Jump to content

AMD 64 και θερμοκρασία

Kostas1010

Recommended Posts

παίδες για χαρά. Ισως διαβάζοντας τον τίτλο να νομίζετε ότι έχω πρόβλημα αυξημένης θερμοκρασίας...ΑΜ δε..Θέλω να σας ρωτήσω το εξής..Η θερμοκρασία που δείχνει αυτή τη στιγμή ο ATHLON XP 3000 64 μόλις και μετά βίας περνά τους 28 με 29 βαθμούς..Ακόμα και μετά από gaming πάλι το ίδιο δείχνει. Δεν ξέρω αλλά..σας φαίνεται λογική θερμοκρασία λειτουργίας αυτή? fan του cpu έχω βάλει τον δικό του (αυτός που υπήρχε στη συσκευασία). Εσεις που έχετε τον ίδιο, τι σας δείχνει?

Μάλλον έχεις κάποιον από τους μικρούς AMD (3000 ή 3200) που έτσι και αλλιώς δεν παράγουν και πολύ θερμότητα. Από την άλλη η ψύκτρα που έρχεται με την CPU είναι αρκετά καλή και αν μάλιστα τρέχει σε πλήρεις στροφές (που την κάνουν αρκετά θορυβώδη δυστυχώς), με ανοικτό κουτί, θερμοκρασία περιβάλλοντος 15-20 βαθμούς, τότε οι θερμοκρασίες σου είναι λογικές και αναμενόμενες.

ο cpu είναι ο 3000 64 σε socket 939. (512 cache). Δεν θυμάμαι τι πυρήνας είναι.. Τη θερμοκρασία τη βλέπω από το bios. Αν υπάρχει και άλλος τρόπος να δω τι θερμοκρασία να τον δοκιμάσω.?..

Στο bios ο επεξεργαστης δουλευει περίπου στο 60%.Βαλε καποιο πρόγραμμα για τις θερμοκρασίες όπως το motherboard monitor 5, speed fan ή αυτο που εχει η μητρική και δες τις διακυμανσεις που εχει απο idle σε full load!

Σε γενικές γραμμες δεν ανεβάζουν θερμοκρασίες[κανονικες δειχνουν οι δικες σου] ,αλλά σιγουρεψου ότι το bios δε λεει ότι να ναι...

το λέω πάντα και θα το ξαναπώ και τώρα : το απόλυτο τέστ είναι να πιάσεις την ψύκτρα με το χέρι σου. αν αυτή είναι κρύα τότε είσαι ωραίος, αν είναι χλιαρή και πάλι είσαι καλά, μόνο όταν η ψύκτρα αρχίζει και είναι πολύ ζεστή ξεκινάνε τα προβλήματα. τα προγράμματα monitoring της θερμοκρασίας είναι χρήσιμα για να βλέπεις τη σχετική μεταβολή της θερμοκρασίας, αλλά τις περισσότερες φορές σε απόλυτες ενδείξεις μάλλον δεν είναι ακριβή.

λοιπόν παίδες εντάξει. η θερμοκρασία και με το speedfan δείχνει cpu: 25 βαθμούς. Με το motherboard monitor..δεν βγάζω άκρη..:confused: αλλά δεν πειράζει.. όντως και η ψύκτρα είναι κρύα έως το πολύ..χλιαρή..

Μόλις flashara αυτό το BIOS...DFINF3 3/31

Λοιπόν.....:confused:

με το μαμίσιο BIOS έπερνα με το boot (στο bios δηλαδή) 39-40 C

Tώρα δέιχνει 26-27...και με ένα super PI στα 4ΜΒ που έκανα στα γρήγορα με default mhz, ανέβασε 32 C μόνο....ενώ πριν πήγαινε 49 C.

Είχα διαβάσει ότι το μαμίσιο bios σε πολλά κομμάτια είχε πρόβλημα με την μέτρηση των θερμοκρασιών αλλά ...δεν ξέρω να το πιστέψω τώρα; (όχι ότι δεν θέλω)

με BIGWATER είμαι...:wassat:

post-1143-1416071840,2191_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.