. Για μετατροπή σε mp3 χρησιμοποίησε ένα οποιοδήποτε προγραμματάκι που κυκλοφορεί και έχει την παραπάνω λειτουργία (πχ Nero). Είναι freeware; Απ'ό,τι κατάλαβα ναι. Θα δω το wave studio και αν δε με βολεύει θα δω αυτό αν είναι free. Αρκετά δελεαστική πρόταση μου ακούγεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.