gdp77 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2018 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2018 (edited) Το αρχαίο pentium 15ετίας, ετοιματζίδικο από Πλαίσιο (δεν με ήξερε τότε, αλλιώς δεν θα το επέτρεπα lol) σέρνεται και ακούω γκρίνια. Της έχω βάλει έναν ssd ocz vertex3 που μου περίσσευε, που βελτίωσε τα πράγματα, αλλά γενικά ο επεξεργαστής και οι μνήμες δεν βοηθάνε και αποφασίστηκε αναβάθμιση. Η χρήση είναι internet και office και αναζητώ ελάχιστο κόστος, upgradeability και (όπως αναγράφεται και στον τίτλο) max σπιρτάδα για τα λεφτά που θα δώσουμε. Σκέφτομαι τα παρακάτω λοιπόν και θα ήθελα τις προτάσεις σας με βάση τα προαναφερόμενα: Case: Εφόσον θα στήσω εγώ το σύστημα δεν συζητώ να κρατήσουμε το υπάρχον case. Θυμάμαι ένα φεγγάρι που το είχα ανοίξει για να της βάλω τον ssd και μια gpu είχα πάρει χάπια για να ηρεμήσω από τα νεύρα. No-name πλαισίου, νομίζω δεν έχει καν βίδες για να προσαρμοστεί πάνω το mobo, κάτι πλαστικά κλιπς τα οποία παίζει να είναι και κατεστραμμένα και είναι άγνωστο πώς και αν θα μπορεί να κάτσει πάνω νέο mobo. Οπότε αγοράζουμε case. Βλέπω ότι αυτά με πλαϊνό παράθυρο είναι αρκετά φτηνά και όμορφα. Δεδομένου ότι θέλουμε τουλάχιστον ένα εξωτερικό 5.25" drive (άρα αποκλείονται τα "μοντέρνα" που δεν βγάζουν μπροστά θέσεις για dvd/rw) επέλεξα αυτό: Aerocool Aero-800 - 54€ Ξέρω ότι 54€ για case όταν κυνηγάς το πιο χαμηλό budget είναι ήδη πολλά, αλλά το συγκεκριμένο καλύπτει σε ό,τι αφορά το upgradeability γιατί δίνει ήδη μπρος-πίσω ανεμιστήρα και μπορείς να βάλει και top στο μέλλον. Επίσης εφόσον έχει πλαϊνό παράθυρο θεωρώ must την "απόκρυψη" του τμήματος του psu, όπου μαζεύονται και πολλά καλώδια. PSU: Θα χρησιμοποιηθεί ένα spare δικό μου Εnermax eg465ax-ve(g) 460w (από το 2003), εκτός αν αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του λόγω ασυμβατότητας... CPU: Εδώ είναι και το μεγάλο ζητούμενο... Προσανατολίζομαι στον AMD Ryzen 3 2200G - 88€ με 4/4 που φαίνεται να είναι το απόλυτο VFM, έχει και ικανοποιητική ψύκτρα. Υπάρχει και η δυνατότητα να πάω σε κάποιον ryzen σειρά 1xxx μια που υπάρχει gpu spare μια αρχαία GTX250, αλλά δεν θέλω να προτιμήσω αυτή τη λύση διότι θα έχω χειρότερο efficiency και αυξημένη κατανάλωση ρεύματος. ΜΟΒΟ: Asus Prime B350 Plus - 92€. Ίσως είναι overkill και μπορώ να κόψω 10-20€ επιλέγοντας μια πιο "πετσοκομμένη" εκδοχή. Απλά έχω μια ψιλο-φοβία μήπως και οι πιο φτηνές εκδοχές κάνουν εκπτώσεις και στις επιδόσεις (δεν την παλεύω να διαβάζω reviews-αν υπάρχουν) RAM: Θα ήθελα 16GB (καθώς θα υπάρχει ενσωματωμένη gpu), αλλά με τις τιμές εκεί που είναι μένουμε στα 8GB και βλέπουμε. G.Skill Aegis 8GB DDR4-3000MHz (F4-3000C16S-8GISB) - 78€, εφόσον γίνει το σχετικό ψάξιμο και διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει θέμα συμβατότητας (έχω καεί στον χυλό - για όσους θυμούνται τι τράβηξα με τις δικές μου corsair στο σύστημα της υπογραφής) SSD+HDD Θα χρησιμοποιηθεί ο πρώτος μου OCZ vertex3 128GB που νομίζω ότι καλύπτει τις ανάγκες + 1 (επίσης παλιός) seagate 320GB μηχανικός για αποθήκη DVD RW Μια που το ήδη υπάρχον είναι με καλωδιοταινία lol, θα αγοραστεί κάποιο με κόστος 15€ Σύνολο: 54+88+92+78+15 = 327€ και ό,τι "ψιλά" πληρώσω σε μεταφορικά. Ερωτήματα: 1) Θα είναι "σπιρτόζικο" το σύστημα; Μήπως θα πρέπει να κοιτάξω καλύτερο cpu; 2) Με βάση όσα γράφω, υπάρχουν πιο οικονομικές λύσεις; π.χ. στο case 3) Ό,τι άλλο πιστεύετε για βελτίωση της σύνθεσης. Ευχαριστώ! Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 3, 2018 από gdp77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Ιούνιος 3, 2018 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2018 (edited) Για κουτί θα επέλεγα το COUGAR SPIKE (To έδιναν στα 25€) ή το COUGAR MG110 ή το COUGAR MX330-X https://www.skroutz.gr/s/12789166/Cougar-MG110.html https://www.bestprice.gr/item/2155099010/cougar-mx330-x.html Για μητρική μια από τις GIGABYTE AX370M GAMING 3 R1.X ή GIGABYTE AX370M DS3H REV.1,X https://www.skroutz.gr/s/14011873/Gigabyte-AX370M-Gaming-3-rev-1-x.html https://www.skroutz.gr/s/14013019/Gigabyte-AX370M-DS3H-rev-1-x.html Από εκεί και πέρα ότι περισσεύει κράτα το για να το ρίξεις σε μνήμη ή σε 2400G . Το δεύτερο δεν φαντάζει βέβαια απαραίτητο. Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 3, 2018 από adpanos 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronin13 Ιούνιος 3, 2018 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2018 Να σε ρωτήσω, το dvd drive το χρειάζεσαι; Μήπως θα ήταν σκόπιμο να ρίξεις τα λεφτά του σε κάτι άλλο; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούνιος 3, 2018 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2018 46 minutes ago, ronin13 said: Να σε ρωτήσω, το dvd drive το χρειάζεσαι; Μήπως θα ήταν σκόπιμο να ρίξεις τα λεφτά του σε κάτι άλλο; Ναι όπως γράφω και στο αρχικό post, χρειάζεται dvd-rw. Μακάρι να μην χρειαζόταν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Ιούνιος 3, 2018 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2018 πριν 3 λεπτά, το μέλος gdp77 έγραψε: Ναι όπως γράφω και στο αρχικό post, χρειάζεται dvd-rw. Μακάρι να μην χρειαζόταν. Μπορεις παντα να παρεις ενα εξωτερικο... εγω χρησιμοποιω χρονια ενα τετοιο https://www.skroutz.gr/s/5100240/LiteOn-eBAU108.html 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούνιος 3, 2018 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2018 1 minute ago, panoc said: Μπορεις παντα να παρεις ενα εξωτερικο... εγω χρησιμοποιω χρονια ενα τετοιο https://www.skroutz.gr/s/5100240/LiteOn-eBAU108.html Πες ότι παίρνω εξωτερικό (η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα ότι βγαίνουν πλέον τόσο φτηνά). Σκέφτεσαι ότι θα μπορούσα να πάρω πιο όμορφο κουτί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Ιούνιος 3, 2018 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2018 Είτε βάλεις DVD είτε όχι, ανεξαρτήτως του κουτιού που θα διαλέξεις το σύστημα θα είναι πιο σπιρτόζικο από το παλιό. Σωστά γράφεις ότι θα τσεκάρεις τις μνήμες για να μην έχεις προβλήματα συμβατότητας. Μήπως να κοίταγες και το θέμα του τροφοδοτικού; Θα έχεις καινούργιο Hardware με παλιό PSU; Ίσως να κάνω λάθος αλλά εδώ μέσα υπάρχουν ειδικοί με γνώσεις που θα μπορέσουν με σιγουριά αν χρειάζεται να πάρεις καινούργιο ή όχι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούνιος 3, 2018 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2018 4 minutes ago, p55 said: Είτε βάλεις DVD είτε όχι, ανεξαρτήτως του κουτιού που θα διαλέξεις το σύστημα θα είναι πιο σπιρτόζικο από το παλιό. Ναι είναι προφανές αυτό. Οι διαφορές θα είναι η νύχτα με τη μέρα σίγουρα. Εγώ ρωτάω αν αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω για τη δεδομένη χρήση π.