karmen1983 Ιανουάριος 9, 2020 #6901 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2020 Καλημέρα όλη μέρα! 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEADLAZARUS Ιανουάριος 9, 2020 #6902 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2020 Καλημέρα. Δεν πιστεύω να κρυώνετε; 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιανουάριος 9, 2020 #6903 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2020 2 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Ιανουάριος 9, 2020 #6904 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2020 Έχω σιχαθεί πλέον να αγοράζω σφολιατοειδη απ έξω. Από ορισμένους φούρνους απλά δε τρώγονται. Και που... παίρνω μια στο τόσο έτσι. Γιατί τέτοιο χάλι ρε φίλε; Μόνο του LIDL ο φούρνος από τους μεγάλους (ποιος να το πίστευε btw!) νομίζω παραμένει σταθερή αξία πλέον. 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Ιανουάριος 9, 2020 #6905 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2020 πριν 25 λεπτά, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε: Καλημέρα. Δεν πιστεύω να κρυώνετε; Μπα, ιδέα σου είναι... Spoiler 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Ιανουάριος 9, 2020 #6906 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2020 Για ποια περιοχή το γράφεις αυτό; Πανελλαδικά είναι μάλλον χάλι μαύρο κι έχει καταντήσει στην Αθήνα -λόγω μεγέθους- να πετυχαίνεις κάνα-δύο καλύτερα από τη συντριπτική πλειοψηφία των άλλων πόλεων, που πριν καμια εικοσαριά χρόνια δεν θα το πίστευε κανείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Ιανουάριος 9, 2020 #6907 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2020 πριν 50 λεπτά, το μέλος salde έγραψε: Για ποια περιοχή το γράφεις αυτό; Πανελλαδικά είναι μάλλον χάλι μαύρο κι έχει καταντήσει στην Αθήνα -λόγω μεγέθους- να πετυχαίνεις κάνα-δύο καλύτερα από τη συντριπτική πλειοψηφία των άλλων πόλεων, που πριν καμια εικοσαριά χρόνια δεν θα το πίστευε κανείς. Ηράκλειο Κρήτης. Οκ, δεν είναι όλα έτσι αλλά σίγουρα πλειοψηφία είναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Ιανουάριος 9, 2020 #6908 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2020 (edited) Εμάς στο δίπλα χωριό έχει μια που δουλευε 20 χρόνια τερκενλή και τωρα ανοιξε δικό της φούρνο. υ.γ. καλημερα Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 9, 2020 από Rusty_Cookie 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Ιανουάριος 9, 2020 #6909 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2020 Υπάρχουν και καλοί φούρνοι.. αλλά είναι λίγοι. Αυτοί που είναι γυριστρούληδες γνωρίζουν. Καλημέρα. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronin13 Ιανουάριος 9, 2020 #6910 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2020 Υπάρχουν και καλοί φούρνοι.. αλλά είναι λίγοι. Αυτοί που είναι γυριστρούληδες γνωρίζουν. Καλημέρα.Και κατα τα φαινόμενα κρατάνε τη γνώση μόνο για την πάρτη τους... [emoji39]Καλημέρα αδέρφια!Anyone can be a cynic. Dare to be an optimist. 2 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trib Ιανουάριος 9, 2020 #6911 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2020 9 minutes ago, ronin13 said: Και κατα τα φαινόμενα κρατάνε τη γνώση μόνο για την πάρτη τους... Καλημέρα αδέρφια! Anyone can be a cynic. Dare to be an optimist. Έτσι είναι! Για μία τυρόπιτα δουλεύουμε, να μας τη φάει άλλος; Spoiler 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Ιανουάριος 9, 2020 #6912 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2020 (edited) ναι αν και επικεντρώθηκα σε σφολιατοειδή/μπουγάτσες που ήταν και το αρχικό του Ultra. Θυμόμουν για Ηράκλειο κι απόρησα λίγο, εκεί δεν έχει υποτίθεται κάτι πολύ καλές μπουγάτσες; Συν τον Ιορδάνη σε Χανιά. Αθήνα φέρνουν σε διάφορα μέρη (μειοψηφία) κατεψυγμένα κι από Σέρρες, οκ δεν είναι τέλεια αλλά είναι καλύτερα από το 95% των υπολοίπων. Με χωριάτικες πίτες είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα, φέρνουν σε κάποια μαγαζιά από επαρχία. Χωρίς να πλησιάζουν αυτές που μπορούν να βρεθούν σε χωριά, είναι αρκετά κοντά. Πολύ καλές οι τυρόπιτες κλπ στα δύο καταστήματα Γουναρίδη στη Νέα Ιωνία. Πάρα πολύ καλές. Μπουγάτσα σε κατάστημα που το ανοίγουν το φύλλο, Γιώργος στα σύνορα Δάφνης-Υμηττού-Ηλιούπολης (στάση Μαρκέα). Ronin έχουμε ξαναγράψει για τέτοια. Ο Seafalco είχε συστήσει στη Νέα Ιωνία (αλλά σε διαφορετική κατεύθυνση από Γουναρίδη) ένα που έδινε και σκέτες ζύμες, πίτες για σουβλάκι κλπ στην οδό Ραμνούντος. Καλλιθέα προτείνω το Fillo (επί της Θησέως, σχεδ'ον γωνία με Χαροκόπου). Κουκάκι, νόστιμη τυρόπιτα στον φούρνο Μαμά Πεινάω Ψωμί (έλεος το λάθος κάτι δείχνει) στην Ζαχαρίτσα/Ζίννη γωνία. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 9, 2020 από salde 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Ιανουάριος 9, 2020 #6913 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2020 Α να χαθείς μας κολάζεις πρωινιάτικα. Ναι, μου αρέσει οτιδήποτε έχει φύλλο, σπανακόπιτες, τυρόπιτες, πρασσόπιτες, μπουγάτσες, κρεατόπιτες, κολοκυθόπιτες, γαλατόπιτες κλπ κλπ. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trib Ιανουάριος 9, 2020 #6914 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2020 33 minutes ago, salde said: Ο Seafalco είχε συστήσει στη Νέα Ιωνία (αλλά σε διαφορετική κατεύθυνση από Γουναρίδη) ένα που έδινε και σκέτες ζύμες, πίτες για σουβλάκι κλπ στην οδό Ραμνούντος. Αυτό είναι το Πεινιρλί. Νομίζω από τα καλύτερα της Αθήνας, το παίρνεις ζεστό και το καταβροχθίζεις σε 3 λεπτά. Επιβάλλεται να πάρεις δύο. Αν τύχει να περάσω ένα με κιμά και ένα με τυρί είναι στάνταρ. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση Lakisss Ιανουάριος 9, 2020 Δημοφιλής Δημοσίευση #6915 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2020 Βγαίνω τις γιορτές απ'την τράπεζα, και πετάγομαι απέναντι σε ένα boulangerie όπως λέει και στην ταμπέλα. Ζήτησα μια σπανακόπιτα, η ιδιοκτήτρια με κοίταξε με ύφος 1k καρδιναλίων, και μου είπε ότι δεν δουλεύουν τέτοια είδη. Επιστρέφω απέναντι να φύγω, συμπτωματικά το μηχανάκι το έχω βάλει δίπλα σε ανοιχτό γεμάτο κάδο ανακύκλωσης. Πέφτει το μάτι μου στα κουτιά με κατεψυγμένα κρουασάν/κασερόπιτες κτλ. από εργαστήριο στον Ασπρόπυργο. Κατά τ' άλλα boulangerie μη χέσω. Πλέον σχεδόν τα πάντα απ' έξω μου προκαλούν καούρες, πολύ σαβούρα κυκλοφορεί. 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Ιανουάριος 9, 2020 #6916 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2020 πριν 50 λεπτά, το μέλος salde έγραψε: ναι αν και επικεντρώθηκα σε σφολιατοειδή/μπουγάτσες που ήταν και το αρχικό του Ultra. Θυμόμουν για Ηράκλειο κι απόρησα λίγο, εκεί δεν έχει υποτίθεται κάτι πολύ καλές μπουγάτσες; Συν τον Ιορδάνη σε Χανιά. Αθήνα φέρνουν σε διάφορα μέρη (μειοψηφία) κατεψυγμένα κι από Σέρρες, οκ δεν είναι τέλεια αλλά είναι καλύτερα από το 95% των υπολοίπων. Με χωριάτικες πίτες είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα, φέρνουν σε κάποια μαγαζιά από επαρχία. Χωρίς να πλησιάζουν αυτές που μπορούν να βρεθούν σε χωριά, είναι αρκετά κοντά. Πολύ καλές οι τυρόπιτες κλπ στα δύο καταστήματα Γουναρίδη στη Νέα Ιωνία. Πάρα πολύ καλές. Μπουγάτσα σε κατάστημα που το ανοίγουν το φύλλο, Γιώργος στα σύνορα Δάφνης-Υμηττού-Ηλιούπολης (στάση Μαρκέα). Ronin έχουμε ξαναγράψει για τέτοια. Ο Seafalco είχε συστήσει στη Νέα Ιωνία (αλλά σε διαφορετική κατεύθυνση από Γουναρίδη) ένα που έδινε και σκέτες ζύμες, πίτες για σουβλάκι κλπ στην οδό Ραμνούντος. Καλλιθέα προτείνω το Fillo (επί της Θησέως, σχεδ'ον γωνία με Χαροκόπου). Κουκάκι, νόστιμη τυρόπιτα στον φούρνο Μαμά Πεινάω Ψωμί (έλεος το λάθος κάτι δείχνει) στην Ζαχαρίτσα/Ζίννη γωνία. Bold: confirmed Να γράψω κι άλλα; Αυτή δεν είναι συζήτηση τέτοια ώρα, όλοι πεινάμε 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seek & Find Ιανουάριος 9, 2020 #6917 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2020 Δειξτε αλληλεγγυη βρε! Εσεις που ειστε κοντα σε καλο φουρνο παρτε 1+2 και στειλτε σε λαμπιτη αναξιοπαθουντα 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Ιανουάριος 9, 2020 #6918 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2020 πριν 3 λεπτά, το μέλος Simon έγραψε: Να γράψω κι άλλα; Γράψε, εμένα δε με πειράζει αλλά κάθε πέντε λέξεις να λέμε και μια καλημέρα. Εδώ είναι το καλημέρο-thread, να μην το ξεχνάμε. Αχ και να την είχα τώρα... Spoiler 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Ιανουάριος 9, 2020 #6919 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2020 πριν 28 λεπτά, το μέλος p55 έγραψε: Γράψε, εμένα δε με πειράζει αλλά κάθε πέντε λέξεις να λέμε και μια καλημέρα. Καταρχάς πρέπει να διαχωρίσουμε τις ζύμες-πίτες-σφολιάτες από τα έτοιμα.. Είναι αλλιώς να το παίρνεις ζεστό ζεστό και να λιώνει στο στόμα σου το κασέρι από το πεϊνιρλί ή η κρέμα από τη μπουγάτσα Καλημέρα 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Ιανουάριος 9, 2020 Author #6920 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2020 Χειροποίητα φτιάχνει ένα μαγαζάκι Σίνα και Ακαδημίας, ξεχωρίζω την μανιταρόπιτα. Ή αν δεν είναι χειροποίητα, είναι way too close και νόστιμα. Αλλά νομίζω είναι. Από κατεψυγμένα, κοντά εκεί (Ακαδημίας και Μαυρομιχάλη) είναι το Academy. Καλύτερο από 3-4 so-called χειροποίητα. Στην Καλλιθέα επιβεβαιώνω για το Fillo αλλά, για μπουγάτσα, Σαντέ και Creme Royale. Επίσης και ένας φούρνος στη γειτονιά μου με εξέπληξε με τυρόπιτα και με τυρόψωμο. Εκεί τριγύρω στο κέντρο έχει αρκετά. Πχ το "Μαμ" έχει συμπαθητική κασερόπιτα. Αλλά τα άλλα δεν μου αρέσουν (είναι και θέμα γούστου). Το Άριστον πρέπει έχει χαλάσει, σίγουρα, όλοι έλεγαν τα καλύτερα, πήρα μία φορά πριν 2 χρόνια, δεν ξαναπήρα. Πριν 2-3 χρόνια που είχα έρθει, ο Σάββας έκανε νορμάλ μπουγάτσα. Είχε περάσει κάνας χρόνος, ώσπου μια μέρα στη δουλειά είπαμε να πάρουμε. Μην πάρετε. Απλά όχι. Τράτζικ. Btw νόμιζα ότι είμαστε στο φαγητοθρέντ. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts