Jump to content

partition σε raid0...

Ar@besqu.e

Recommended Posts

γίνεται αυτό που λέω ή είναι εντελώς άκυρο?????

και αν γίνεται γιατί μου βγάζει error το partionmagic?????

έχει κάνει κανείς partition σε raid0 να μου πει...

δεν μπορώ να το κάνω με τίποτα...... όλο error.......

Αρχική απάντηση από Spyrious [13-04-2005 18:30]

Ναι κανονικά εφόσον τους δίσκους σε raid0 τους βλέπει σαν έναν.Εγώ έχω 7 partition στο raid 0 array μου (2χ80gb = 160 gb)

Φταίει το partition magic.

Μπορείς όμως να κάνεις partition πριν εγκαταστήσεις το λειτουργικό.

Φϊλε Spyrious

Κι εγώ έχω δύο partition σε RAID με δύο δίσκους (το δεύτερο είναι extended).

Tο πρώτο partition με το λειτουργικό χάλασε όταν έκανα μια κουταμάρα στην τάση του επεξεργαστή (τη μείωσα) για υπερχρονισμό.

Κόλλησαν τα Windows και δεν ξαναμπαίνει.

Έχω κρατήσει πλήρες backup από το πρώτο μόνο partition, σε ένα τρίτο δίσκο που τον συνδέω με USB2.

Δεν ξέρω αν κατά το φορμάρισμα με ASR δισκέττα θα χάσω και τα αρχεία του δεύτερου partition.

Επίσης όταν κάνουμε full backup από το πρόγραμμα των Windows, φτιάχνει και μια δισκέττα ASR. Με τη δισκέττα και το cd του λειτουργικού μπορούμε να επαναφέρουμε τα πάντα όπως ήταν. Ξέρεις αν γίνεται να κάνουμε τέτοιο buckup μόνο ενός partition πχ. του δίσκου C;

Αρχική απάντηση από Spyrious [Σήμερα, στις 14:59]

Δεν έχω ασχοληθεί με backup αλλά αν κατάλαβα τι λες , ναι γίνεται.

Με το backup των XP μπορείς να επιλέξεις ποια partition κάνεις backup.

Στο backup wizard αν επιλέξουμε το Automated System Recovery Wizard δεν μας δίνει επιλογή τι θα κάνει backup. Λέει οτι θα κάνει backup μόνο το system files αλλά στην περαγματικότητα κάνει backup τα πάντα. Νομίζω ότι αντιγράφει ένα ολόκληρο partition και όχι όλους τους δίσκους. Τώρα θα δικιμάσω να κάνω restore ενός partition του Raid για πρώτη φορά.

Να δούμε αν θα χαθεί το δεύτερο partition.

Πάντως αν το partition του λειτουργικού είναι μικρό το σύστημα με το Automated System Recovery δουλεύει καταπληκτικά. ΕΠαναφέρει τα πάντα ακόμα και σε άλλο εντελώς διαφορετικό υπολογιστή. Δεν χρειάζεται να ξαναγίνει εγκατάσταση όλων των προγραμμάτων. Αυτό το έχω ήδη δοκιμάσει. Πήρα ASR backup από ένα άλλο υπολογιστή. Το έκανα restore στο Raid της υπογραφής και δούλεψε. Μου έκανε format το raid στο μέγεθος του παλιού δίσκου και έτσι μου βγήκαν τα δύο partitions. Τον υπόλοιπο χώρο τον έκανα NTFS partition και τον φορμάρισα μέσα από τα windows.

Αρχική απάντηση από Spyrious [Σήμερα, στις 16:32]

Γιατί δεν δοκιμάζεις κάποιο άλλο πρόγραμμα πχ ghost;

Φίλε Spyrious

Έχεις εμπειρία σε Raid με το ghost σε λειτουργικό Windows XP SP2;

Για παράδειγμα.

Μπορώ να αλλάξω μέγεθος στα partitions με το ghost;

Φορμάρει το σκληρό σε ότι μέγεθος θέλουμε ή φτιάχνει το ίδιο μέγεθος όπως ο αρχικός δίσκος;

Το backup των windows XP είναι αρκετά καλό και μου κάνει τη δουλειά.

Δούλεψε και με Raid μια χαρά.

Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι οτι φορμάρει αναγκαστικά το δίσκο στο μέγεθος του δίσκου που κάναμε backup και κάνει αρκετή ώρα αυτό το full format.

Κατά τα άλλα δεν έχει σημασία τι hardware είχαμε πριν.

Για παράδειγμα είχα ένα δίσκο IDE 250 Gb σε άλλο μηχάνημα.

Έκανα ASR backup.

Έφτιαξα ένα νέο υπολογιστή αυτόν της υπογραφής.

Οι δύο δίσκοι σε Raid ήταν αφορμάριστοι χωρίς partitions. Έβαλα το cd των Windows, πάτησα F2 για να μου κάνει restore από ASR δισκέτα και αμέσως μετά F6 για να φορτώσει από δισκέτα τους οδηγούς Raid (τα είχα και τα δύο σε μια δισκέτα).

Μπήκε στα Windows κανονικότατα και είχα και όλα τα αρχεία και τα προγράμματα του άλλου μηχανήματος. Μου έφτιαξε ένα partitin στο σκληρό 250 Gb και τον υπόλοιπο δίσκο τον έκανα extended partition και quick NTFS format μέσα από τα Windows. Απίθανο.

Παλιότερα αναγκαζόμουν κάθε φορά που έφτιαχνα νέο μηχάνημα να εγκαθιστώ όλα τα προγράμματα από την αρχή.

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να αλλάζει το μέγεθος των NTFS partitions σε Windows XP SP2 που να υποστηρίζει Raid 0 χωρίς να χάνονται αρχεία;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.