Rayden Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2005 ΥΟ! Παίδες, σκέφτομαι να δικτυώσω 2 PC που βρίσκονται σε 2 διαφορετικούς ορόφους (1ος και 2ος) και προβληματίζομαι σχετικά με τον εξοπλισμό που χρειάζεται. Δε θέλω να κάνω τίποτα περίεργες ιστορίες, απλώς να συνδεθούν για κάνα file sharing. Λέω να πάρω 2 USB dongles (σαν αυτά για παράδειγμα) για τη δουλειά. Το ερώτημα είναι: θα μπορέσω να έχω κάποιες αξιοπρεπείς (έστω και 5Mbps) ταχύτητες στην περίπτωση αυτή? Ή μήπως χρειάζονται τίποτα κεραίες κλπ? Ρωτάω γιατί τα δύο PC δε χωρίζονται μόνο απ' το ταβάνι/πάτωμα, αλλά έχουν και μια οριζόντια απόσταση 10-15 μέτρων, όπου μεσολαβούν τοίχοι. Αν έχει κάποιος δοκιμάσει μια τέτοια απλή σύνδεση ας μου πει τις εμπειρίες του... Υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει καθόλου επικοινωνία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 12, 2005 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 Επειδη ασχοληθηκα λιγακι με το θεμα WiFi, η περιπτψση σου ειναι δυσκολη. Πολυ τοιχος βρε παιδακι μου!Εδω με 54αρες καρτες πηγα να συνδεσω 2 pc sto σπιτι μου οπου μεσολαβουσε 1 τοιχος κ ειχα 10-12 mbps ! Σου προτεινω να περασεις ενα απλο καλωδιακι utp απο το μπαλκονι και θα εχεις κ 100mbps....Ακομα καλυτερα θα μπορουσες να ρωτησεις τα παιδια στo www.awmn.gr που ειναι εχπέρ σε τετοια θεματακια ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ar@besqu.e Απρίλιος 12, 2005 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=14012κοίτα μια παρόμοια περίπτωση..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.K Απρίλιος 12, 2005 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 Κοίταξε για ασύρματη σύνδεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rayden Απρίλιος 13, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2005 @YDinopoulos: φίλε, στο awmn δεν είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να απαντήσουν σε απορίες που αφορούν θέματα πέρα απ' τη συμμετοχή στο awmn... Με ένα γρήγορο search είδα ότι είχαν κράξει κάτι τύπους που είχαν απορίες για μικρά private δίκτυα... @Ar@besqu.e: Δυστυχώς δεν είναι η παρόμοια περίπτωση, είχα διαβάσει το συγκεκριμένο thread πριν postάρω... Εγώ ούτε ΑΡ θέλω να βάλω ούτε εξωτερικές κεραίες. Αν είναι να μπω σε τέτοιες διαδικασίες, καλύτερα να πάρω το τρυπάνι και ν' αρχίσω να ανοίγω τρύπες για ένα καλώδιο!!! ’λλωστε στο συγκεκριμένο thread δεν τίθεται το θέμα της διάδοσης μέσα από τοίχους... @K.K: μα για ασύρματη μιλάμε!!! Πάντως παιδιά με ένα ψαξιματάκι στο google, είδα ότι θεωρητικά τουλάχιστον το 802.11g έχει καλή διεισδυτικότητα μέσα από τοίχους, χωρίς να διευκρινίζουν όμως το "πόσους" τοίχους!!! Θα συνεχίσω την έρευνα αλλά περιμένω και κάποιον με ανάλογη εμπειρία να μου πει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnakis12 Απρίλιος 13, 2005 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2005 Δεν πιστεύω να κάνεις δουλειά έτσι.Η απόσταση είναι μεγάλη και πολλά ταεμπόδια. Ανάλογη εμπειρία δικιά μου σε τέτοια σύνδεση χρειάστηκα κι ένα acces point γιατί με παρόλο που είχα σύνδεση με 2 κάρτες το σήμαήταν πολύ χαμηλό και χανόταν ξαφνικά η σύνδεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Απρίλιος 13, 2005 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2005 με ένα απλό και πάμφθηνο καλώδιο θα έχεις πολύ πιο γρήγορη σύνδεση και πολύ πιο αξιόπιστη, τουλάχιστον στην περίπτωσή σου. δεν νομίζω να τα καταφέρεις με τα usb που λες. το να περάσεις εξωτερικά ένα καλώδιο δεν είναι και τόσο τραγικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rayden Απρίλιος 13, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2005 Στην περίπτωσή μου δυστυχώς είναι! Αλλά τι να κάνουμε... Ούτως ή άλλως ήθελα περισσότερο να πειραματιστώ με τα wireless... Αλλά αν είναι όπως τα λέτε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Απρίλιος 13, 2005 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από Rayden Στην περίπτωσή μου δυστυχώς είναι! Αλλά τι να κάνουμε... Ούτως ή άλλως ήθελα περισσότερο να πειραματιστώ με τα wireless... Αλλά αν είναι όπως τα λέτε... Αν έχεις ΠΟΛΛΑ χρήματα και οι 2 όροφοι έχουν τον ίδιο ηλεκτρικό πίνακα τότε δες εδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rayden Απρίλιος 13, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2005 Ασχέτως αν έχω ή όχι χρήματα, δεν υπάρχει περίπτωση να τα έδινα για κάτι τέτοιο!Πάντως είναι φοβερό μηχανηματάκι! Τι θα φτιάξουνε ακόμα... Μήπως κάτι που να περνάει απ' τους σωλήνες του καλοριφέρ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Απρίλιος 13, 2005 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από Rayden Ασχέτως αν έχω ή όχι χρήματα, δεν υπάρχει περίπτωση να τα έδινα για κάτι τέτοιο!Πάντως είναι φοβερό μηχανηματάκι! Τι θα φτιάξουνε ακόμα... Μήπως κάτι που να περνάει απ' τους σωλήνες του καλοριφέρ??? Κοίτα είναι 156.60 για 2 τεμάχια.’ρα εάν ας πούμε πάρεις 2 wireless κάρτες και access point είσαι περίπου στα ίδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rayden Απρίλιος 13, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2005 Ναι, το είδα. Απλώς ήθελα ν' αποφύγω το έξτρα έξοδο του ΑΡ... Ίδωμεν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ar@besqu.e Απρίλιος 14, 2005 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2005 πάντως αν είναι τόσο δύδκολη η κατάσταση θα χρειαστείς omni........δεν νομίζω να έχεις ικανό σήμα με δύο απλές κάρτες....απίστευτο αυτό με τισ πρίζες πως γίνεται???????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.