BeetleJuice Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2005 η παλια μητρικη ηταν ultra d και οι ραπτορες ηταν σεταρισμενοι πανω στο nf4 στις θεσεις 3 και 4λογικα λοιπον , σεταρω τα παντα και οι ραπτορες στις θεσεις 3 και 4ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΒΛΕΠΕαλλαζω καναλια , τιποτααλλαζω ρυθμισεις ραιδ (F10+διαγραφη συστοιχιας+επαναδημιουργια χωρις σβησιμο του περιεχομενου) τοτε μονο καποια στιγμη ειδα αρχικη οθονη των xp που επιλεγουμε safe mode κτλδιαλεγω safe mode , τιποταξανα αλλαγες κτλ , τιποτααααλεω οκ δεν πειραζειπαμε να στησουμε σε ενα απλο IDE 20αρητο στηνω , ολα οκμε το που ενεργοποιω το ραιδ στο nf4 , μου βλεπουν τα xp στο Ελεγκτες IDE ATA/ATAPI ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΕΣ ΔΙΑΥΛΟΥΣ ,ΤΡΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΕΣ , ΚΑΙ 3 ΤΥΠΙΚΟΥΕ ΕΛΕΓΚΤΕΣ IDE ΔΙΠΛΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ PCIκατεβαζω με adsl τα παντα απο ιντερνεταναβαθμιζω biosολοι οι drivers newformat στον 20 αρηξανα ολα απο το 0ολα οκ μεχρι που ανοιξα το καναλι ραιδ στο μπιοςξανα τα ιδιαΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑστο SIL παιζουν ολα νορμαλκαι δισκοι οκ , και τα 6 παρτισιον στους ραπτορεςοσο ειναι στο ΣΙΛ τα ΧΡ δεν ενημερωνουν για κατιμολις ανοιξω το ραιδ ξανα ολα χαλι μαυροτο αστειο ειναι οτι πλεον υπαρχουν αυτα ΕΠΙ ΤΡΙΑ , αλλα χωρις ερωτιματικο διπλαδηλαδη λειτουργουν απροβληματισταευχαριστω
skelos1416003162 Απρίλιος 11, 2005 #2 Απρίλιος 11, 2005 αφαιρεσε και τα 3 απο safemode και ξαναδοκιμασε
BeetleJuice Απρίλιος 11, 2005 Author #3 Απρίλιος 11, 2005 εχω δοκιμασει απο κανονικο mode και το ενα μενει παντα (το σωστο)το αστειο ειναι οτι σε ρεσταρτ τα ξαναβαζει ολα μονο του και τα ρυθμιζει κιολας !δεν υπαρχει conflictμωρε ας τα ειχε ολα εκει , δεν με νοιαζειοτι δεν εχω σκληρους σε NF4 ραιδ με χαλαειδεν τους βλεπει ! αν και απο dos mode βλεπει οτι υπαρχει συστοιχια και οτι ειναι ρυθμισμενη μολις ομω; μπει windows , δεν βλέπει τιποτα
spc Απρίλιος 11, 2005 #4 Απρίλιος 11, 2005 αν και δεν διάβασα πολύ καλά το post, νομίζω ότι το nf4 έχει μπλέξει τα array (παλιά και νέα) - αυτό είναι κλασικό πρόβλημα η πιο καθαρή λύση είναι να σβήσεις όλα τα array (από το raid bios) και να τα ξαναφτιάξεις από το 0 (μην με ρωτήξεις για τα δεδομένα )
BeetleJuice Απρίλιος 11, 2005 Author #5 Απρίλιος 11, 2005 το εχω κανειλες πατωντας F10 οταν βλέπει τη συστοιχιατοκανα διεγραψα τη συστοιχια και την ξαναεφτιαξα απο το 0με το σωστο cluster και σε mode stripping οπως ηταν παλιαεμενα δεν με πειραζει να ξαναβαλω τα windows στο ραιδ , ας τα ξαναβαλω , με πειραζει που δεν υπαρχει το ραιδ καθολου , δεν βλεπει δισκους στα winαφου τη συστοιχια την εχω φτιαξει 200 φορες γιατι δεν υπαρχει μετα σαν δισκοςκαι επιπλεον τι θα κανω με αυτο που μου βγαζει οτι εχω 3 controllers , 3 primary ,3 secondary:dots:
BeetleJuice Απρίλιος 11, 2005 Author #6 Απρίλιος 11, 2005 εχω νεωτερααπο safe mode εκλεισα τα extra controllers και πλεον βλεπει ενα μαστερ , ενα σλειβ και 2 !!!! ide controllers .ο ενας με θαυμαστικο ο αλλος χωριςαυτος με το θαυμαστικο δεν λειτουργειο αλλος (ο παλιος) κανονικαζητησα ξηλωμα του ενος , θεωρω οτι αυτος με το θαυμαστικο ειναι ο σωστος γιατι αυτος μπηκε τελευταιος (μονα τους τα windows) οποτε ο αλλος πρεπει να φυγει και αυτος με το θαυμαστικο να μπει στη θεση τουδεν τον βγαζει με τιποτα ομωςξανα 2 εχω μετα απο ρεσταρτλετε να θελουν ξανα εγκατασταση τα XP?δεν εχω βαλει απο προγραμματα τιποτα , με πειραματικο δισκο 20αρη ειμαικαι αν ξαναβαλω XP,να εχω απο την αρχη ανοιχτα τα ραιδ καιπανω τους σατα?και με τι δισκετα να περασω τους driversμε της μανας του ή απο τους καινουριους που κατεβασα απο ινττερνετ?
