Dimitris966 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2018 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2018 πηρα καινουρια καρτα γραφικων η οποια εχει θυρες DVI-D και HDMI ενω η οθονη μου εχει μονιμο σταθερο καλωδιο πανω της με VGA ακρο οποτε χρειαζομαι ανταπτορα.ψαχνοντας λοιπον για vga to dvi-d εμαθα πως για να δουλεψει πρεπει το dvi-d ακρο να εχει 4 πινακια γυρω απο το πλακε συρματακι. η καρτα μου ομως δεν εχει υποδοχεις για αυτα τα 4 πινακια οποτε αν το χρισημοποιησω δεν θα εχω εικονα σωστα? η επομενη λυση ειναι vga to hdmi που ειναι αρκετα πιο ακριβοι η υπαρχει καμια αλλη εναλακτικη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexcrx Ιούνιος 20, 2018 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2018 (edited) κατι τετοιο θες https://www.skroutz.gr/s/10321518/OEM-DVI-D-male-VGA-female-47688.html να ξερεις ομως επειδη το επαθα και εγω σε μια παλια οθονη που ειχα και με την 1080 επρεπε να βαλω αυτο......... καμια φορα χανει το σημα της οθονης,δε ξερω γιατι αλλα μου το εκανε μερικες φορες............ μπορει να φταει και η οθονη μου,αλλα επειδη το διαβασα και σε αλλα σχολια μαλλον φταιει ο ανταπτορας......... Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 20, 2018 από alexcrx 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris966 Ιούνιος 20, 2018 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2018 αυτο που ειναι για HDMI και ειναι και πιο φθηνο https://www.skroutz.gr/s/9334580/OEM-HDMI-male-VGA-female-FTT14-007.html θα δουλεψει? το vga δεν μπορει να γινει hdmi με απλο καλωδιο ενω το αντιστροφο γινετε σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexcrx Ιούνιος 20, 2018 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2018 ρε θα δουλεψει και εμενα δουλεψε,σκεψου και εγω hdmi to vga ειχα βαλει αλλα εκανε αυτο που σου ειπα θα το βρεις και σε σχόλια στο σκρουτζ εγω το ειδα κι'ολλας............. την οθονη την ειχα βαλει επανω σα δευτερη για να βλεπω τα gadget για cpu ,gpu ζωντανα ξαφνικα εσβηνε η οθονη και ξανα αναβε δε το εψαξα παραπανω................... 7 minutes ago, Dimitris966 said: το vga δεν μπορει να γινει hdmi με απλο καλωδιο ενω το αντιστροφο γινετε σωστα? αν και δε νομιζω δε ξερω, οποτε πιο καλα να απαντησει καποιος που ξερει Link to comment Share on other sites More sharing options...
dancaer69 Ιούνιος 21, 2018 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2018 (edited) Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα κι εγώ πριν μερικούς μήνες. Με αντάπτορα dvi-d δε θα δουλέψει(δοκιμασμένο). Κατέληξα κι εγώ στη λύση του hdmi to vga, το οποίο όμως πήρα απ' το ebay μιας και εδώ το φθηνότερο ήταν στα 15€(αν και από το link που παρατέθηκε είναι στα 10 με μεταφορικά/αντικαταβολές τώρα). Από το ebay to πήρα γύρω στα 2-2,5€ και είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό του link(στο public το είχαν 23 περίπου και ο πωλητής με κατεύθυνε σε πιο ακριβές λύσεις λέγοντας είναι πιθανό να μη δουλεύει). Εγώ δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με τον αντάπτορα αυτόν. Η οθόνη μου βέβαια είναι παλιά και με ανάλυση 1440X900. Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 21, 2018 από dancaer69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BASSstarlet Αύγουστος 9, 2022 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2022 (edited) Σε συσκευή που (μάλλον) βγάζει ήχο μόνο από HDMI, πως μπορούμε να βγάλουμε ήχο σε ενισχυτή με 3.5 Jack? Κοιτάζω skrout, ebay και βλέπω μετατροπείς με VGA και ιστορίες. Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 9, 2022 από BASSstarlet Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Αύγουστος 9, 2022 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2022 Εδώ είσαι. Delock Products 62692 Delock HDMI Audio Extractor 4K 30 Hz WWW.DELOCK.COM https://www.delock.com/produkt/62692/pdf.html?sprache=gr 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Αύγουστος 9, 2022 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2022 Της Delock το εχω σε 4 χ RPi4 Σπιτι, επανω σε ενα kvm. Δουλευει αψογα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BASSstarlet Αύγουστος 10, 2022 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2022 Λίγο ακριβό αλλά τι να κάνουμε... Για την ιστορία, πρόκειται για το Retrostation PC το οποίο έχει έξοδο για ακουστικά, αλλά η απάντηση του support ήταν πως δουλεύει μόνο στα Windows! Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Αύγουστος 10, 2022 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2022 21 λεπτά πριν, το μέλος BASSstarlet έγραψε: πρόκειται για το Retrostation PC Δηλαδή αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
BASSstarlet Αύγουστος 10, 2022 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2022 Ναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Αύγουστος 10, 2022 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2022 Σε περιβάλλον windows, μπορεί να βγάζει ήχο και από HDMI και από το mini Jack αλλά μόνο στα windows και όχι από τον emulator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BASSstarlet Αύγουστος 10, 2022 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2022 Το ίδιο μου είπαν στο support, όπως έγραψα παραπάνω. " the sound output by jack to the headphone only works on windows. I can try to see if there is a work arround that. " Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 11, 2022 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2022 (edited) 1) Ό,τι και να αγοράσεις, καλό είναι να είναι ενεργό (δηλαδή να έχει δικιά του παροχή ρεύματος) για να αποφύγεις κακοτοπιές και περίεργες συμπεριφορές. Παθητικοί μετατροπείς είναι μεν πιο φτηνοί, αλλά hit-and-miss για απροβλημάτιστη λειτουργία. 2) Πρόσφατα αγόρασα αυτόν τον μετατροπέα και εγγυώμαι ότι δουλεύει άψογα (1080p) για μετατροπή από HDMI σε VGA + έξοδο ήχου με καρφί 3.5 https://www.skroutz.gr/s/8955710/Ugreen-Μετατροπέας-HDMI-male-σε-VGA-female-40248-YSS017.html Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 11, 2022 από gdp77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts