Jump to content

ABIT is here!

gfa3

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Alexandros

AN8 Ultra : nForce4 Ultra + Silent OTES Heatpipe + 7.1 Audio (Max Vdimm 3.55V)

αυτην εννοουσα :)

Νομιζω οτι αυτο το τοπικ

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=62087

λεει σχεδον τα παντα και παρεμβαλονται πληροφοριες για ολες τις εκδοσεις της αβιτ οπως η ουλτρα

lol Για την fatal1ty τόση ώρα νόμιζα ότι έλεγες (ultra+3.4)

Δεν είναι κοροϊδία η Fatal1ty (Enthusiast Level) να δίνει 2.8 και η AN8 Ultra (Mainstream Level) να δίνει 3.55???

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

ναι και μαλιστα στο ο/κ η ουλτρα ειναι τουλαχιστον το ιδιο καλη +δινει βολτ :cool:

βασικα αν εχω καταλαβει καλα η συντριπτικη πλειοψηφια στο thelab προτιμαει την dfi κυιρως λογω τασης στις μνημες. 3.55 ομωε ικανοποιουν οποιονδηποτε πλην των ...πιο απαιτητικων :getlost: ...απορω γιατι δεν εχει πιασει :...:

Αρχική απάντηση από Alexandros [Σήμερα, στις 15:48]

...απορω γιατι δεν εχει πιασει :...:

κι εγω επισης...

και εν οψει αναβαθμισης σε s939 πολυ θα μ'αρεσε μια Fatal1ty SLi

αλλα αποτι βλεπω δεν παιζουν και πολλες...

Αρχική απάντηση από Snips

Βγήκε καινούγιο bios 1.7 το οποίο διορθώνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τις θερμοκρασίες.....

Όντως και κατά πολύ καλό βαθμό, επιτέλους τα βλέπω νορμαλ :p

Αρχική απάντηση από Alexandros

ναι και μαλιστα στο ο/κ η ουλτρα ειναι τουλαχιστον το ιδιο καλη +δινει βολτ :cool:

βασικα αν εχω καταλαβει καλα η συντριπτικη πλειοψηφια στο thelab προτιμαει την dfi κυιρως λογω τασης στις μνημες. 3.55 ομωε ικανοποιουν οποιονδηποτε πλην των ...πιο απαιτητικων :getlost: ...απορω γιατι δεν εχει πιασει :...:

1) Ελλειπείς ρυθμίσεις σε timings, ιδιαίτερα του IMC.

2) Θέση των dimm, χωρίς κενά ανάμεσα και dc σε 1-2 και 3-4. airflow killer

3) H υποστήριξη με beta BIOS από DFI.

Αυτά για εμένα είναι πολύ σημαντικά.

τι ειναι το IMC ?? :)

σε ρυθμισεις timings εχει οτι εχει και η dfi πανω κατω δεν εχω ενοτπισει διαφορες. Και στο κατω κατω δηλαδη αμα λειπει και μια ρυθμιση αυτο τι αντικτυπο εχει στις επιδοσεις σε διαφορα μετροπρογραματα? Τεσταρισα με εναν φιλο μου στην αβιτ του και επιασε 260 2-2-2 με τις Ocz vx στα 3.4 μολις βολτ και μαλιστα με 1Τ. Το ιδιο ακριβως ειχε και στην ΔΦΙ με παρομοια ταση...

σε γενικες γραμμες μου φαινεται οτι οι διαφορες στις επιδοσεις ειναι ανυπαρκτες ή εστω απειροελαχιστες μεταξυ των 2. Προσωπικα η Δφι δε μου ειχε κανει πολυ καλη αισθηση απο αποψη σταθεροτητας. Σε καποιες φασεις ετρωγε περιεργα κολληματα, εχανε τις ρυθμισεις απο τα βιος ή ακομα και χρειαζοταν πολυ χρονο να συνελθει. Επισης δε δουλευε καθολου με καποιες μνημες. Δεν ειναι οτι ηταν ελατωματικη απλα ποτε δε μου ενεπνευσε σιγουρια. Αντιθετα η ΑΒΙΤ που δουλευω μεχρι τωρα αποδιδει αριστα και αμα κανω πατατες συνερχεται αμεσως. Επισης προσεξα οτι δεν χανει ουτε ενα μηζ ο Βενετσιανος σε σχεση με την δφι...τι να πω :getlost:

συντομα θα εχω το δικο μου ζευγαρι ΒΗ-5 οποτε και θα συγκρινω επιδοσεις με μια αντιστοιχη ΔΦΙ στα ιδια ακριβως μηζ επεξεργαστη και μνημων.

Αλέξανδρε,καλα κάνεις παιδί μου και ασχολείσαι, αλλά σχεδόν τίποτα το οποίο ξεφεύγει απο τα όρια δεν δουλεύει απο μόνο του.Η γιαγιά μου ακόμα και με hayabusa δεν πρόκειται να πιάσει ποτέ τα 0-100 σε λιγότερο απο 2 sec που η μηχανή της τα δίνει.Επίσης απο τη στιγμή που ρωτάς << τι είναι το IMC?>> θα έπρεπε να μην συνέχιζες τις κρίσεις μεταξύ των δύο μητρικών.Καλό είναι να σου αρέσει να συγκρίνεις και να εκφέρεις γνώμη επειδή είναι κίνητρο για να ψάχνεσαι,αλλά επανεξέτασε λίγο τα κριτήρια σου για το πόσο έτοιμος είσαι.Η DFI είναι @@δατη μητρική,να το ξέρεις

Μονο που εσυ μιλας χωρις να διαβαζεις μονο και μονο "για να την πεις" :)

ξαναδιαβασε να δεις οτι ειχα ΚΑΙ δφι...και οτι σε προχειρη συγκριση Αβιτ-δφι δεν ειδα διαφορα στα ΜΗΖ..επισης αφου εισαι βεβαιος οτι η ΔΦΙ στα ιδια ΜΗΖ ειναι πιο γρηγορη, βγαλε ενα συγκριτικο με τους ορους που ανεφερα και ουτε κοιταξες και μετα ξανασυζηταμε :cool:

Δεν χρειάζεται συγκριτικο . Πάνε κοιτα μια ματιά στο xsystems να δείς οτι πάνω στην dfi παιζουν όλοι [άζωτα-ξηρο παγο - τρελα Mhz σε rams - amd wrs και τα λοιπά ]

Λες να είναι όλοι συνενοημένοι η κάνανε ομαδική αγορά? :)

Aπο την άλλη πολύ καλή και η abit [δεν θα με χάλαγε μία ] αλλά αυτά που προσφέρει τα έχει δώσει [και λίγο παραπάνω] η dfi εδώ και καιρο και σε πιο φθηνές τιμές . :);)

Tα εχω διαβασει ολα αυτα και ενα σωρο φορές . Κατω απο καποιες συγκεκριμενες συνθηκες και ενδεχομενως με ενα ορισμενο τυπο μνημης η ΔΦΙ μπορει να δωσει "κατι" παραπανω . Αυτο το κατι ειναι μετρησιμο και αν ναι ...ποσο ειναι ? 0.1% ? 1%? 10%? αυτο ρωταω...γιατι απο προσωπικη μου εμπειρια στα ΜΗΖ που θα σου βγαλει ο προσεσορας και οι μνημες ειναι μια απο τα ιδια. Η μονη διαφορα ειναι καποιες ρυθμισεις για τα βιος ... ΠΟΣΗ ομως ειναι η διαοφρα στην αποδοση οταν τις συγκρινεις στα ιδια ΜΗΖ? :wassat:

Επειδη αυτη τη στιγμη εω κρατησει μονο την ΑΒΙΤ , σε λιγο καιρο θα ποσταρω αποτελεσματα απο μετροπρογραματα. Θα βαλω π.χ 9 Χ 250 2-2-2 στην ΑΒΙΤ και θα ζητησω απο καποιον αλλο να ποσταρω απο ΔΦΙ παλι με 9Χ250 να δουμε αν εχει διαφορα. Και ο καθενας ας κανει τακουμαντα του στο βιος οπως γουσταρει... απλα δεν εχω τις μνημες που θελω αυτη τη στιγμη, οποτε θα μου παρει λιγο καιρο. Καποιος που εχει ομως την Αβιτ ας ποσταρει αποτελεσματα εστω και σε 200 μηζ με 2-2-2 και αντιστοιχα καποιος με ΔΦΙ.... αυτο προσπαθω να εξηγησω ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.