BeetleJuice Απρίλιος 11, 2005 Author #7 Απρίλιος 11, 2005 ΝΕΩΤΕΡΑαπο sil 3114 ολα καλααν ξεκινησω την εκγατασταση απο αυτον τον controller οτε ολα οκβλεπει και τα παρτισιον και ολακαι τα χπ γινονται εκγατασταση ανεταοταν κανω το ιδιο με τον nf4 controller , ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΡΤΙΣΙΟΝ , ΒΛΕΠΕΙ 141 GB ελευθερα και μη καταχωρημενασημειωνω οτι τον sil τον εγκατεστησα απο τη δισκετα της μητρικηςεπισης να σημειωσω οτι οταν πηγα να κανω εγκατασταση απο τον NF4 RAID , χρησιμοποιησα και τους παλιους αλλα και τους νεους driversομως τη συστοιχια την βλεπει κενη και μη διαμορφωμενηδεν ξερω τι να κανωδοκιμαζω να δω τι κανει με το sil και σας λεω νεωτερα
spc Απρίλιος 11, 2005 #8 Απρίλιος 11, 2005 1. Χρησιμοποιείς CD με XP SP2 (ενσωματωμένο) - και με SP1 πρέπει να είναι ΟΚ (αν θυμάμαι καλά)2. Βάζεις και τους 2 drivers για to NF4 (όχι μόνο τον raid) - (κατά προτίμηση από το nf4 standalone pack)
BeetleJuice Απρίλιος 11, 2005 Author #9 Απρίλιος 11, 2005 τα χπ ειναι sp1 readyχρησιμοποιησα τη δισκετα της μητρικης στην αρχημετα χρησιμοποιησα ενα αρχειο που κατεβασα απο dfi μαζι με ολα τα updates για το nf4 raidτι εννοεις standalone pack?εγω κατεβασα αυτο που ελεγε για version 6.39 απο dfi καλα δεν εκανα?ταχο σε cd και απο κει μετα εβαλα drivers(αφου απετυχε το cd της μητρικης)
BeetleJuice Απρίλιος 11, 2005 Author #10 Απρίλιος 11, 2005 με τον hellrider σε msn παρεουλα καταφεραμε να μην βλεπει τοσα πολλα master κτλγενικα με τους ραπτορ σε sil δουλεψαν ολα καλα και το nf4 raid σεταριστικε σωστα ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥμετα δοκιμασα να τους βαλω στο nf4 , τιποτα , βλεπει τη συστοιχια αλλα μετα ανοιγει το nvidia boot agent , αρα δεν βλεπει τιποταμετα δοκιμασα να τους εχω στο nf4 και να στησω χπχαος ,τους βλεπει κενουςλογικα αμα κανο φορματ θα στρωσει αλλα ρε παιδια γιατι?σε νφ4 ηταν , σε νφ4 ειναιιδιος controller , τι διαολο
mortisboy Απρίλιος 12, 2005 #11 Απρίλιος 12, 2005 2. Βάζεις και τους 2 drivers για to NF4 (όχι μόνο τον raid) - (κατά προτίμηση από το nf4 standalone pack) ...αυτο που λεει ο spc το εκανες...δηλ να βαλεις πρωτα τον driver για τον controller και μετα τον driver για το raid ???....με αλλα λογια φορτωνεις 2 driver?? οταν πατας F6 και μετα "S"pecify 2 φορες ....??
BeetleJuice Απρίλιος 12, 2005 Author #12 Απρίλιος 12, 2005 2 φορες παταω s και μετα εντερβαζω και τους 2 και μετα συνεχιζω την εγκαταστασηκανω κατι λαθος?εγω κατεβασα τους drivers 6.39 απο dfi για τα xp
spc Απρίλιος 12, 2005 #13 Απρίλιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από BeetleJuice 2 φορες παταω s και μετα εντερβαζω και τους 2 και μετα συνεχιζω την εγκαταστασηκανω κατι λαθος?εγω κατεβασα τους drivers 6.39 απο dfi για τα xp σωστάδοκίμασε1. Με sp22. Με 6.53 από nvidia
BeetleJuice Απρίλιος 12, 2005 Author #14 Απρίλιος 12, 2005 6.53 ε?και η dfi δεν τους ειχε στο σιτε της...περιεργοθα παω να δωπαντως το περιεργο ειναι το εξης :τα παρτισιον στηθηκαν με νφ4 και ultra dμετα αυτα τα ιδια παρτισιον το νφ4 της sli δεν τα βλεπειομως ο sil τα βλεπει τι κουφα ειναι αυτασειριε να σου πω κατι , εχω κατασταλαξει οτι λυση ειναι το φορματξεκινησα ινσταλ για ΧΡ και βλεπει healthy array , το ρυθμιζει μονο του 64 stripping και μετα τα XP βλεπουν ενα δισκο ενιαιο (σωστα) αλλα χωρις διαμορφωσηεσι πιστευεις οτι μπορει αυτο να αλλαξει?αν η εγκατασταση των ΧΡ απο το καλημερα δεν βλεπει παρτισιον τοτε τι πιθανοτητες υπαρχουν να δουν τα στημενα ΧΡ αυτα τα παρτισιονειναι προφανες οτι ο κοντρολερ δεν βλεπει τιποταισως και να θελει φορματ μεσα απο την εγκατασταση των ΧΡ (οταν ξεκιναει ) , δηλαδη να φορτωσω τους νφ4 drivers , να ξεκινισει ινσταλλ XP και να κανω διαμορφωση του δισκου απο κεικαι παλι ξαναλεω περιεργο γιατι ΕΙΧΑΝ στηθει τα παρτισιον σε NF4 με αλλο chipset ομως (ποσο διαφορετικα ειναι της ultra d απο την sli...)
ea6gka Απρίλιος 13, 2005 #15 Απρίλιος 13, 2005 περιεργο εγω αλλαξα ετσι για δοκιμη απο το 1-2 στο 1-3 και ειδε κανονικα το raid. και στο 2-4 παλι το ειδε.
apostglen46 Απρίλιος 13, 2005 #16 Απρίλιος 13, 2005 Κανε φορματ με WinXP SP2 kai 6,53 THE BEST WAY I THINK
jax7480 Απρίλιος 13, 2005 #17 Απρίλιος 13, 2005 Εγω λεω να αλλαξεις μητρικη μια και καλη. Τοσες εταιριες υπαρχουν, Asus, Abit, Gigabyte,MSI, Chaintech, Albatron...γιατι τετοιο κολλημα με την DFI, δεν μπορω να καταλαβω.
tristeno1416003162 Απρίλιος 22, 2005 #18 Απρίλιος 22, 2005 Πρόσθεσα ένα δεύτερο SATA στο υπάρχον σύστημα. Γίνεται να στήσω RAID 1 χωρίς να χάσω δεδομένα? Υπάρχει επιλογή ποιός δίσκος να χρησιμοποιηθεί ως "καλούπι" για τον δεύτερο? Υπάρχει μόνο nvidia RAID (απλή DFI)
chroma Απρίλιος 22, 2005 #19 Απρίλιος 22, 2005 Δε το έχω δοκιμάσει αλλά δες αν γίνεται με το wizard του nvraid από τα windows.
spc Απρίλιος 22, 2005 #20 Απρίλιος 22, 2005 γίνεται και από το biosμάλιστα, (αν και όχι απολύτως σχετικό): αν ένα υπάρχον array το μεταφέρεις πχ από τα κανάλια 1-2 στα 3-4 δουλεύει κανονικά!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.