RootX Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2005 Αγαπητοί φίλοι και άσπονδε εχθρέ(spC) θεωρώ ότι είμαι έτοιμος πια να αποποιηθώ το γιαλαντζί multiprocessing(HT) παρελθόν μου και μιας και πλησιάζει ο ’γιος Πάσχας, να περάσω στην φωτεινή πλευρά της πολυεπεξεργασίας. Αυτό σημαίνει ότι θέλω την βοήθειά σας να στήσω dual opteron μηχανάκι, με dual channel μνήμες(registered προφανώς, 2GB), υποστήριξη sli και 4 sata controllers(τουλάχιστον 2 ανεξάρτητα raid). Η ταχύτητα των επεξεργαστών θα εξαρτηθεί από το budget οπότε δεν αποτελεί θέμα. Θέμα ίσως αποτελεί το τι πρέπει να προσέξω στην επιλογή των επεξεργαστών. Μητρική: εδώ γελάμε, δεν έχω παρακολουθήσει τι παίζει με nf4 based opteron μητρικές, τι παίζει με το ποιος memory controller κάνει κουμάντο, ποια είναι διαθέσιμη Ελλάδα και ποια προσφέρει βασικές(όχι extreme-αναμενόμενο) oc δυνατότητες. Μνήμες: ? ποιες και πόσο? Δίσκοι: μιας και έχω κολλήσει στην raptor εποχή, αξίζουν ακόμα οι 2x36 για λειτουργικό? αν όχι ποιοι είναι γρηγορότεροι? storage raid με ποιους? καλό να είναι γρήγοροι αλλά όχι μονόδρομος η ταχύτητα. Από κάρτες γραφικών παίζουν 2xpci-e 6800GT σε SLI? προτάσεις? Που θα στεγάσουμε τα άνωθι? ποιο κουτί προτείνετε? Τροφοδοτικό, θα με καλύψει το Zippy(του τοιούτου αν δεν μπορεί). Όσο αφορά την ψύξη, μάλλον 2 reseratots θα φροντίσουν για τους opterons. Αυτά από μένα, περιμένω τα σχόλια σας. Thank U . Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Απρίλιος 12, 2005 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 κοίτα να πάρεις Opteron Ε4 και όχι τους παλιούς. το zippy θα σε καλύψει το μόνο σίγουρο. για NF4 940 δυστυχώς δε ξέρω και γω χριστό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Απρίλιος 12, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 Υπάρχουν Ελλάδα αυτοί endu? ξέρεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Απρίλιος 12, 2005 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 δε ξέρω καθόλου, πρέπει να το κοιτάξεις.να ένας Opteron E4 AMD Opteron 252, 2.6 GHz (OSA252FAA5BL)Αν τελείωνει σε BL έιναινα και μια λίστα με BL Οpteroνια. http://epscontest.com/prices/rm_2005_04_11.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Απρίλιος 12, 2005 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 /burnt OMG στήνεις δικό σου server lineage! Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Απρίλιος 12, 2005 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 http://www.gamepc.com/labs/view_content.asp?id=thunderk8we&page=8&cookie%5Ftest=1 Yγ. προδοτη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eaglos Απρίλιος 12, 2005 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 1. Πόσο είναι το τροφοδοτικό σου; 2. Στην ιστοσελίδα της AMD σίγουρα θα βρεις info για προτεινόμενες μητρικές, μνήμες κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Απρίλιος 12, 2005 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 chroma@lol Αυτό καλό δεν είναι? Τώρα που θα το βρεις Ελλάδα δεν ξέρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Απρίλιος 12, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 Τhanx για τα infos παίδες, πιστεύω κάποιος να φροντίσει για διαθεσιμότητα Το θέμα είναι αν υπάρχουν οι Ε4 του endu. Τροφοδοτικό είναι ένα zippy 700W. Μνήμες? δίσκοι? Κουτί ? Ξέρω, όλα έτοιμα τα θέλω, αλλά δεν έχω ψαχτεί με τα opteronia καθόλου Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Απρίλιος 12, 2005 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 Προσωπικα μπορω να εκφερω αποψη για 2 πραγματα... -Σκληρους: Αν δεν προχωρησεις σε κατι πραγματικα γρηγορο αλλα και ακριβο που αυτο ονομαζεται scsi,σαν τον Maxtor Atlas 15K II , Θα πας σιγουρα σε Raptor 2*36,αν και 74ρης ειναι λιγο πιο γρηγορος,για το λειτουργικο και για Storage παιζουν 2 νεοι φρηγοροι σκληροι,ο Maxtor MaxLine III (300gb)και ο WD 320gb... Απο καρτες γραφικων,πιστευω με 2*6800gt εισαι ωραιος! Αυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Απρίλιος 12, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 Οι 2x36 raptors υπάρχουν ήδη, οπότε θα χρησιμοποιηθούν Μένει να βρούμε μητρική, μνήμες και επεξεργαστές Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eaglos Απρίλιος 12, 2005 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 Check these outhttp://www2.amd.com/us-en/Processors/TechnicalResources/1,,30_182_869_8819%5e8821,00.html?1093989908http://www2.amd.com/us-en/Processors/TechnicalResources/1,,30_182_869_8819%5e10666,00.html?1093989908http://www.amd.com/us-en/Processors/DevelopWithAMD/0,,30_2252_893_10125,00.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Απρίλιος 12, 2005 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 η ΑΒΙΤ WN-2S+ που δεν θελει και registered μνημες δεν βγηκε ακομα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akiss Απρίλιος 12, 2005 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 Ελπιζω να το βαλεις να FADαρει, οταν το στησεις με το καλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Απρίλιος 12, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από akiss Ελπιζω να το βαλεις να FADαρει, οταν το στησεις με το καλο... I promise Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 12, 2005 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από akiss Ελπιζω να το βαλεις να FADαρει, οταν το στησεις με το καλο... Οχι βεβαια....F@H θα κανει !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Απρίλιος 12, 2005 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 Μμμμμμ.........είπα κι εγώ !.......που χάθηκε αυτός ο προδότης?......αυτός ο 666 ο RootX......και τσούπ.....Νάτος...... Αϊ τράβα στήσε 4 x Xeon βρε άτιμε που μου θές και Opteron...... Τέλος πάντων........Οι Raptorες κρατάνε ακόμα.....Το τροφοδοτικό είναι ΟΚ.....Μνήμες τράβα πάρε τίποτα φτηνιάρικες Registered και μητρική αν βρείς καμμιά ASUS από εδώ......γιατί για Tyan χλωμό το κόβω, εκτός αν πάρεις απ'έξω.......Έχε υπ'όψιν σου(αν και το ξέρεις) ότι οι Tyan είναι "the best" γιά server-οιστορίες...... EDIT: SETI θα τρέχεις.....όχι FAD και F@H EDIT και Υ.Γ. μαζί : Παλιοπροδότη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorikas Απρίλιος 12, 2005 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 εχεις βαλει πλωρη για το ΤΟΠ500 ε? η θα σηκωσεις ολο το site στο pc soy?? ακου 2*Opterons και 2*6800GT:jump: EDIT: SETI θα τρέχεις.....όχι FAD και F@H ετσι..ετσι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Απρίλιος 12, 2005 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από SLN η ΑΒΙΤ WN-2S+ που δεν θελει και registered μνημες δεν βγηκε ακομα??? Δεν βγηκε και κανεις δεν ξερει ποτε και αν θα βγειRootX σε λιγο καιρο βγαινουν dual core opteron (στις ιδιες τιμες με τους παλιους απο οτι ακουγεται) οποτε ειναι χαζο να παρεις τους απλους τωρα.Και φυσικα για ολα οσα ρωτας δες εδωhttp://forums.2cpu.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Απρίλιος 12, 2005 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 12:12] Αϊ τράβα στήσε 4 x Xeon βρε άτιμε που μου θές και Opteron...... ΧΕΟΝ!!!!! μη :sick: τεσπα συμφωνό με usntoppable ότι ίσως θα έπρεπε να περιμένεις τα DualCores, αλλά δε ξέρω πόσο ocable θα είναι αυτά τα μηχανάκια με το θερμοσύφωνα που θα τους βάλεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.