Jump to content

Παρουσιαση AMD Phenom 9950 BE

ea6gka

Recommended Posts

το λοιπον μας δοθηκε η ευκαιρια να κανουμε τραμπα τον 9550 και να παρουμε τον 9950 τη περασμενη τεταρτη , ο επεξεργαστης στοιχισε 195 ευρω και ερχεται στο κουτακι που θα δειτε παρακατω. Ο εν λογω επεξεργαστης λοιπον συνδυαστηκε με τη μητρικη της DFI UT 790FX-M2R και τη καρτα γραφικων, της AMD παλι, την 4850 σε υλοποιηση της Sapphire. Η μητρικη εξοπλιστηκε με το τελευταιο BIOS και οι μνημες ειναι 2Χ2 gb Mushkin 1066 5-5-5-15 @ 2.04 Volts. Οι μνημες τοποθετηθηκαν στις πρασινες υποδοχες κατα υποδειξη της DFI .

Η μητρικη διαθετει 5+1 PWM ψηφιακα , 5φασικο για τον επεξεργαστη και 1φασικο για τις μνημες , δειχνει να δουλευει πολυ καλα καθως συμπτωματα vdroop και αλλα ερασιτεχνικα οπως πχ στις Asus απουσιαζουν πληρως , μειονεκτημα ειναι οι θερμοκρασιες που αναπτυσονται - ξεπερνουν τους 60 βαθμους οχι ομως και τους 70 σε θερμοκρασια δωματιου 27-29 βαθμους. Το chipset ειναι και αυτο ζεστο ομως υποψιαζομαι οτι και για αυτο φταιει το Digi-PWM καθως το συστημα ψυξης της μητρικης ειναι ενιαιο και λογω της μικρης αποστασης των 2 επηρεαζεται το chipset (NB). Το SB ειναι το καταραμενο SB600 που οπως λενε οι γνωστες στο XS φταιει για τη κακομοιρια των Χ4 , ομως δεν μας εχουν πει γιατι οι Χ2 σε αυτη τη μητρικη πετανε (L3 κανεις???) :rolleyes:.

Η καρτα γραφικων ειναι η 4850 γνωστη σε ολους σας με το απιστευτο price/performance λογο και τους επισης απιστευτους 80 βαθμους της κλιμακας κελσιου σε idle banana.

Το υπολοιπο setup αποτελειτε απο τροφοδοτικο Enermax 620W liberty , 1xraptor 74gb ADFD , 3x500 samsung HDD, 1x500 gb WD HDD και εναν 320ρη WD . ΕΠιπλεον το πισι μας εχει μια ασυρματη καρτα δικτυου Belkin και τρεχει σε Vista home premium X64 sp1 με ολες τις ενημερωσεις και τις τελευταιες εκδοσεις οδηγων των εξαρτηματων του setup.

Λιγο hardware pron για αρχη και μετα τα αποτελεσματα μετρησεων.

ΣΗΜ1.στη διαδικασια δοκιμων δεν εγινε κανενα τρυκ και π@@στια για να δειξω καλυτερα αποτελεσματα , με ενδιαφερει τι κανει σε συνθηκες 24/7

ΣΗΜ2.δεν εγινε overclock σε κανενα υποσυστημα

ΣΗΜ3.το HS του επεξεργαστη αν και φαινεται να εχει τις γωνιες πιο ψηλα απο το HS εντουτοις κανει αριστο contact

post-419-1414343151,7496_thumb.jpg

post-419-1414343151,7918_thumb.jpg

post-419-1414343151,83_thumb.jpg

post-419-1414343151,8647_thumb.jpg

post-419-1414343151,9388_thumb.jpg

post-419-1414343151,9731_thumb.jpg

εχω ενα προβλημα με τους μαρκους 05,06 και vantage δεν τα κανει καν εγκατασταση, υα ξανακατεβαζω μηπως και ειναι corrupt. 03 ετρεξα ομως κανονικα

EDIT οι μαρκησιοι δε παιζουν με τους οδηγους για 4850 προς το παρον , οψωμεθα για τους νεους 8.7 (ευγε ΑΤΙ)

τεσπα παρτε ενα furmark σε ΧΡ μιας και ο σκληρος με τα βιστα χτυπησε...αν εχεις τυχη διαβενε που λεει

post-419-1414343152,3407_thumb.jpg

post-419-1414343152,6858_thumb.jpg

πες μας λοιπον, αξιζει? Πως παιζει?

okkkk:D

λοιπον αν αξιζει σε σχεση με εναν Q6600? οχι δεν αξιζει

Σε σχεση με εναν 6ΧΧΧ αξιζει κατα τη γνωμη μου , οχι ομως σε σχεσγ με 8ΧΧΧ (8400 κλπ που πανε 4 γιγα). Για καποιον που εχει ηδη μια καλη ΑΜ2 μητρικη και σηκωνει αυτο τον επεξεργαστη νομιζω ειναι πολυ καλη περιπτωση και το συνιστω ανεπιφυλακτα, για καποιον που παει να φτιαξει ενα συστηματακι τωρα με μια MSI k9A2 plat ειναι οτι πρεπει...ειναι και φτηνουλα η μητρικη.

δυστηχως εμενα πηγε μεχρι 3 γιγα με 1.4 ρευμα=banana. με τη τυχη μου δε περιμενα κατι καλυτερο:(. Βλεπω με MSI πανε πολυ πολυ καλυτερα απο την DFI αλλα ισως να ειναι και τα τσιπακια δεν ξερω...

Παντως ειναι πολυ multithreaded , ετρεχα 4πλο prime και εβλεπα 1080p HD εχοντας και τον FF ανοιχτο...με τον Q δεν γινοταν αυτο (στο δικο μου συστημα). και εχει εκεινη την "αερινη" συμπεριφορα των ΑΜΔ στα windows (αυτο μπορει να ειναι και υποκειμενικο ομως)

δεν ξερω ειναι δυσκολη η αποφαση μου να πω με ενα ναι ή οχι αν αξιζει, τα παιχνιδια τα παιζω οπως με τους ιντελ και κανω τα παντα χωρις να πω οτι ειδα τεραστιες διαφορες. κοντα ειναι και μονο στα νουμερα απο τα bench το βλεπεις οτι ειναι πισω , αλλιως ειναι μια απο τα ιδια. αυτο το hype ομως οτι σερνονται οπως λενε εγω δεν το συμμεριζομαι.

Δεν θα απογοητευση κανεναν παντως.

ΥΓ1 , μπορω να σας πω με σιγουρια ομως οτι η 4850 εχει ανεπαρκεστατο συστημα ψυξης και να υπολογιζετε +30ρι για τη ψυξη της. Τραβατε προς 4870.

Η 4850 με τις στροφές του ανεμιστήρα στο 60% μια χαρά την παλεύει σε μένα με 40 βαθμούς idle και 55-60 σε load. Δεν νομίζω να είναι άσχημα για την τιμή της. Κατά τα άλλα ωραία παρουσίαση. Μπορείς να δείξεις στο win rar benchmark τι κάνει?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.