χ. 2400G. Θα κερδίσω κάτι εμφανές στο μάτι σε σπιρτάδα; 5 minutes ago, p55 said: Σωστά γράφεις ότι θα τσεκάρεις τις μνήμες για να μην έχεις προβλήματα συμβατότητας. Απλά όπως έγραψα έχω καεί στο χυλό και φυσάω το γιαούρτι. Δεν πιστεύω ότι μετά από τόσα bios revision και με τη σειρά 2xxx θα υπάρχουν θέματα... (Αφού έπαιξαν τελικά οι corsair της υπογραφής μου σωστά, όλα γίνονται ! ) 7 minutes ago, p55 said: Μήπως να κοίταγες και το θέμα του τροφοδοτικού; Θα έχεις καινούργιο Hardware με παλιό PSU; Ίσως να κάνω λάθος αλλά εδώ μέσα υπάρχουν ειδικοί με γνώσεις που θα μπορέσουν με σιγουριά αν χρειάζεται να πάρεις καινούργιο ή όχι. Ναι θα δοκιμάσω και θα δούμε. Πάντως το συγκεκριμένο τροφοδοτικό είναι επώνυμο, εξαιρετικής ποιότητας και ήταν αρκετά χρόνια στο ράφι. Το τροφοδοτικό που χρησιμοποιώ στο main σύστημά μου παίζει να έχει "γράψει" πιο πολλές ώρες. Κατά τα άλλα, τα απαραίτητα 8pin και 24pin τα διαθέτει, ενώ το σύστημα που θα στηθεί δεν θα έχει σοβαρές απαιτήσεις από πλευράς φορτίου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Ιούνιος 3, 2018 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2018 Σύμφωνα με αυτό ο 2400G είναι περίπου 15% πιο γρήγορος στις μετρήσεις. Τώρα το αν είναι πιο σπιρτόζικο για περιήγηση στο διαδίκτυο και εφαρμογές γραφείου δεν το ξέρω αλλά νομίζω όχι σε βαθμό που θα βγάζει μάτι η διαφορά. Αυτό θα μπορεί να το πει με σιγουριά κάποιος που έχει δουλέψει και τους δυο επεξεργαστές. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Ιούνιος 3, 2018 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2018 (edited) Αν βάλεις εξωτερικό dvd, τότε προτίμησε την λύση Raijintek metis pro Το μικρότερο κουτί της αγοράς που δέχεται GPU και νορμάλ PSU , νορμάλ aftermarket ψυκτρα, ενώ είναι αλουμινένιο! Μαζί με Asrock ab350 ITX WI-FI ή Gigabyte ab350 gaming ITX Και R3 2200G Μην πάρεις κουμουτσοκουτα ενώ πας σε APU. Κρίμα είναι..... Προσωπικά θα πουλούσαν και τους παλαιούς SSD/HDD και θα έβαζα έναν 250+GB NVME. Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 3, 2018 από adpanos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση jax7480 Ιούνιος 3, 2018 Δημοφιλής Δημοσίευση #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2018 6 minutes ago, adpanos said: Προσωπικά θα πουλούσαν και τους παλαιούς SSD/HDD και θα έβαζα έναν 250+GB NVME. Αυτό το θέμα καλύφθηκε... 7 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Ιούνιος 3, 2018 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2018 Άσε τα DVD και τσέκαρε τα πμ σου @gdp77 Α , και με αυτά και με αυτά, προτίμησε τον 2400G Και εννοείται πως ότι και αν βάλεις το σύστημα θα έχει σπιρτάδα. Θα νομίζει η γυναίκα ότι πήρες υπολογιστή της NASA σε σχέση με τον Pontium 3 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Ιούνιος 3, 2018 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2018 Δεν ξέρω αν το έχεις δει από κοντά, αλλά το Aero-800 είναι τεράστιο και αχανές για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Και ούτε χρειάζεται διάτρητη οροφή για ένα τσιπάκι και έναν ελεγκτή συνολικής ισχύος 75W. Οι Prescott και το nForce 4 δεν υπάρχουν πια, και μας έχει μείνει η καραμέλα του airflow. Επίσης, δεν χρειάζεσαι mobo πλήρους ύψους, εκτός αν είναι 16χρονος και γραδάρεις την ταχύτητα του υπολογιστή από το μέγεθος του κουτιού... https://www.skroutz.gr/s/13308445/Sharkoon-S1000.html (απέριττο και κλειστό από πάνω, όπως πρέπει δηλαδή). https://www.skroutz.gr/s/13917584/Sharkoon-V1000-Window.html (διάτρητο από πάνω και σχεδόν χριστουγεννιάτικο δέντρο) https://www.skroutz.gr/s/11722258/MSI-B350M-PRO-VDH.html (πλήρους βάθους με 4 dimm) https://www.skroutz.gr/s/14745119/Gigabyte-AB350M-DS2-rev-1-x.html (πιο συμμαζεμένη) Σιγά πια... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούνιος 3, 2018 Author #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2018 Δεν ξέρω αν το έχεις δει από κοντά, αλλά το Aero-800 είναι τεράστιο και αχανές για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Και ούτε χρειάζεται διάτρητη οροφή για ένα τσιπάκι και έναν ελεγκτή συνολικής ισχύος 75W. Οι Prescott και το nForce 4 δεν υπάρχουν πια, και μας έχει μείνει η καραμέλα του airflow. Επίσης, δεν χρειάζεσαι mobo πλήρους ύψους, εκτός αν είναι 16χρονος και γραδάρεις την ταχύτητα του υπολογιστή από το μέγεθος του κουτιού... [emoji14] https://www.skroutz.gr/s/13308445/Sharkoon-S1000.html (απέριττο και κλειστό από πάνω, όπως πρέπει δηλαδή). https://www.skroutz.gr/s/13917584/Sharkoon-V1000-Window.html (διάτρητο από πάνω και σχεδόν χριστουγεννιάτικο δέντρο) [emoji14] https://www.skroutz.gr/s/11722258/MSI-B350M-PRO-VDH.html (πλήρους βάθους με 4 dimm) https://www.skroutz.gr/s/14745119/Gigabyte-AB350M-DS2-rev-1-x.html (πιο συμμαζεμένη) Σιγά πια...Σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου. Επειδή σκεφτόμουν ότι μελλοντικά με αναβάθμιση μπορεί να καταλήξει στον γιο, ήθελα να έχω "αέρα" (και σε χώρο και σε εμφάνιση και σε airflow). Ο χώρος υπάρχει στο γραφείο ούτως ή άλλως και δεν είναι σε σαλόνι κτλ για να με απασχολεί το θέμα. Θα βάλω τη σύζυγο να αποφασίσει αν θέλει κάτι πιο compact ή όχι.Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Ιούνιος 3, 2018 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2018 (edited) GDP77 η AMD φέρνει APU με VEGA 28 /24 και HBM. Θα είναι οι 2800H και 2600H. Δεν θα χρειαστείς ποτέ εξωτερική κάρτα όπως πάει για gaming. Θα χρειαστείς απλά νέο APU . 28CUs με 64 ROPs . Ενα τσιπάκι που θα βάλει μεγάλο ζόρι σε 1060 / RX 580 ..... Και λογικά αυτή η γενιά θα έχεις και συνέχεια στο μέλλον. Οπότε προσωπικά θα επέμενα σε RAIJINTEK METIS που στην τελική παίρνει και GPU . Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 3, 2018 από adpanos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Ιούνιος 3, 2018 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2018 Άκου τους tommybertsen και jax7480. Να έχεις υπόψη ότι το Hardware στους υπολογιστές δεν αποτελεί επένδυση για το μέλλον. Ο γιος μπορεί να θέλει κάτι άλλο από αυτό που σκέφτεσαι εσύ. Η σύζυγος ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να διαλέξει το κουτάκι και την αισθητική του. Αν θες να προμοτάρεις κάποιο κουτί δείξε κανένα βίντεο στο γιουτούμπι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούνιος 3, 2018 Author #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2018 Άκου τους tommybertsen και jax7480. Να έχεις υπόψη ότι το Hardware στους υπολογιστές δεν αποτελεί επένδυση για το μέλλον. Ο γιος μπορεί να θέλει κάτι άλλο από αυτό που σκέφτεσαι εσύ. Η σύζυγος ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να διαλέξει το κουτάκι και την αισθητική του. Αν θες να προμοτάρεις κάποιο κουτί δείξε κανένα βίντεο στο γιουτούμπι.Γι'αυτό ξεκίνησα και το thread για να πάρω γνώμες και ιδέες. Θες να μου εξηγήσεις τι εννοείς με τα περί "προμοταρίσματος"; Ελπίζω να μην είναι αυτό που κατάλαβα... Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Ιούνιος 3, 2018 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2018 Το κουτί δεν είναι only airflow. Είναι και looks και αν δει η γυναίκα 5 κουτιά στο price range ~50€, θα επιλέξει με βάση τα looks και όχι το airflow, καθώς αν της πεις την λέξη, μπορεί να της φανεί αλαμπουρνέζικη (δεν ξέρω πόση σχέση έχει με τα PC though...) Καλώς ή κακώς είναι κάτι που βλέπεις καθημερινά (ή σχεδόν καθημερινά). Είχα κάνει το λάθος όσον αφορά το airflow/looks ,και είχα πάει σε ένα φτηνό , Coolermaster N400, για να ρίξω το κόστος. Silly me. Έβαλα το phanteks 9 μήνες αργότερα. Διαφορές , 5-7°c στο CPU, τουλάχιστον μία 10ρα στην GPU (την GTX770 τότε, με το ζόρι χώρεσε και το κουτί είχε ελάχιστο χώρο για cable management). Στα παραπάνω που προτείνονται ωστόσο, δεν νομίζω να είναι η διαφορά τόσο μεγάλη. Για μητρική κοίταξε και αυτή: https://www.skroutz.gr/s/11552849/Asrock-AB350-Pro4.html. Δεν ξέρω αν κυκλοφορεί με last bios για τους Raven Ridge, ίσως χρειαστεί κούμπωμα του δικού σου Ryzen για αναβάθμιση bios. Σε τέτοια περίπτωση, ίσως να μην αξίζει η ταλαιπωρία για 10€ πριν 1 λεπτό, το μέλος gdp77 έγραψε: Θες να μου εξηγήσεις τι εννοείς με τα περί "προμοταρίσματος"; Ελπίζω να μην είναι αυτό που κατάλαβα... Εγώ κατάλαβα να το προμοτάρεις στην γυναίκα πάντως! I hope I am right! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούνιος 3, 2018 Author #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2018 Το κουτί δεν είναι only airflow. Είναι και looks και αν δει η γυναίκα 5 κουτιά στο price range ~50€, θα επιλέξει με βάση τα looks και όχι το airflow, καθώς αν της πεις την λέξη, μπορεί να της φανεί αλαμπουρνέζικη [emoji14] (δεν ξέρω πόση σχέση έχει με τα PC though...) Καλώς ή κακώς είναι κάτι που βλέπεις καθημερινά (ή σχεδόν καθημερινά). Είχα κάνει το λάθος όσον αφορά το airflow/looks ,και είχα πάει σε ένα φτηνό , Coolermaster N400, για να ρίξω το κόστος. Silly me. Έβαλα το phanteks 9 μήνες αργότερα. Διαφορές , 5-7°c στο CPU, τουλάχιστον μία 10ρα στην GPU (την GTX770 τότε, με το ζόρι χώρεσε και το κουτί είχε ελάχιστο χώρο για cable management). Στα παραπάνω που προτείνονται ωστόσο, δεν νομίζω να είναι η διαφορά τόσο μεγάλη. Για μητρική κοίταξε και αυτή: https://www.skroutz.gr/s/11552849/Asrock-AB350-Pro4.html. Δεν ξέρω αν κυκλοφορεί με last bios για τους Raven Ridge, ίσως χρειαστεί κούμπωμα του δικού σου Ryzen για αναβάθμιση bios. Σε τέτοια περίπτωση, ίσως να μην αξίζει η ταλαιπωρία για 10€ [emoji14] Εγώ κατάλαβα να το προμοτάρεις στην γυναίκα πάντως! I hope I am right! Για το θέμα του airflow πάντως είμαι λίγο ψυχαναγκαστικός (δεν είναι τυχαίο που δεν αλλάζω με τίποτα το αρχαίο haf μου, καθώς δεν πιστεύω ότι υπάρχει case που μπορεί να πετύχει καλύτερες θερμοκρασίες). Πάντως για τη σύζυγο με έψησαν οι προλαλήσαντες και αρχίζω και εξετάζω σοβαρά τη λύση micro ATX (που όσα μου δείξατε είναι και πιο οικονομικά). Αλλά για να επανέλθει η κουβέντα στο θέμα του cpu, μια που στο case τον τελικό λόγο θα τον έχει άλλος). Μήπως αξίζει τη χρηματική διαφορά ο 2400g ή θα είναι άσκοπο να δοθούν επιπλέον χρήματα? (Δεν με ενδιαφέρει βέβαια η διαφορά στα bench, αλλά σε αίσθηση στην πραγματική χρήση).Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Ιούνιος 3, 2018 #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2018 Παιδιά, επειδή τώρα μόλις γύρισα από επίσκεψη και δεν παρακολουθούσα το θέμα, όταν λέω προμοτάρισμα να δείξεις κανένα βίντεο με το κουτί για να "πουλήσεις" αυτό που θες. Δηλαδή να διαλέξει ένα ωραίο κουτί αλλά να μην είναι αυτό που έχει το χειρότερο airflow. Πάντως να ξέρεις ο καλός πωλητής δεν πτοείται και δεν χάνει το κουράγιο του. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts