Jump to content

NF4 DR DFI και SATA RAID χαος

BeetleJuice

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

η παλια μητρικη ηταν ultra d και οι ραπτορες ηταν σεταρισμενοι πανω στο nf4 στις θεσεις 3 και 4

λογικα λοιπον , σεταρω τα παντα και οι ραπτορες στις θεσεις 3 και 4

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΒΛΕΠΕ

αλλαζω καναλια , τιποτα

αλλαζω ρυθμισεις ραιδ (F10+διαγραφη συστοιχιας+επαναδημιουργια χωρις σβησιμο του περιεχομενου) τοτε μονο καποια στιγμη ειδα αρχικη οθονη των xp που επιλεγουμε safe mode κτλ

διαλεγω safe mode , τιποτα

ξανα αλλαγες κτλ , τιποταααα

λεω οκ δεν πειραζει

παμε να στησουμε σε ενα απλο IDE 20αρη

το στηνω , ολα οκ

με το που ενεργοποιω το ραιδ στο nf4 , μου βλεπουν τα xp στο Ελεγκτες IDE ATA/ATAPI ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΕΣ ΔΙΑΥΛΟΥΣ ,ΤΡΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΕΣ , ΚΑΙ 3 ΤΥΠΙΚΟΥΕ ΕΛΕΓΚΤΕΣ IDE ΔΙΠΛΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ PCI

κατεβαζω με adsl τα παντα απο ιντερνετ

αναβαθμιζω bios

ολοι οι drivers new

format στον 20 αρη

ξανα ολα απο το 0

ολα οκ μεχρι που ανοιξα το καναλι ραιδ στο μπιος

ξανα τα ιδια

ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ

στο SIL παιζουν ολα νορμαλ

και δισκοι οκ , και τα 6 παρτισιον στους ραπτορες

οσο ειναι στο ΣΙΛ τα ΧΡ δεν ενημερωνουν για κατι

μολις ανοιξω το ραιδ ξανα ολα χαλι μαυρο

το αστειο ειναι οτι πλεον υπαρχουν αυτα ΕΠΙ ΤΡΙΑ , αλλα χωρις ερωτιματικο διπλα

δηλαδη λειτουργουν απροβληματιστα

ευχαριστω

εχω δοκιμασει απο κανονικο mode και το ενα μενει παντα (το σωστο)

το αστειο ειναι οτι σε ρεσταρτ τα ξαναβαζει ολα μονο του και τα ρυθμιζει κιολας !

δεν υπαρχει conflict

μωρε ας τα ειχε ολα εκει , δεν με νοιαζει

οτι δεν εχω σκληρους σε NF4 ραιδ με χαλαει

δεν τους βλεπει ! αν και απο dos mode βλεπει οτι υπαρχει συστοιχια και οτι ειναι ρυθμισμενη μολις ομω; μπει windows , δεν βλέπει τιποτα

αν και δεν διάβασα πολύ καλά το post, νομίζω ότι το nf4 έχει μπλέξει τα array (παλιά και νέα) - αυτό είναι κλασικό πρόβλημα

η πιο καθαρή λύση είναι να σβήσεις όλα τα array (από το raid bios) και να τα ξαναφτιάξεις από το 0 (μην με ρωτήξεις για τα δεδομένα :p)

το εχω κανει

λες πατωντας F10 οταν βλέπει τη συστοιχια

τοκανα

διεγραψα τη συστοιχια και την ξαναεφτιαξα απο το 0

με το σωστο cluster και σε mode stripping οπως ηταν παλια

εμενα δεν με πειραζει να ξαναβαλω τα windows στο ραιδ , ας τα ξαναβαλω , με πειραζει που δεν υπαρχει το ραιδ καθολου , δεν βλεπει δισκους στα win

αφου τη συστοιχια την εχω φτιαξει 200 φορες γιατι δεν υπαρχει μετα σαν δισκος

και επιπλεον τι θα κανω με αυτο που μου βγαζει οτι εχω 3 controllers , 3 primary ,3 secondary:dots:

εχω νεωτερα

απο safe mode εκλεισα τα extra controllers και πλεον βλεπει ενα μαστερ , ενα σλειβ και 2 !!!! ide controllers .ο ενας με θαυμαστικο ο αλλος χωρις

αυτος με το θαυμαστικο δεν λειτουργει

ο αλλος (ο παλιος) κανονικα

ζητησα ξηλωμα του ενος , θεωρω οτι αυτος με το θαυμαστικο ειναι ο σωστος γιατι αυτος μπηκε τελευταιος (μονα τους τα windows) οποτε ο αλλος πρεπει να φυγει και αυτος με το θαυμαστικο να μπει στη θεση του

δεν τον βγαζει με τιποτα ομως

ξανα 2 εχω μετα απο ρεσταρτ

λετε να θελουν ξανα εγκατασταση τα XP?

δεν εχω βαλει απο προγραμματα τιποτα , με πειραματικο δισκο 20αρη ειμαι

και αν ξαναβαλω XP,να εχω απο την αρχη ανοιχτα τα ραιδ καιπανω τους σατα?

και με τι δισκετα να περασω τους drivers

με της μανας του ή απο τους καινουριους που κατεβασα απο ινττερνετ?

ΝΕΩΤΕΡΑ

απο sil 3114 ολα καλα

αν ξεκινησω την εκγατασταση απο αυτον τον controller οτε ολα οκ

βλεπει και τα παρτισιον και ολα

και τα χπ γινονται εκγατασταση ανετα

οταν κανω το ιδιο με τον nf4 controller , ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΡΤΙΣΙΟΝ , ΒΛΕΠΕΙ 141 GB ελευθερα και μη καταχωρημενα

σημειωνω οτι τον sil τον εγκατεστησα απο τη δισκετα της μητρικης

επισης να σημειωσω οτι οταν πηγα να κανω εγκατασταση απο τον NF4 RAID , χρησιμοποιησα και τους παλιους αλλα και τους νεους drivers

ομως τη συστοιχια την βλεπει κενη και μη διαμορφωμενη

δεν ξερω τι να κανω

δοκιμαζω να δω τι κανει με το sil και σας λεω νεωτερα

1. Χρησιμοποιείς CD με XP SP2 (ενσωματωμένο) - και με SP1 πρέπει να είναι ΟΚ (αν θυμάμαι καλά)

2. Βάζεις και τους 2 drivers για to NF4 (όχι μόνο τον raid) - (κατά προτίμηση από το nf4 standalone pack)

τα χπ ειναι sp1 ready

χρησιμοποιησα τη δισκετα της μητρικης στην αρχη

μετα χρησιμοποιησα ενα αρχειο που κατεβασα απο dfi μαζι με ολα τα updates για το nf4 raid

τι εννοεις standalone pack?

εγω κατεβασα αυτο που ελεγε για version 6.39 απο dfi

καλα δεν εκανα?

ταχο σε cd και απο κει μετα εβαλα drivers

(αφου απετυχε το cd της μητρικης)

με τον hellrider σε msn παρεουλα καταφεραμε να μην βλεπει τοσα πολλα master κτλ

γενικα με τους ραπτορ σε sil δουλεψαν ολα καλα και το nf4 raid σεταριστικε σωστα ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥ

μετα δοκιμασα να τους βαλω στο nf4 , τιποτα , βλεπει τη συστοιχια αλλα μετα ανοιγει το nvidia boot agent , αρα δεν βλεπει τιποτα

μετα δοκιμασα να τους εχω στο nf4 και να στησω χπ

χαος ,τους βλεπει κενους

λογικα αμα κανο φορματ θα στρωσει αλλα ρε παιδια γιατι?

σε νφ4 ηταν , σε νφ4 ειναι

ιδιος controller , τι διαολο

2. Βάζεις και τους 2 drivers για to NF4 (όχι μόνο τον raid) - (κατά προτίμηση από το nf4 standalone pack)

...αυτο που λεει ο spc το εκανες...δηλ να βαλεις πρωτα τον driver για τον controller και μετα τον driver για το raid ???....με αλλα λογια φορτωνεις 2 driver?? οταν πατας F6 και μετα "S"pecify 2 φορες ....??

2 φορες παταω s και μετα εντερ

βαζω και τους 2 και μετα συνεχιζω την εγκατασταση

κανω κατι λαθος?

εγω κατεβασα τους drivers 6.39 απο dfi για τα xp

Αρχική απάντηση από BeetleJuice

2 φορες παταω s και μετα εντερ

βαζω και τους 2 και μετα συνεχιζω την εγκατασταση

κανω κατι λαθος?

εγω κατεβασα τους drivers 6.39 απο dfi για τα xp

σωστά

δοκίμασε

1. Με sp2

2. Με 6.53 από nvidia

6.53 ε?

και η dfi δεν τους ειχε στο σιτε της...περιεργο

θα παω να δω

παντως το περιεργο ειναι το εξης :

τα παρτισιον στηθηκαν με νφ4 και ultra d

μετα αυτα τα ιδια παρτισιον το νφ4 της sli δεν τα βλεπει

ομως ο sil τα βλεπει

τι κουφα ειναι αυτα

σειριε να σου πω κατι , εχω κατασταλαξει οτι λυση ειναι το φορματ

ξεκινησα ινσταλ για ΧΡ και βλεπει healthy array , το ρυθμιζει μονο του 64 stripping και μετα τα XP βλεπουν ενα δισκο ενιαιο (σωστα) αλλα χωρις διαμορφωση

εσι πιστευεις οτι μπορει αυτο να αλλαξει?

αν η εγκατασταση των ΧΡ απο το καλημερα δεν βλεπει παρτισιον τοτε τι πιθανοτητες υπαρχουν να δουν τα στημενα ΧΡ αυτα τα παρτισιον

ειναι προφανες οτι ο κοντρολερ δεν βλεπει τιποτα

ισως και να θελει φορματ μεσα απο την εγκατασταση των ΧΡ (οταν ξεκιναει ) , δηλαδη να φορτωσω τους νφ4 drivers , να ξεκινισει ινσταλλ XP και να κανω διαμορφωση του δισκου απο κει

και παλι ξαναλεω περιεργο γιατι ΕΙΧΑΝ στηθει τα παρτισιον σε NF4 με αλλο chipset ομως (ποσο διαφορετικα ειναι της ultra d απο την sli...)

περιεργο εγω αλλαξα ετσι για δοκιμη απο το 1-2 στο 1-3 και ειδε κανονικα το raid. και στο 2-4 παλι το ειδε.

Εγω λεω να αλλαξεις μητρικη μια και καλη. Τοσες εταιριες υπαρχουν, Asus, Abit, Gigabyte,MSI, Chaintech, Albatron...γιατι τετοιο κολλημα με την DFI, δεν μπορω να καταλαβω.

• 2 weeks later...

Πρόσθεσα ένα δεύτερο SATA στο υπάρχον σύστημα. Γίνεται να στήσω RAID 1 χωρίς να χάσω δεδομένα? Υπάρχει επιλογή ποιός δίσκος να χρησιμοποιηθεί ως "καλούπι" για τον δεύτερο? Υπάρχει μόνο nvidia RAID (απλή DFI)

γίνεται και από το bios

μάλιστα, (αν και όχι απολύτως σχετικό): αν ένα υπάρχον array το μεταφέρεις πχ από τα κανάλια 1-2 στα 3-4 δουλεύει κανονικά!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.