Jump to content

ASRock και αγανάκτηση - Intel απορίες

Ilias83

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα.

Όπως έχω γράψει έψαχνα μια μητρικούλα για να στεγάσω έναν παλιό P4 1.7Ghz Willamette Socket 478.

Ήθελα μια μητρική MicroATX μιας και υπάρχει πρόβλημα χώρου...

Τελικά ψάχνοντας στο Internet και κατεβάζοντας Manual κατέληξα στην ASRock P4VM8.

Χθες όμως που ήρθε η ώρα να στήσω το μηχάνημα με λύπη ανακάλυψα οτι τελικά κάθε άλλο παρά υποστηρίζει η μητρική τον επεξεργαστή μου...

Απλά η CPU δεν παίρνει καν ρεύμα από τη μητρική, αφού δεν ζεστένεται ακόμα και χωρίς ψύκτρα...

Το ζήτημα είναι οτι στο Manual έγραφε οτι υποστηρίζει Willimate...

(’λλο Willimate και άλλο Willamette? , φαντάστηκα οτι απλά είναι τυπογραφικό ή οτι εγώ δεν το γράφω σωστά)

Τι μπορώ να κάνω από εδώ και πέρα;

Φωτογραφία από το Manual

post-1045-1416071848,2131_thumb.jpg

Φίλε soki η μητρική είναι ολοκαίνουργια...

Δεν έχει δουλέψει ποτέ...

Γιατί να θέλει BIOS Update?

’λλωστε ακόμα δεν έχει βγει κάποια άλλη έκδοση BIOS εκτός από το 1.0 (που προφανώς φοράει η μητρική μου)

Λοιπόν:

1. Έστειλα e-mail στην ASRock (όσο είδατε εσείς απάντηση άλλο τόσο είδα και εγώ)

2. Επικοινώνησα σήμερα με το e-shop, απ'όπου και πήρα την μητρική και το παλικάρι από το service "κατέβασε" εκείνη την ώρα το Manual (για να επιβεβαιώσει οτι υποστηρίζει Willamette) και μου έδωσε κωδικό RMA οπότε το Σάββατο, ή τη Δευτέρα θα την πάω από εκεί για να την κοιτάξουν...

Ελπίζω μόνο να μην αργήσει πάρα πολύ...

Κανένας με ανάλογη εμπειρία; Πόσο περίπου θα χρειαστεί;

Λοιπόν μόλις με πήραν τηλέφωνο από e-shop.

Η μητρική είναι εντάξει...

Μένει να ελένξω τον επεξεργαστή, ο οποίος όμως δούλευε σίγουρα μέχρι πριν 2 εβδομάδες...

Έχει κανείς μητρική που υποστηρίζει Willamette για να τον ελένξω;

Αν υπάρχει κάποιος θα ήμουν υπόχρεος αν με βοηθούσε να ελένξω τον επεξεργαστή μου...

οι περισσοτερες μητρικες που υποστηριζουν 478 ΔΕΝ υποστηριζουν wilamette.

Ποιο τσιπσετ φοραει η μητρικη σου?

Απλά θεωρητικώς,το 875P παίζει με 533/800ΜΗz FSB και όχι με 400άρι,οι άλλες δε θα πρεπε να έχουν πρόβλημα.

’λλο Voltage ID έχει o Willamette και (1.7~1.75Vcore) και ίσως αυτό μπερδεύει τα πράγματα.

Αρχική απάντηση από aggelopas

οι περισσοτερες μητρικες που υποστηριζουν 478 ΔΕΝ υποστηριζουν wilamette.

Σωστά...

Για να βρώ μητρική κατέβασα τα manual σχεδόν όλων των μητρικών του Ελληνικού εμπορίου...

Επίσημα είναι από τις ελάχιστες που λένε οτι υποστηρίζουν Willamette μέσα στο manual και μάλλον η μοναδική MicroATX

Ποιο τσιπσετ φοραει η μητρικη σου?

- Northbridge: VIA PM800

- Southbridge: VIA 8237

(Μητρική μου - λέμε τώρα...)

Αρχική απάντηση από Gabriel

Απλά θεωρητικώς,το 875P παίζει με 533/800ΜΗz FSB και όχι με 400άρι,οι άλλες δε θα πρεπε να έχουν πρόβλημα.

’λλο Voltage ID έχει o Willamette και (1.7~1.75Vcore) και ίσως αυτό μπερδεύει τα πράγματα.

Συγκεκριμένα ο επεξεργαστής μου αναγράφει:

1.7Ghz/256/400/1.75V

Και η μητρική:

post-1045-1416071864,6769_thumb.jpg

Αλλο να υποστηριζει 400αρη fsb και αλλο να υποστηριζει willamette.

Ουτε το 865 υποστηριζει.Πρεπει να βρεις 845 η VIA VT8751 (δεν θυμαμαι αλλο).

Κοίτα λίγο την πρώτη επισύναψη...

Λέει οτι υποστηρίζει...

Τέλος πάντων η ιστορία έχει συνέχεια...

Από το e-shop με πήραν τηλέφωνο οτι η μητρική είναι εντάξει και οτι ίσως να φταίει ο επεξεργαστής. Μου είπαν οτι μαζί με τη μητρική έπρεπε να πάω και τον επεξεργαστή...

Πάω την άλλη μέρα και παίρνω και τον επεξεργαστή μαζί...

Ρωτάω τον υπάλληλο αν τελικά μπορώ να την επιστρέψω και να μου κόψουν ένα πιστοτικό ή να πάρω τα λεφτά μου πίσω...

Ο υπάλληλος μου είπε οτι πρέπει να ελεγχθεί και να είναι "εμπορεύσιμη".

Μετά από κάμποση ώρα γύρησε και μου είπε οτι δεν γίνεται να επιστραφεί γιατί δεν είναι σε "εμπορεύσιμη" κατάσταση.

Μου είπε οτι πρέπει να ελεγθεί ο επεξεργαστής...

Ο επεξεργαστής δούλευε μια εβδομάδα πριν, οπότε είμαι σχεδόν σίγουρος οτι δουλεύει.

Τον είχα μαζί μου για κάθε ενδεχόμενο...

Του λέω τον έχω μαζί μου, αν θέλετε να τον κοιτάξετε οτι δουλεύει...

Δεν δέχτηκε να πάρει ούτε αυτό ούτε την μητρική πάλι για έλεγχο μιας και όπως είπε το τεχνικό τμήμα είχε κλείσει...

Αυτό με ανάγκαζε να πάω άλλη μια φορά στο Χαλάνδρι...

Σήμερα το πρωί ξαναπήγα, έχοντας μιλήσει στο τηλέφωνο πρώτα με τεχνικό του e-shop.

Αυτή τη φορά η κάρτα ήταν σε εμπορεύσιμη "κατάσταση" και την δέχτηκαν πίσω...

Πήρα τα λεφτά μου πίσω αλλά μείον 5 για τον τεχνικό έλεγχο...

Μετά από 4 επισκέψεις στο e-shop για τη ρημαδομητρική τελικά κατάφερα να την επιστρέψω...

Αλλά για ακόμα μια φορά το εν λόγω μαγαζί ήταν απαράδεκτο ως προς την εξυπηρέτησή του...

Πως γίνεται το ίδιο προιόν την μία μέρα να μην είναι σε εμπορεύσιμη κατάσταση (έχοντας μόλις ανέβει από τον τεχνικό έλεγχο του μαγαζιού) και μετά από 2 μέρες να το παίρνουν πίσω απλά κοιτόντας αν περιέχει τα πάντα η συσκευασία και όχι αν πραγματικά δουλεύει;

Δεν κατάλαβα γιατί έδωσα τα 5 για τον τεχνικό έλεγχο.

Αν δηλαδή την κράταγα τη μητρική δεν θα πλήρωνα τίποτα και τώρα που την επέστρεψα του πλήρωσα και 5.

Βέβαια αυτό ήταν βλακεία μου που συμφώνησα να τα δώσω, αλλά τι να κάνω με είχε ταλαιπορήσει τόσο η όλη ιστορία που αν τελευταία στιγμή ξαναστράβωνε, πραγματικά θα πιανόμουν στα χέρια με τους υπαλλήλλους...

το 865 σιγουρα υποστηριζει willamette...τουλαχιστον η p4p800 που ειχα...και δοκιμασμενη με 2 willamette...ο ενας ηταν ενας 1.7 απο το λαπτοπ του πατερα μου και ο αλλος ενας 1.7ή1.8 ενος φιλου μου...

H MSI μου με το 865 παντως δεν παιζει willamette.Oι περισσοτερες μητρικες τοτε που την πηρα ηταν 533/800 και οσες ηταν και 400 ηταν μονο για νορθ.Αν υποστηριζε η ασους πρεπει να μου ξεφυγε.

ηλιας83 αυτη εδω http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1033&Nav_Section_Id=1032&Catalog_Id=1&Product_Id=167541&Merchant_Id=1&sts_cid=3 παντως παιζει τον επεξεργαστη σου εγγυημενα.

Είχα αποφασίσει να παρατήσω την ιδέα του pc με τον Intel...

Τώρα με βάζεις σε σκέψεις...

(Βασικά στη μητρική με χαλάει το 4x AGP port (θα μπει καρτούλα 8x)

και το 266Mhz της RAM...

Ρε παληκαρια, ο Willamette δεν ηταν socket 428 και οχι 478???? Μιλαμε για τον πρωτο Ρ4 που βγηκε και ηταν 428, με rambus, αργοτερα με sdram σε ταχυτητες 1.3-2.0. Αργοτερα μικρυναν στα 0.13 (northwood core) P4 "A" και βαλανε και 512 L2. Βγηκανε ποτε Willamette (Ρ4@0.18μm με L2 256ΚΒ) σε σοκετ 478??? O P4 "B" ηταν με 533FSB κλπ κλπ

Willamette υπηρχε και σε 423 και 478.

Ηλια καλη ειναι η μητρικουλα.40 ευρω κανει και ειχα βαλει πανω οτι παλιο ειχα.

2χ256,ενα σαρανταρη και ενα τροφοδοτικο της πλακας.Εχει και ενσωματωμενη vga και λαν.

Μια χαρα ειναι για κατεβαστηρι η car pc,η για ιντερνετ και word.

Δεν ειναι κανενα πισι αξιωσεων αλλα με αφησε ικανοποιημενο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.