platonas Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2018 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2018 (edited) Χριστος ανεστη και χρονια πολλα σε ολους , Ενας φιλος μου οπου εχει ενα μικρο καφε θελει να παρει ενα οικονομικο wifi router με 4 Lan κατα κυριο λογο για QOS . Εχει ενα καταγραφικο (οπου θα μπει σε lan) και θελει οταν ειναι εκτος μαγαζιου κ μπει να κοβει απο τους αλλους οσο χρειαζετε και πχ να δινει προταιρεοτητα σε ενα συγκεκριμενο PC (η μια ip) στο μαγαζι. Σαν modem θα εχει του παροχου του , οπου πανω θα πεσει το ρουτερ. Με πιο ρουτερ μπορει να κανει την δουλεια του οσο πιο οικονομικά γίνεται ? Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 8, 2018 από platonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Απρίλιος 8, 2018 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2018 Εξαρτάται και με τί εξοπλισμό/λειτουργικό σύστημα είναι εξοικειωμένος όποιος αναλάβει τη ρύθμιση. Από πλευράς υλικού, κάτι τέτοιο είναι μια χαρά: https://mikrotik.com/product/hap_ac2 Μπορείς να βρεις και φτηνότερο, εάν δεν χρειάζεσαι Gbit ethernet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
platonas Απρίλιος 8, 2018 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2018 απο οτι κατάλαβα ο ανιψιος του εχει καποια ιδεα αλλα οχι σε router os κτλ , απλα τα βασικα οποτε βλεπω να βγαζω εγω το φιδι απο την τρυπα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Απρίλιος 8, 2018 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2018 Πιο εύκολα στην διαχείριση, και σε οικονομικές τιμές θα ήταν μια λύση όπως το Asus RT-AC68U 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
platonas Απρίλιος 9, 2018 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2018 To asus απο οτι βλεπω εχει το διπλο κοστος οποτε δυσκολα θα το δεχτει. Το αλλο που εμαθα ειναι οτι εχει forthnet και voip τηλεφωνια στο μαγαζι.Αρα αν το ρουτερ που εχει τωρα μπει σε bridged δεν θα λειτουργει το τηλεφωνο ? Η λυση ειναι να μπει το νεο ρουτερ πανω στο παλιο και να παρει internet απο αυτο ενω το παλιο δουλευει κανονικα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Απρίλιος 10, 2018 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2018 Σε κάποια modem δουλεύει το VoIP και σε Bridge Mode. Εναλλακτικά δίνεις από την LAN του modem στο WAN ( Internet ) port του router internet και κάνεις PPoE PassThrough Link to comment Share on other sites More sharing options...
yog-sothoth Απρίλιος 10, 2018 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2018 On 4/9/2018 at 2:45 AM, billpeppas said: Πιο εύκολα στην διαχείριση, και σε οικονομικές τιμές θα ήταν μια λύση όπως το Asus RT-AC68U Συμφωνώ 100%. Εχω το συγκεκριμένο εδώ και αρκετά χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Σε bridge με το modem. Υπάρχει βέβαια και το Dsl68u το οποίο θα σου αντικαταστήσει και το modem και μάλλον είναι πιο συνετή λύση. Τα λεφτά του θα τα βγάλει μην το φοβάσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
platonas Απρίλιος 11, 2018 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2018 Θα του πω τι παίζει και θα τον αφήσω να διαλέξει εκείνος. Οχι τιποτα αλλο , τα asus θα ειναι και πιο ευκολο να τα σεταρει ο ανηψιος του οποτε αμα τυχει κατι δεν θα χρειαζεται να περιμενει ποτε μπορω εγω να περασω απο εκει. @billpeppas οποτε οταν αγορασει οτι θελει θα δοκιμασουμε μια πρωτα bridge και αν δεν παιζει το voip το γυρναμε σε modem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts