Myralis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2005 Γεια σας, τις τελευταιες 10 μέρες προσπαθω να αποφασίσω τι να κάνω για το προβλημα θερμοκρασίας - θορύβου του υπολογιστή μου. Εχω pentium στα 3 Ghz prescott μαλλον, ο υπολογιστής είναι συνέχεια ανοικτός τις τελευταίες 7 μέρες και η θερμοκρασιία από 49-50 παίζει πλέον στους 52-51... Δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω για να πετύχω καλή ψύξη (να πέσει κάτω από τους 43 βαθμούς) και όσο το δυνατόν πιο αθόρυβη... Ακομα σκέφτομαι να κάνω overclocking μέχρι τα 3,3 Ghz αλλά πωσ θα το καταφέρω χωρίς να αλλάξουν οι προηγούμενες θερμοκρασίες? Σκέφτηκα πρωτα μία καλή ψύχτρα (έχω μικρό κουτι και δεν ήθελα εξωτερική υδρόψυξη), η ΧΡ 120 φάνηκε καλή αλλα διάβασα εδώ κάποια όχι και τοσο θετικά σχόλια... Από την άλλη η cooler master hyper 6 δέν ξερω πόσο αποδοτική θα είναι με το 8αρι ανεμιστηρακι... Βέβαια και 2 λύσεις δεν ξέρω τι θόρυβο θα έχουν, τα διαφημιστικά λένε θόρυβο αλλα δεν μπορώ να κάνω συγκρίσεις γιατι δεν ξέρω πόσα Db βγάζει το μαμά ανεμιστηράκι της intel!!! Η λύση του watercooling είναι αρκετά πιο ακριβή, και πάλι δεν ξέρω τι θόρυβο θα βγάζει και αν θα πετύχω τις θερμοκρασίες που θέλω, αλλα και τι ακριβώς να πάρω από τισ φθηνές λύσεις (Big water της THERMALTAKE, KTO3-L20 (03-L-3009) της ASETEK από multirama). Μία δικία μου κατασκευή πάλι δεν ξέρω αν θα πετύχαινε, καθώς και πόσο θα κόστιζε... Το motherboard μου είναι το P4P800-E Deluxe της ASUS και σκέφτομαι ακόμα και το fun cooler της ASUS http://uk.asus.com/products4.aspx?l1=7&l2=38&l3=0&model=92&modelmenu=1 Μία μικρή βοήθεια, καθως και κάποιες πληροφορίες για το μαμά ανεμιστηρακι (θόρυβο, ροη αέρα κτλ) θα ήταν ευπρόσδεκτα
schumifer Απρίλιος 12, 2005 #2 Απρίλιος 12, 2005 3->3.3 = της πλάκας καθότι δεν πρόκειται να δεις τίποτα από διαφορά στην καθημερινή σου ενασχόληση. Coolermaster Hyper 6 μαζί με τη Silent Tower (30 euro with fan) ,Fanless tower ,112 είναι μάλλον οι καλύτερες αλλά σκέψου αν θα μπαίνουν στο κουτί σου.Είνιαι ψιλοτεράστιες αλλά σε αυτό οφείλεται και η απόδοσή τους. Επίσης μπορούν να έχουν πολύ καλά επίπεδα θορύβου. Ενδέχεται βέβαια το φουρνάκι που πήρες για επεξεργαστή να σου ψήνει όλο το εσωτερικό του κουτιού οπότε το πρώτα που πρέπει να κάνει είναι να βελτιώσεις τη ροή αέρα στο κουτάκι σου.2-3 12άρηδες @>60 cfm και ήσυχοι θα είναι και αποδοτικοί.Αν ψάξεις για έτοιμη υδρόψυξη τότε μάλλον ΑΣΕΤΕΚ στα 100 ευρόπουλα καινούργια αν και έχω δει και μτχ στο φόρουμ.
magicman Απρίλιος 12, 2005 #3 Απρίλιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από schumifer [Σήμερα, στις 10:01] 3->3.3 = της πλάκας καθότι δεν πρόκειται να δεις τίποτα από διαφορά στην καθημερινή σου ενασχόληση. Coolermaster Hyper 6 μαζί με τη Silent Tower (30 euro with fan) ,Fanless tower ,112 είναι μάλλον οι καλύτερες αλλά σκέψου αν θα μπαίνουν στο κουτί σου. Είνιαι ψιλοτεράστιες αλλά σε αυτό οφείλεται και η απόδοσή τους. Επίσης μπορούν να έχουν πολύ καλά επίπεδα θορύβου. Ενδέχεται βέβαια το φουρνάκι που πήρες για επεξεργαστή να σου ψήνει όλο το εσωτερικό του κουτιού οπότε το πρώτα που πρέπει να κάνει είναι να βελτιώσεις τη ροή αέρα στο κουτάκι σου.2-3 12άρηδες @>60 cfm και ήσυχοι θα είναι και αποδοτικοί. Αν ψάξεις για έτοιμη υδρόψυξη τότε μάλλον ΑΣΕΤΕΚ στα 100 ευρόπουλα καινούργια αν και έχω δει και μτχ στο φόρουμ. Συμφωνω και εγω.. Αλλα επειδη ειπε κιολας οτι μαλλον θελει και ησυχια Και να ασχοληθει με κλοκαρισματα. Πανε καλυτερα σε w/c Πρεσκοτ ειναι αυτος... Αν θες να δωσεις λιγα λεφτα παρε το ΚΤ03-Λ20(αυτο εχω και εγω) Αν μπορεις να διαθεσεις περισσοτερα πανε σε homemade, που θα ειναι καλυτερο σε επιδοσεις.
nickstamat Απρίλιος 12, 2005 #4 Απρίλιος 12, 2005 Ποιος είπε ότι η ΧΡ-120 δεν είναι καλή; Είναι από τις καλύτερες ψύκτρες, αν όχι η καλύτερη. Έχει επιδόσεις που ανταγωνίζονται μια τυπική υδρόψυξη. Τέλος πάντων, νομίζω ότι επαρκεί και μπορεί να ψύξει άνετα τον Prescott σου (ακόμα και να τον φτάσεις στα 4 GHz). Αν τώρα εσύ θες να πας σε υδρόψυξη, άκου τους "ειδικούς"... εγώ δεν ξέρω!
YDinopoulos Απρίλιος 12, 2005 #5 Απρίλιος 12, 2005 Τσιμπα την ΧΡ-120 και εναν αθορυβο 12αρη και θα εισαι αρχοντας !!! Εγω με τον 3αρη northy, λιγη as5 και εναν enermax στις 1800 στροφες ειμαι στους 38-40 βαθμους.
Myralis Απρίλιος 12, 2005 Author #6 Απρίλιος 12, 2005 Πόσο λιγότερο θόρυβο θα 'εχω με τον 120? και τι θερμοκρασιέσ πιάνει όταν πιέζεται? (πολλήμερη λειτουργία, βαριά παιχνίδια...) Το κουτί είναι 45*41*20(δεν ξέρω πως λέγται αυτό) Transparent. Έχει 2 ανεμιστήρες 8εκ μπροστα-κάτω, 1 8εκ στο plexiglass παράθυρο (στο κέντρο) και έναν 8εκ πίσω. Τακτοποιήσα και τα καλώδια (ότι γινόταν) οπότε θεωρητικά υπάρχει καλή ροή αέρα... Μου προτείνανε και μια sp94 με ανεμιστήρα στα 92 χιλ, τί παίζει??? Από κάτω έχω φωτό του κουτιού, στην 3 είναι τα 2 μπροστά ανεμιστηρακια φωτογραφημένα απο τα δεξιά...
Elu Thingol Απρίλιος 12, 2005 #7 Απρίλιος 12, 2005 Πωπω πολυ καλωδιο εχει πεσει εκει μεσα!!! ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ καθησε και συμμαζεψε το! Ετσι οπως το βλεπω θα δεις αξιοσημειωτη μειωση, για να μην πω μεγαλη!Μετα κατα την γνωμη μου αν ειναι να κανεις υπερχρονισμο τοτε καντον σωστα. Οπως ειπε και o shumifer απο 3 σε 3,3 δεν θα δεις τιποτα. Γενικα πιστευω οτι μετα απο 20% oc καταλαβαινεις διαφορες...οποτε γνωμη μου ειναι μια custom wc που μην ανησυχεις ειναι το ιδιο σε στησιμο με μια ετοιμη και με την τεχνογνωσια καποιων εδω περα...ΚΛΑΣΕΙΣ ανωτερη απο ετοιμη...Αλλιως αν δισταζεις το νερο, με μια xp-90/120 θα εισαι αρχοντας...
K.K Απρίλιος 12, 2005 #8 Απρίλιος 12, 2005 Φίλε μου έχω και εγώ prescott στα 3.2 και υποσχέθηκα ότι είναι η τελευταία φορά που παίρνω τέτοιον. Από την άλλη όμως είναι οι προδιαγραφές του τέτοιες που πρέπει να δουλεύει σε αυτές τις θερμοκρασίες. Μέχρι 45 κανονικά και 55 σε load. Mάζεψε καλώδια, βάλε μια ψύκτρα καλή, φτιάξε και μια καλή ροή αέρα και μην φοβάσαι. Διαφορετικά το ύδωρ είναι μονόδρομος.
Myralis Απρίλιος 12, 2005 Author #9 Απρίλιος 12, 2005 Χμμμ, τα καλώδια είναι πολύ δύσκολα να μαζευτούν περισσότερο, μάλλον στην 120 προσανατολίζομαι γιατι υπαρχει περίπτωση να χρειαστεί να μετακινήσω τουν υπολογιστη και η υδρόψυξη δυσκολα μετακινειται....Υπό κανονικές συνθήκες τι θερμοκρασιέσ θα πιάνει με υπερχρονισμό στα 3,5 o prescott με την 120; Αν είναι κατω από 45, πάω να την πάρω μόλις μαζέψω τα χρήματα (φοιτητής είμαι). Τι ανεμιστήρα να βάλω? Τον απλό 12εκ του multirama από coolermaster??? link εδω :worship:
Elu Thingol Απρίλιος 12, 2005 #10 Απρίλιος 12, 2005 Oχι βασικα η υδροψυξη αν παρεις ενα entry kit δεν εχει προβλημα μετακινησης. Αλλα εχεις πρεσκοττ(?) οποτε δεν ξερω τι θα κανεις απο θερμοκρασιες. Αν θες custom με 120-130 ευρω χτιζεις κορυφαιο συστημα υδροψυξης και μεταφερεται ΣΧΕΤΙΚΑ ευκολα. Μην φανταστεις οτι ειναι τιποτα τερατα...σιγα το πραμα! Και απο θερμοκρασιες...ενδεικτικα εγω εχω wc που απο τελειται απο: μπλοκ απο τον 11, ψυγειο απο τρανσιτ, και αντλια eheim 1250, και οι θερμοκρασιες σε default με τον prescott E0 3,2 ειναι 27-28 idle και 35-38 full(ξερω παιζει αρκετα) Οσο για τις θερμοκρασιες που ζητας, μονος θα το δεις αυτο.:)
Ar@besqu.e Απρίλιος 12, 2005 #11 Απρίλιος 12, 2005 εγώ με τη zalman 7000cu με το tsunami με 2*12άρηδες και 1*9άρι έιμαι στους 35-50 (max) στα 3.3 πολύ αθόρυβο καθώς όταν θέλω με το aerogate κόβω τους ανεμιστήρες εκεί που θέλω....... αυτό θα σου πρότεινα.....
magicman Απρίλιος 12, 2005 #12 Απρίλιος 12, 2005 Αν μπορεις να δωσεις 130-150 ευρο πανε σε υδροψυξη δεν θα το μετανιωσεις. Αν εχεις οικονομικο προβλημα πανε καλυτερα σε 120.. Για ανεμιστηρα οχι καλυτερα αυτον, κανα enermax.
schumifer Απρίλιος 12, 2005 #13 Απρίλιος 12, 2005 Κοίτα φίλε,ανεμιστηράκια έχεις γενικώς δεν το έχεις χύμα το κουτί. Και να τα κόψεις τα καλώδια 10 βαθμούς δεν πέφτεις που να χτυπιέσαι κάτω. Αν το ανεμοστηράκι στο πλεξιγκλάς είναι ακριβώς πάνω από την ψύκτρα και σπρώχνουν και τα δύο τότε μάλλον τα πράγματα έχουν ως εξής. Καλύτερη ροή δε θα σε βοηθήσει εκτός κι αν δεν έχεις φροντίσει να φεύγει από κάπου ο ζεστός αέρας του επεξεργαστή.Αν ο πίσω ανεμιστήρας βγάζει τότε είσαι καλυμμένος. Από τη στιγμή λοιπόν που δίνει φρέσκο αέρα στην ψύκτρα ,μόνο σε περίπτωση που έχει γίνει κάτι λάθος στην τοποθέτηση μπορείς να ελπίζεις (θερμοαγώγιμη,πάτημα ψύκτρας)Μπορείς να δοκιμάσεις κάποια από τις κορυφαίες αερόψυκτρες αλλά don't keep your hopes high. Αν είναι όλα σωστά τοποθετημένα τώρα δεν πρόκειται να βοηθήσει όσο θες, Αν δοκιμάσεις θα σου πρότεινα να πάρεις τη Silent Tower για το λόγο ότι και είναι κορυφαία και κοστίζει 30 ευρό μόνο, με ανεμιστηράκι.Πάντως αν έχεις κοιτάξει στο φόρουμ λιγάκι θα έχεις καταλάβει ότι ο επεξεργαστής σου ερχόνταν δώρο με οικιακή συσκευή ,συγκεκριμένα ενσωματωμένο φουρνάκι πολλών βατ. Οπότε αν θες να ανέβεις και να ησυχάσεις και να δροσίσει το σύστημα τότε χρειάζεσαι υδρόψυξη
Elu Thingol Απρίλιος 13, 2005 #14 Απρίλιος 13, 2005 Μια ερωτηση. Ειναι τελικα prescott η οχι? Γιατι στην αρχη εξεφρασες μια αμφιβολια για το αν ειναι... Οπως ειπε και ο shumifer και εγω πιο πανω...υδροψυξη!! Αν δεν βιαζεσαι απελπιστηκα πολυ για ψυξη τοτε κατσε και μαζεψε τα σιγα σιγα, δεν θα το μετανιωσεις...
Elu Thingol Απρίλιος 13, 2005 #15 Απρίλιος 13, 2005 @ magicman ο enermax ειναι καλος αλλα ακριβος. Δεν αξιζει! Aν πας σε αεροψυξη τοτε με ενα tt thunderblade θε εισαι και ομορφος και κρυουτσικος...
Myralis Απρίλιος 13, 2005 Author #16 Απρίλιος 13, 2005 Telika apaize problhma me ta anemisthraka, (to pisw ebaze aera anti na bgazei) , h thermokrasia epaise kata 10 bathmoys!!! alla kai pali, otan kanw overclocking tha xreiastei psyksh, opote tha exw mazepsei kai xrhmata gia ena kalo handmade w/c....Ayto poy tha kanw twra einai na kopsw ligaki to sexdio poy exei to koyti moy gia na ta blepw ola mesa....
vdeseris Απρίλιος 13, 2005 #17 Απρίλιος 13, 2005 Myralis διόρθωσε το ποστ σου και γράψε με ελληνικά...
Myralis Απρίλιος 13, 2005 Author #18 Απρίλιος 13, 2005 Συγνώμη αλλα απο τα UNIX της σχολήσ δεν μπορείσ να γράψεισ ελληνικά! Λοιπόν έψαξα τα ανεμιστηρακια του κουτιου, άλλαξα 2 μεταξυ τουσ και τελικα το πίσς ανεμιστηρακι εβαζε αέρα αντι να βγάζει, άρα οι θερμοκρασίεσ μου επανλθαν σε φυσιολογικο επίπεδο, 3 μήνεσ ++ ήταν λαθοσ το ανεμιστηρακι αλλά δεν σήκωνε τοσο θερμοκρασία! τώρα έπεσε περίπου 10 βαθμούσ, αν και τελικά ειναιι ....preshot. ’ρα αφου δεν υπάρχει πλέον βιασυνη, θα μαζέψω σιγα σιγά χρηματα για αυτοσχέδιο wc, προέχει εξάλλου ο σκληροσ (7 Giga εμειναν), σήμερα μάλλον θα κόψω το σχεδιακι που έχει το κουτι μπροστα απο το plexiglass για να βλέπω πιο καθαρα το εσωτερικό του και θα στειλω φωτογραφίεσ....
Myralis Απρίλιος 14, 2005 Author #20 Απρίλιος 14, 2005 Oρίστε και οι φωτο, μπορει να μην υπαρχει μεγάλη διαφορα, αλλα 6 μήνεσ ήθελα να το κάνω αυτο!:nuke:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.