Jump to content

Ζητούμενο: σπιρτάδα-αποκρισιμότητα, ελαχιστοποίηση γκρίνιας από σύζυγο

gdp77

Recommended Posts

@gdp77 ήμουν σε ανάλογη φάση με σένα

για κουτί επέλεξα zalman z1 neo και γενικα με βάση την τιμή του έμεινα ευχαριστημένος. Αθορυβο και με μόνο μειον ότι οι 2 μπροστινοι ανεμιστήρες συνδέονται με molex. Eμφανιση βέβαια δεν με ένοιαζε ιδιαίτερα.

μητρική ήμουν αναμεσα σε asrock b350m-pro4 και msi b350 pc mate . Ηθελα να χει usb type-c μιας και έχω ένα τέτοιο docking station αλλα και επειδη μελλοντικα μονο αυτο θα εξελιχθει (τα type-a κλπ θα μεινουν στην έκδοση 3.1) Επελεξα την msi γιατι εχει και κάποιες pci θυρες που αν μελλοντικα παει σε κάποιο παλιοτερα pc μου μαλλον θα χρειαστω τη μια. Επισης αν σε ενδιαφερει o/c η συγκεκριμενη asrock δεν εχει load line calibration και μονο 2 θέσεις για fan στη μητρική. Επίσης υπήρξαν και κάποιες ελαττωματικές παρτίδες της συγκεκριμένης asrock και δεν ήθελα να μπλεξω αν κάποιο μαγαζί την ειχε πολύ καιρο

cpu θεωρω οτι είναι υπεραρκετος για τη δουλεια που τον θες ο 2200g και δεν προκεται να καταλαβεις διαφορα απο τον 2400g. Προσωπικά βεβαια θα σου λεγα να περιμένεις καμια βδομαδα γιατι η amd μαλλον θα ανακοινωσει και τον athlon 200ge που θα ναι 2cores/4threads και αν ερθει με τιμή 50 ευρώ ίσως να αξίζει.

τη μνημη aegis που λες την έχω. Εχει ψιλοτραγικα timings 16-18-18 τα οποια οποια δεν πεφτουν κάτω απο 16-15-18 οσο ρεύμα και αν τους δώσεις. Βέβαια για τη χρήση που το θέλεις δεν θα χουν ιδιαιτερη διαφορα ενώ σαν single channel σε μένα ανεβαίνουν μέχρι 3333 με σχεδόν τα default ρευματα. Επίσης είναι single rank που σε σχέση με τις dual rank ειναι λίγο πιο αργες στα ίδια specs. Δλδ συνήθως μια dual rank στα 3000mhz ειναι προτιμότερη απο μια single rank στα 3200 με τα ίδια timings

Τροφοδοτικό θα σου λεγα και γω να αλλάξεις, κυρίως αν χρησιμοποιήσεις m.2 δίσκο. H κατανάλωση σε idle θα ναι πολύ χαμηλή (περιπου 40watt) η 3,3v γραμμή που παλια δεν πολυχρησιμοποιούταν αλλα τώρα την χρησιμοποιούν οι m.2, εβγαινε εκτος προδιαγραφών με αποτελεσμα να μου κολλάει το σύστημα με 2 επωνυμα, αλλά παλια (8ετιας) τροφοδοτικα (που δουλευουν και δεν εχουν καποιο προβλημα)  ,. Πάρε ενα corsair cx450-m . Είναι και αυτό τελείως αθόρυβο.

Έγινε επεξεργασία από Eddie
  • Like 2

Λοιπόν το sharkoon s1000 που πρότεινε ο @Oric κέρδισε στη διαδικασία επιλογής από τη σύζυγο (μέχρι νεωτέρας). 

Για cpu καταλήγω στον Ryzen 3 2200G. 

Μένει τώρα να επικεντρωθώ στην επιλόγη microATX μητρικής με την καλύτερη σχέση κόστος/απόδοση που θα διαθέτει τα usb/sata που θα χρειαστούμε, τριετή εγγύηση και QVL με υποστήριξη στις μνήμες που πρόκειται να αγοραστούν (ή επιβεβαιωμένο support από users).

Αν κάποιος από εσάς χρησιμοποιεί συγκεκριμένο microATX mobo με συγκεκριμένες μνήμες, παρακαλώ ποστάρετε εδώ τα στοιχεία για να συγκεντρώσω επιλογές. 

Ευχαριστώ πολύ και πάλι.

On 4/6/2018 at 11:56 ΠΜ, το μέλος gdp77 έγραψε:

Λοιπόν το sharkoon s1000 που πρότεινε ο @Oric κέρδισε στη διαδικασία επιλογής από τη σύζυγο (μέχρι νεωτέρας). 

Για cpu καταλήγω στον Ryzen 3 2200G. 

Μένει τώρα να επικεντρωθώ στην επιλόγη microATX μητρικής με την καλύτερη σχέση κόστος/απόδοση που θα διαθέτει τα usb/sata που θα χρειαστούμε, τριετή εγγύηση και QVL με υποστήριξη στις μνήμες που πρόκειται να αγοραστούν (ή επιβεβαιωμένο support από users).

Αν κάποιος από εσάς χρησιμοποιεί συγκεκριμένο microATX mobo με συγκεκριμένες μνήμες, παρακαλώ ποστάρετε εδώ τα στοιχεία για να συγκεντρώσω επιλογές. 

Ευχαριστώ πολύ και πάλι.

https://www.skroutz.gr/s/14011873/Gigabyte-AX370M-Gaming-3-rev-1-x.html

https://www.skroutz.gr/s/7999937/Patriot-Viper-4-Series-8GB-DDR4-3200MHz-PV48G320C6K.html?keyphrase=PV48G320C6K

Δεν ξέρω ποιο είναι το budget αλλά θα σου πρότεινα και αυτό το matx που θα αρέσει νομίζω περισσότερο στον υιο :)

https://www.skroutz.gr/s/14545179/Fractal-Design-Meshify-C-Mini-TG.html