salde Απρίλιος 27, 2019 #4041 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2019 Χριστός Ανέστη σε όσους πιστεύουν, χρόνια πολλά, κυρίως υγιή και σε μας τους αμαρτωλούς υπόλοιπους, ιδιαίτερα χρόνια πολλά σε όσα παιδιά περνούν αυτές τις ημέρες εκτός πατρίδας και σε όσους γιορτάζουν (Τάσος, Ανέστης κι όποιος άλλος). Πάρτε και τον Κατηχητικό Λόγο του Ιωάννη του Χρυσόστομου που διαβάζεται απόψε στη Λειτουργία μετά την Ανάσταση: Eἴ τις εὐσεβής καί φιλόθεος, ἀπολαυέτω τῆς καλῆς ταύτης καί λαμπρᾶς πανηγύρεως. Εἴ τις εὐγνώμων, εἰσελθέτω χαίρων εἰς τήν χαράν τοῦ Κυρίου αὐτοῦ. Εἴ τις ἔκαμε νηστεύων, ἀπολαυέτω νῦν τό δηνάριον. Εἴ τις ἀπό τῆς πρώτης ὥρας εἰργάσατο, δεχέσθω σήμερον τό δίκαιον ὄφλημα. Εἴ τις μετά τήν τρίτην ἦλθεν, εὐχαρίστως ἑορτασάτω. Εἴ τις μετά τήν ἕκτην ἔφθασε, μηδέν ἀμφιβαλλέτω˙ καί γάρ οὐδέν ζημειοῦται. Εἴ τις ὑστέρησεν εἰς τήν ἐνάτην, προσελθέτω, μηδέν ἐνδοιάζων. Εἴ τις εἰς μόνην ἔφθασε τήν ἐνδεκάτην, μή φοβηθῆ τήν βραδύτητα˙ φιλότιμος γάρ ὤν ὁ Δεσπότης, δέχεται τόν ἔσχατον καθάπερ καί τόν πρῶτον˙ ἀναπαύει τόν τῆς ἐνδεκάτης, ὡς τόν ἐργασάμενον ἀπό τῆς πρώτης˙ καί τόν ὕστερον ἐλεεῖ καί τόν πρῶτον θεραπεύει˙ κακείνω δίδωσι καί τούτω χαρίζεται˙ καί τά ἔργα δέχεται καί τήν γνώμην ἀσπάζεται˙ καί τήν πρᾶξιν τιμᾶ καί τήν πρόθεσιν ἐπαινεῖ. Οὐκοῦν εἰσέλθετε πάντες εἰς τήν χαράν τοῦ Κυρίου ὑμῶν˙ καί πρῶτοι καί δεύτεροι τόν μισθόν ἀπολαύετε. Πλούσιοι καί πένητες μετ’ ἀλλήλων χορεύσατε˙ ἐγκρατεῖς καί ράθυμοι τήν ἡμέραν τιμήσατε˙ νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες, εὐφράνθητε σήμερον. Ἡ τράπεζα γέμει, τρυφήσατε πάντες. Ὁ μόσχος πολύς, μηδείς ἐξέλθη πεινῶν. Πάντες ἀπολαύσατε τοῦ συμποσίου τῆς πίστεως˙ πάντες ἀπολαύσατε τοῦ πλούτου τῆς χρηστότητος. Μηδείς θρηνείτω πενίαν˙ ἐφάνη γάρ ἡ κοινή Βασιλεία. Μηδείς ὀδυρέσθω πταίσματα˙ συγνώμη γάρ ἐκ τοῦ τάφου ἀνέτειλε. Μηδείς φοβείσθω θάνατον˙ ἠλευθέρωσε γάρ ἡμᾶς ὁ τοῦ Σωτῆρος θάνατος. Ἔσβεσεν αὐτόν, ὑπ’ αὐτοῦ κατεχόμενος. Ἐσκύλευσε τόν ἅδην ὁ κατελθών εἰς τόν ἅδην. Ἐπίκρανεν αὐτόν, γευσάμενον τῆς σαρκός αὐτοῦ. Καί τοῦτο προλαβών Ἠσαϊας ἐβόησεν˙ ὁ ἅδης φησίν, ἐπικράνθη, συναντήσας σοι κάτω. Ἐπικράνθη˙ καί γάρ κατηργήθη. Ἐπικράνθη˙ καί γάρ ἐνεπαίχθη. Ἐπικράνθη˙ καί γάρ ἐνεκρώθη. Ἐπικράνθη˙ καί γάρ καθηρέθη. Ἐπικράνθη˙ καί γάρ ἐδεσμεύθη. Ἔλαβε σῶμα καί Θεῶ περιέτυχεν. Ἔλαβε γῆν καί συνήντησεν οὐρανῶ. Ἔλαβεν ὅπερ ἔβλεπε καί πέπτωκεν ὅθεν οὐκ ἔβλεπε. Ποῦ σου, θάνατε, τό κέντρον; Ποῦ σου, ἅδη, τό νῖκος; Ἀνέστη Χριστός καί σύ καταβέβλησαι. Ἀνέστη Χριστός καί πεπτώκασι δαίμονες. Ἀνέστη Χριστός καί χαίρουσιν ἄγγελοι. Ἀνέστη Χριστός, καί ζωή πολιτεύεται. Ἀνέστη Χριστός καί νεκρός οὐδείς ἐπί μνήματος. Χριστός γάρ ἐγερθείς ἐκ νεκρῶν, ἀπαρχή τῶν κεκοιμημένων ἐγένετο. Αὐτῶ ἡ δόξα καί τό κράτος εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων. Ἀμήν. 7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Απρίλιος 27, 2019 #4042 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2019 Καλή Ανάσταση ! ! ! Χρόνια πολλά σε όλη τη παρέα! 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seek & Find Απρίλιος 27, 2019 #4043 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2019 Και πηγα. και μεταλαβα.(ματ ) Καλη Ανασταση, Χρονια πολλα σε ολους /ες να ειστε γεροι εσεις και οι οικογενειες σας. Χαρουμενοι κ ευτυχισμενοι, με τις καρδιες σας γεματες. Αμα δεν σας δω γιατι θα ειμαι πολυ απασχολημενος με φλεγοντα ζητηματα, στειλτε σοδες.. 6 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Απρίλιος 27, 2019 #4044 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2019 πριν 2 λεπτά, το μέλος Seek & Find έγραψε: Και πηγα. και μεταλαβα.(ματ ) Καλη Ανασταση, Χρονια πολλα σε ολους /ες να ειστε γεροι εσεις και οι οικογενειες σας. Χαρουμενοι κ ευτυχισμενοι, με τις καρδιες σας γεματες. Αμα δεν σας δω γιατι θα ειμαι πολυ απασχολημενος με φλεγοντα ζητηματα, στειλτε σοδες.. βοήθεια σου φίλε μου! καλά να περνάς και εσύ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hypnz Απρίλιος 27, 2019 #4045 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2019 Καλή Ανάσταση φίλοι μου!!! Η γυναίκα μου είναι παρεξηγημένη με τους γονείς μου για κάτι που δήθεν είπε η γυναίκα μου γι' αυτούς. Ωραίο Πάσχα θα κάνουμε πάλι. Τελικά οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι δύσκολες.Στάλθηκε από το PH-1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση sstav Απρίλιος 27, 2019 Δημοφιλής Δημοσίευση #4046 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2019 ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε όλους... 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Απρίλιος 27, 2019 #4047 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2019 Το αστείο είναι ότι είναι η προσωπική μου cheat day κάθε Παρασκευή τρώω πιτογυρο. Ναι μεν δε πιστεύω αλλά είναι μια μέρα χαράς για μένα επειδή θα φάω πίτα. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση karmen1983 Απρίλιος 27, 2019 Δημοφιλής Δημοσίευση #4048 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2019 Καλη Ανάσταση σε όλους σας, ότι επιθυμεί ο καθενας ξεχωριστά να γίνει πράξη και να είστε παρέα με ανθρώπους που σας αγαπάνε και τους αγαπάτε! 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση schumifer Απρίλιος 27, 2019 Δημοφιλής Δημοσίευση #4049 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2019 Χρόνια πολλά και καλά σε όλους 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Απρίλιος 27, 2019 #4050 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2019 Χριστός Ανεστη!!! Και με μετρο στο φαγητο ε; 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEADLAZARUS Απρίλιος 27, 2019 #4051 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2019 Χριστός Ανέστη. Φάτε μαγειρίτσα, φάτε κρέας, φάτε αρνάκι γεμιστό. Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους τους Λαμπίτες και τις Λαμπίτισες. 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Απρίλιος 28, 2019 #4052 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2019 πριν 13 ώρες, το μέλος karmen1983 έγραψε: Χριστός Ανεστη!!! Και με το μετρο σ το φαγητο ε; Fixed ! ! ! Μάστορα . . . για φέρε μισό μέτρο κοκορέτσι ! ! ! Χριστός Ανέστη ! Να περάσουμε όλοι καλά με τους ανθρώπους μας ! ! ! 8 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Απρίλιος 28, 2019 #4053 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2019 Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά σε όλους, να περάσετε όμορφα με τους αγαπημένους σας! 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση Lakisss Απρίλιος 28, 2019 Δημοφιλής Δημοσίευση #4054 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2019 Καλημέρα. 12 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση jax7480 Απρίλιος 28, 2019 Δημοφιλής Δημοσίευση #4055 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2019 Χριστός Ανέστη σε όλους. Υγεία, ευτυχία, αγάπη και τύχη για εσάς και όσους αγαπάτε και σας αγαπούν. Να είστε όλοι καλά και να περάσετε όσο πιο όμορφα γίνεται. 15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Απρίλιος 28, 2019 #4056 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2019 Χριστός Ανέστη για όλους ! Να περάσουμε όμορφα με τους ανθρώπους μας, πάντα με υγεία και χαρούμενοι και το αρνί . . . με ρέγουλα ! ! ! 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Απρίλιος 28, 2019 #4057 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2019 Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά και Καλά σε όλους σας. 12 hours ago, karmen1983 said: Και με μετρο στο φαγητο ε; Από αύριο. 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seek & Find Απρίλιος 28, 2019 #4058 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2019 Οχι που δεν θα ερχομουν Χριστος Ανεστη Χρονια σας πολλα! ...σοδες δε στειλατε ομως.. 4 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hypnz Απρίλιος 28, 2019 #4059 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2019 Χριστός ανέστη παίδες !!!! Άντε και καλή μας όρεξη!!!Στάλθηκε από το PH-1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Απρίλιος 28, 2019 #4060 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2019 2 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts