Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα !

Οπως αρκετοι, εχω βαλει στο Golf mk6 μου μια καμερουλα στο πισω  μερος του αυτοκινητου που ενεργοποιειται με το που μπει η οπισθεν.

Η "εντολη" on προφανως εχει μπει παραλληλα με το ασπρο φως.

Θελω να βαλω ενα διακοπτακι οπου με το που θα το αναβω, θα αναβει η καμερα, αλλα φυσικα δεν θα αναβει το ασπρο φως.  Τι χρειαζεται να παρω/συνδεσω ?

Αν την εντολή την δινει το συν από τον φως της όπισθεν,

μπορείς να δοκιμάσεις σε σειρά μια δίοδο στο συν (για να μην ανάβει μαζι και το φως της όπισθεν )

και μετά την δίοδο προς την κάμερα να δινεις ρεύμα από τον διακόπτη που θέλεις να βάλεις για να την ενεργοποιείς χειροκίνητα ...

(edited)
πριν 2 ώρες, το μέλος YDinopoulos έγραψε:

Καλημερα !

Οπως αρκετοι, εχω βαλει στο Golf mk6 μου μια καμερουλα στο πισω  μερος του αυτοκινητου που ενεργοποιειται με το που μπει η οπισθεν.

Η "εντολη" on προφανως εχει μπει παραλληλα με το ασπρο φως.

Θελω να βαλω ενα διακοπτακι οπου με το που θα το αναβω, θα αναβει η καμερα, αλλα φυσικα δεν θα αναβει το ασπρο φως.  Τι χρειαζεται να παρω/συνδεσω ?

Γιατί το θες αυτό? Δεν σου κάνει όταν ανάβει με την όπισθεν ?

Αν θες να κάνεις κάτι τέτοιο, κοίταξε να πάρεις από την ίδια ασφάλεια που παίρνουν τα φώτα τις όπισθεν παροχή, κατευθείαν από το πινακάκι .

Όχι από άλλη ασφάλεια.

Δεν θέλει κολλήσεις .  Με έναν κλέφτη στα υπάρχοντα καλώδια ή πίνακα κάνεις δουλειά.

kleftis-reymatos-apo-asfaleiothiki-lampakleftis-reymatos-apo-asfaleiothiki-lampaQuick-Splice_Wire-500x500.jpg12229-2.jpg

ή

696124110000-280x280.jpg2223.jpg

Επίσης αν δεν θες να χαλάσεις το αυτοκίνητο εμφανισιακά, κοίταξε αν υπάρχει κενή θέση στο ταμπλό για διακόπτη και αγόρασε έναν και βάλε τον ,

Πχ. στο δικό μου .

Skoda-Fabia-2000-1600-24.jpg6342789_0_a.jpg

Έγινε επεξεργασία από adpanos
  • Like 2