SupernovaGR Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2018 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2018 (edited) Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμίτες, και ειδικά τους χρήστες-γνώστες ακουστικών με ενισχυτή. Μιας και τελευταία χρησιμοποιώ το stack του τίτλου, και πειραματίστηκα λιγάκι με eq για να διορθώσω κάποιες ψηλές συχνότητες των ακουστικών, αναγκάστηκα να "ρίξω" αρκετά την ένταση από πλευράς software για να μην έχω clipping. Αυτό όμως σημαίνει πως όταν θέλω να ακούσω δυνατά καποια κομμάτια, αναγκάζομαι να ανεβάσω αρκετά την ένταση από τον o2. Εδώ παρουσιάζεται το πρόβλημα μου: τα akg στην επίσημη τους ιστοσελίδα αναφέρουν πως η μέγιστη ισχύς εισόδου είναι στα 200mw, ενώ ο ενισχυτής στα 150 ohm μπορεί να δώσει μέχρι και 350mw(τα k612 είναι 120ohm) και είμαι αρκετα σίγουρος πως υπάρχει περίπτωση να υπερβώ το όριο που δίνει ο κατασκευαστής. Ερώτηση no1:μήπως τα specs που δίνει η akg είναι υπερπροστατευτικά, μιας και δεν βρήκα τίποτα στο google για νεκρά headphones από ενισχυτές ακουστικών τέτοιας κλάσης, και ερώτηση 2: αν κάνω-έχω κάνει ζημιά ήδη θα το είχα καταλάβει; Δηλαδή θα αλλοιωθεί κάπως ο ήχος χωρίς να υπάρχει αισθητή παραμόρφωση, ή απλά θα μυρίσω μια μέρα καμμένο και θα ακούσω δυνατούς ήχους σαν πυροβολισμούς; Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 1, 2018 από SupernovaGR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts