Jump to content




tommybertsen

Recommended Posts

πριν 3 ώρες, το μέλος p55 έγραψε:

Καφέ ήπιατε;

 

Τετραπλό "εσπρεσάκι" φρέντο με μπισκότα βρώμης φιστικοβούτυρο και μπισκότα γιαούρτι Βιολάντα. Πολύ χίπστερ καταστάσεις (<--- δεν ξέρω γιατί το λέω, ένας συνάδελφος το είπε, δεν βλέπω το χιπστερικό αλλά δεν πειράζει :p )

IMG_20210227_120240.jpg

Spoiler

@Proteas I am ready today :bleh: :hehe: 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, astrolabos said:

 

Πως ακριβώς πίνεις τη σπανακόπιτα;

 

Ευκολάκι. Βάζω το κομμάτι στο στόμα και το καταπίνω. :happy:

18 minutes ago, tommybertsen said:

Τετραπλό "εσπρεσάκι" φρέντο

 

Μπράβο! Κι εγώ έτσι το κάνω τις καθημερινές.

  • Like 2
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 3 λεπτά, το μέλος PetrosD έγραψε:

Μπράβο! Κι εγώ έτσι το κάνω τις καθημερινές.

Εγώ και τις καθημερινές έτσι το κάνω, απλά παίρνω ένα το πρωί (ή μεσημέρι, ανάλογα το ωραριο) , και το πιλατεύω στην δουλειά :p 

Τώρα θα το έχω μέχρι αργά το συγκεκριμένο, που να κάπνιζα κιόλας! Είναι TAF o καφεδάκος αυτός! 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δε βάζετε μυαλό να μάθετε από τα παθήματα μου. Πηγαίνετε και δείτε τον americano (κάνε δύο αν δεν σου φτάνει το ένα). Δεν γίνεται νεροζούμι. Εσείς -όπως κι εγώ- θέλετε στην πραγματικότητα μεγαλύτερη ποσότητα ροφήματος χωρίς να γίνει νεροζούμι. Μην πενταπλασιάζετε τις δόσεις καφέ γιατί είναι μεγάλη ποσότητα καφεΐνης. Βρείτε άλλον τρόπο, άλλον καφέ, κάντε κάτι να ξεσυνηθίσετε τον πολλαπλασιασμό.
Ο κανονικός εσπρέσσο για αυτό επινοήθηκε, να τον πίνουν στα γρήγορα, στο όρθιο. Δεν είναι για μαραθώνιο.

Συνηθίστε σιγά σιγά την αξία του ζεστού καφέ, ναι πίνεται και το καλοκαίρι. Οι freddo κι οι φραπέδες έχουν το μειονέκτημα ότι πρέπει να πιεις δεκαπέντε για να πεις ότι ήπιες καφέ.

Σπιτική σπανακόπιτα, οκ, πιες την. Αλλά να ξέρεις ότι το σπανάκι δεν είναι το αγαπημένο του Επιτελείου, προτιμάμε άλλα χόρτα, έστω πράσσο.
Καλημέρα

1 minute ago, PetrosD said:

Lavazza Gran Crema.


ΤΑΦ δεν μας έγραψες παραπάνω;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα, το μέλος salde έγραψε:

Ο κανονικός εσπρέσσο για αυτό επινοήθηκε, να τον πίνουν στα γρήγορα, στο όρθιο. Δεν είναι για μαραθώνιο.

 

πριν 14 λεπτά, το μέλος tommybertsen έγραψε:

Τώρα θα το έχω μέχρι αργά το συγκεκριμένο

Αντί να κάνω 2 φορές διπλό εσπρέσο φρέντο (που έτσι κι αλλιώς πάγο έχει, θες δεν θες αραιωμένος είναι), κάνω 1 φορά και τον έχω για ώρες. Δεν τον πίνω μονορούφι. Είναι καφές και όχι νεροζούμι (κάποιοι που δοκίμασα, ήταν νεροζούμια - όχι αυτός που μετά τον Brazil από KUDU είναι ο 2ος καλύτερος για κρύο).

