Jump to content

Restore σε Raid

mariosalice

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα τη γνώμη σας.

Έχω μια συστοιχία Raid 500GB με δύο δίσκους Seagate.

Στα WindowsXPSP2 το Raid είναι φορμαρισμένο σε δύο partition (φαίνονται σαν δύο δίσκοι C και D) 250Gb ο καθένας.

Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψω τα δύο partition σε ένα χωρίς να χρειαστεί να ξανακάνω εγκατάσταση των Windows και όλων των προγραμμάτων;

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 19:34]

απλούστατο: partition magic 7 pro / 8 και ''merge partitions''

Ευχαριστώ αλλά πρόγραμμα της Symantec δεν ξανααγοράζω. Θα μείνω με τα δύο partitions.

Υπάρχει η δυνατότητα να μετατρέψω τα δυο Partitions σε dynamic και να κάνω mount το δεύτερο partition σε ένα directory στο πρώτο partition. Με αυτό τον τρόπο θα έχω ένα δίσκο με ένα γράμμα.

Το ερώτημα είναι αν μπορώ να κάνω mount το δεύτερο στο root directory του πρώτου.

Το οτι έχω δυο partitions σε ένα disk array raid 0 μου προσφέρει κάποιο πλεονέκτημα;

Για παράδειγμα.

Πολλά προγράμματα αλλά και τα ίδια τα Windows χρησιμοποιούν page files. Αν διαγράψω το δεύτερο partition και φτιάξω άλλα δύο, το ένα αποκλειστικά για pagefile των windows θα κερδίσω σε ταχύτητα ή δεν έχει σημασία;

Αρχική απάντηση από mariosalice

αγοράζω

:hehe:

αν επιμένεις πάντως, υπάρχουν κι άλλα utilities που κάνουν αυτήν την δουλεία.....

(άσε που το partition magic είναι κανονικά της powerquest....την οποία αγόρασε η Symantec.... - αν δεν κάνω λάθος και οι 2 τελευταίες εκδόσεις 7 pro / 8 βγήκαν προς της αγοράς...)

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 21:10]

:hehe:

αν επιμένεις πάντως, υπάρχουν κι άλλα utilities που κάνουν αυτήν την δουλεία.....

(άσε που το partition magic είναι κανονικά της powerquest....την οποία αγόρασε η Symantec.... - αν δεν κάνω λάθος και οι 2 τελευταίες εκδόσεις 7 pro / 8 βγήκαν προς της αγοράς...)

Δεν είναι μόνο που δεν εμπιστεύομαι πια τα προγράμματα της Symantec (απλώνονται σα χταπόδια παντού και προκαλούν προβλήματα) αλλά δεν επιθυμώ να τους δώσω ξανά έστω και αν το συγκεκριμένο πρόγραμμα φτιάχτηκε από άλλη εταιρία (οπότε θα είναι καλό).

Τελικά νομίζω - υποθέτω, οτι είναι καλύτερα να έχουμε πολλά partitions για πολλούς λόγους.

Ο πρώτος είναι οτι μπορούμε πολύ εύκολα σε dynamic disks να μεταφέρουμε αρχεία από τον ένα στον άλλο και να φτιάχνουμε dedicated partitions για κάθε χρήση όπως για pagefiles, για το λειτουργικό, για τα αρχεία μας κτλ. και να τα κάνουμε mount σε directories οπότε δεν μπερδευόμαστε με πολλά γράμματα δίσκων.

Εϊναι πολύ ευκολότερο να πάρουμε backup του λειτουργικού ώστε σε περίπτωση προβλήματος που δεν μπαίνουμε στα Windows να κάνουμε ταχύτατα restore (ακόμα καλύτερα αν το λειτουργικό το έχουμε σε πολύ μικρό partition). Απλά το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κάνουμε unmount όλα τα άλλα partitions, να πάρουμε το backup του δίσκου c και σε περίπτωση που χαλάσει το λειτουργικό κάνουμε restore με τη δισκέττα ASR που δημιουργήθηκε από το backup.

Δεν ξέρω στην πράξη αν όλα αυτά μπορούν να γίνουν ή ακόμα αν σε RAID συστοιχίες δίσκων έχουμε κάποιο κέρδος σε ταχύτητα.

Αρχική απάντηση από gtr_84 [Σήμερα, στις 21:34]

Δεν χρειαζεται να αγορασεις!΄΄Κατεβασεις΄΄ ισως

Αυτό το "κατεβάσεις" για τη συγκεκριμένη περίπτωση μου άρεσε. Υπάρχει και η δοκιμαστική έκδοση. Μια φορά μόνο θα το χρειαστώ, αν αποφασίσω να μικρύνω το partition του λειτουργικού.

ΥΓ. ’λλαξα στο προηγούμενο post κάποια πράγματα.

Oταν εκανα merge με το εν λογω προγραμμα (7.0) μετα δεν μπουταραν καν τα windows και ααφου δοκιμασα οτι ηξερα και οτι βρηκα απο το ιντερνετ + τις οδηγιες του προγραμματος χρειαστηκε φορματ για να δουλεψει.

Για ενα απλο merge!!

Αρχική απάντηση από aggelopas [Σήμερα, στις 22:28]

Oταν εκανα merge με το εν λογω προγραμμα (7.0) μετα δεν μπουταραν καν τα windows και ααφου δοκιμασα οτι ηξερα και οτι βρηκα απο το ιντερνετ + τις οδηγιες του προγραμματος χρειαστηκε φορματ για να δουλεψει.

Για ενα απλο merge!!

’ρα προς το παρόν δεν αλλάζουμε τίποτα.

Δεν ξλερω αν μπορώ να βοηθήσω αλλά πράγματι είναι δύσκολο να πάρουμε image απο raid 0 και να επαναφέρουμε μετά. Τουλάχιστον σε nforce4...

Διότι δεν έχουν οι εταιρείες ακόμα οδηγούς nf4 raid sata που να τους χρησιμοποιήσεις όταν μπουτάρεις για restore.

Μια λύση που βρήκα είναι επίπονη αλλά δουλεύει!

3 τουλάχιστον παρτισιονς.

C WINDOWS (εγκατεστημένο το λειτουργικό) active

D WINDOWS (εγκατεστημένο το λειτουργικό)

E (NTFS με IMAGE OF C)

Oταν θες να επαναφέρεις το C, το κάνεις hidden, κάνεις active το D (οπότε και παίρνει το όνομα C), τρεχεις πχ το acronis απο windows, επαναφέρεις την εικόνα στο παρτιτιον που ηταν hidden, κάνεις hidden το D, το C active, D unhidden και ολα ΟΚ!

Συγνώμη αν δεν θυμάμαι καλά αλλά κάπως έτσι το έκανα αλλίως γίνεται μπέρδεμα με τα ονόματα των παρτισιονς.

χμ με το partition magic μπορεις να κανεις τη δουλεια αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι θα δουλεψει σωστα μετα αν και προσωπικα δεν ειχα ποτε προβλημα. τωρα αν σε ενδιαφερει καποια σοβαρη λυση για image backup/restore δισκου partition η οτιδηποτε, καλυτερα να ξεχασεις το ηληθιο ASR των windows και να στραφεις σε κατι σας το ghost η το acronis true image με το τελευταιο να το προτιμω μιας και εχει μεγαλυτερη υποστηριξη για universal scsi devises αρα και raid.

το ghost σιγουρα αν και μπορεις καλλιστα να του προσθεσεις generic scsi drivers οπως ειχα κανει εγω στο 7 για ενα συστημα με nf3 αλλα και για το 875 που εχω, το acronis 8 παλι εχει απο μονο του, δεν εχασε κανεις τιποτα δοκιμαζοντας!

Μιλάω για raid0 με 2 sata δίσκους σε nf4.

Δες και την απάντηση από την acronis:

....The current version of Acronis True Image 8.0 doesnt support RAID mode on your

controller. I`ll be implemented as soon as an open source driver is released. ....

οκ τοτε, αν και παλι επιμενω οτι το asr δεν ειναι σοβαρη και αποτελεσματικη λύση.

παντως εισαι πολυ γρηγορος! ποτε προλαβες βρε θηριο να ρωτησεις την acronis??????

Παιδιά βρέθηκε λύση (απο φίλο σε άλλο φορουμ) για το acronis σε nf4 raid!

Απλό: Οταν πας στο acronis να φτιάξεις cd εκκίνησης επιλέγεις safe και οχι νορμαλ.

Μετά δουλεύει ΟΚ!!!

Μόλις το δοκίμασα.

Συγγνώμη για το :OT: αλλά γίνεται να κάνει κανείς raid 0 σε Η/Υ με μητρική που να μην το υποστηρίζει? Η δικιά μου τουλάχιστον δεν αναφέρει τπτ για raid controlers.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.