  Το ίδιο και στην δουλειά, δεν μπορώ ούτε να παραγγέλνω ούτε να κάνω εκεί εύκολα καφέ (παίρνει χρόνο), οπότε παίρνω από το σπίτι αυτόν (ο λόγος για τον οποίο πήρα και την μηχανή) και τον έχω σε όλο το 8ωρο. 

 

πριν 2 λεπτά, το μέλος salde έγραψε:

Οι freddo κι οι φραπέδες έχουν το μειονέκτημα ότι πρέπει να πιεις δεκαπέντε για να πεις ότι ήπιες καφέ.

Nope αν βρεις τον κατάλληλο ;) ( ο φραπές είναι δυναμίτης - έχω κόψει τον φραπέ χρόνια τώρα - αν πιεις 15 φραπέδες είτε στο νοσοκομείο θα πας , είτε θα ξενυχτήσεις στην τουαλέτα. Στην καλύτερη δεν θα μπορείς να κοιμηθείς).

Για αυτό τους δοκιμάζω και ζεστούς και κρύους. Κάποιοι δεν κάνουν για κρύο , απλά. Κάποιοι δε κάνουν για τίποτα (για τα γούστα μου) . 

Είμαι του κρύου καφέ, ξέρω ότι δεν είναι το ιδανικό, αλλά το προτιμώ. 

πριν 8 λεπτά, το μέλος salde έγραψε:

γιατί είναι μεγάλη ποσότητα καφεΐνης

Για αυτό προτιμώ Arabica. Μισή για να μη πω λιγότερη ποσότητα καφεΐνης από Robusta (όπως ο Crema του κυρίου παραπάνω :p )

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, tommybertsen said:

Nope αν βρεις τον κατάλληλο

την ποσότητα εννοώ, είναι μικρή ποσότητα ροφήματος, δεν θες να πιεις τρεις γουλιές και τέρμα. Καταλαβαίνω νομίζω τι κάνεις, για αυτό φωνάζω για τον americano μπας και αποφύγεις λιγάκι τον πολλαπλασιασμό των διπλών. (άμα θες να τον πας σε κρύο, θα το δοκίμαζα επίσης αν κι υποτίθεται πως όχι).
Με τα παγάκια δες, μη τυχόν έχεις κάνα περιθώριο βελτίωσης.

Πριν χρόνια, ο ένας barista στο ΤΑΦ, μου είχε υποδείξει την εναλλακτική να φτιάξω παγάκια από καφέ για να αποφύγω τα νερουλιάσματα όσο περνά η ώρα (έφτιαχνα γαλλικό, όχι εσπρέσσο, προτιμούσα κρύο το καλοκαίρι). Τελικά είχα καταλήξει τότε να πίνω ζεστό, τον συνήθισα. Το κόλπο με τα παγάκια το κάνουν και ως ακραίο σενάριο σε κρασιά (παγάκια από σταφύλι) αν κι εκεί είναι προτιμότερο με σαμπανιέρα που είναι το σωστό.

Τα μεταφέρεις κι εκτός ΠΟΘ αυτά μην ξεχαστεί ο αρχηγός και δεν γράψει την καλημέρα του.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 24 λεπτά, το μέλος salde έγραψε:

την ποσότητα εννοώ, είναι μικρή ποσότητα ροφήματος, δεν θες να πιεις τρεις γουλιές και τέρμα. Καταλαβαίνω νομίζω τι κάνεις, για αυτό φωνάζω για τον americano μπας και αποφύγεις λιγάκι τον πολλαπλασιασμό των διπλών. (άμα θες να τον πας σε κρύο, θα το δοκίμαζα επίσης αν κι υποτίθεται πως όχι).
Με τα παγάκια δες, μη τυχόν έχεις κάνα περιθώριο βελτίωσης.

Γίνεται αμερικάνο ον δε ροξ. Όχι όπως με τον φρέντο χτυπημένος.

 

πριν 25 λεπτά, το μέλος salde έγραψε:

Πριν χρόνια, ο ένας barista στο ΤΑΦ, μου είχε υποδείξει την εναλλακτική να φτιάξω παγάκια από καφέ για να αποφύγω τα νερουλιάσματα όσο περνά η ώρα (έφτιαχνα γαλλικό, όχι εσπρέσσο, προτιμούσα κρύο το καλοκαίρι). Τελικά είχα καταλήξει τότε να πίνω ζεστό, τον συνήθισα. Το κόλπο με τα παγάκια το κάνουν και ως ακραίο σενάριο σε κρασιά (παγάκια από σταφύλι) αν κι εκεί είναι προτιμότερο με σαμπανιέρα που είναι το σωστό.

Το έχω σκεφτεί να σου πω την αλήθεια, αλλά δεν νομίζω να το κάνω :p Επίσης, για αυτούς τους καφέδες που λέω, τους χτυπώ με 3 παγάκια και βάζω 2 στο ποτήρι. Θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα. Έχω 10 ώρες τον ίδιο καφέ και η γεύση του παραμένει ίδια! 

 

πριν 36 λεπτά, το μέλος Proteas έγραψε:

I'm just going to leave this here...

SOnKwIG.jpg.0248cc8689a892c3958c13d2c16a870d.jpg

Πολύς αφρός, βάλε πιο λίγο νεράκι κατά το χτύπημα :bleh: Ο αφρός μου δεν ξεπερνούσε ποτέ το 1.5 δάχτυλο, πάντα σκέτος ο καφές και πάντα σε γαβάθα :hehe: Αρκετές φορές σε κρίκετ μπύρας το οποίο είχα πριν στην κατάψυξη για...μπύρα, αλλά μόνο μπύρα δεν έβαζα :p 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Duh, συμπληρώνεις κρύο νεράκι μετά.

Για άνθρωπο που έχει κάνει το αγροτικό του στη Σαλονίκη δεν δικαιολογείσαι με τίποτα. Σε χάλασε η Γουελβιου και το Ελ Πιζόν. Τσκτσκτσκ

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 

πριν 38 λεπτά, το μέλος Rusty_Cookie έγραψε:

Για άνθρωπο που έχει κάνει το αγροτικό του στη Σαλονίκη

30 χρόνια μόλις, δεν το λες απλά αγροτικό :p 

 

πριν 38 λεπτά, το μέλος Rusty_Cookie έγραψε:

δεν δικαιολογείσαι με τίποτα. Σε χάλασε η Γουελβιου και το Ελ Πιζόν. Τσκτσκτσκ

Το ξέρω βρε, μην προτρέχεις. Το κόλπο του μάτζιρου το λέγαμε, το κάναμε στην καφετέρια, στο σπίτι δεν δικαιολογείσαι όμως :bleh: 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 19 λεπτά, το μέλος tommybertsen έγραψε:

30 χρόνια μόλις, δεν το λες απλά αγροτικό :p

 

Ακόμα χειρότερα.

 

πριν 19 λεπτά, το μέλος tommybertsen έγραψε:

Το ξέρω βρε, μην προτρέχεις. Το κόλπο του μάτζιρου το λέγαμε, το κάναμε στην καφετέρια, στο σπίτι δεν δικαιολογείσαι όμως :bleh:

 

Καλά ρε μαν, είσαι μπαλλκοναρα αραχτός και αντί να έχεις το παγωμένο νεράκι να λιώνει και να προσθέτεις στη φραπεδαρα θα ΣΗΚΩΘΕΙΣ να ξαναφτιαξεις;;

Ποτέ εγώ. Ο μόνος λόγος που θα σηκωνομουν θα ήταν αν με έδιωχνε η μάνα μου για να σφουγγαρισει.

 

 

 

  • Like 2
  • Haha 4
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.