Jump to content



VDSL ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ


Recommended Posts

Μία ώρα πριν, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε:

https://www.e-shop.gr/hama-30620-cat-5e-network-cable-stp-30m-p-PER.756206

 

πάρε μια κουλούρα ή θωρακισμέο cat5 για να φτιάξεις όσα μέτρα θέλεις, με το περίσσευμα θα δικτυώσεις το υπόλοιπο σπίτι :bleh:

 

Μία ώρα πριν, το μέλος tommybertsen έγραψε:

Ναι. Δε θες κάτι περισσότερο. Εγώ έχω Cat6 αλλά το έχω για το 2030 που θα γίνει η γραμμή 4 του μετρό και θα έχω 500ρι ίντερνετ :hehe: 

δεν θα έχουμε τόσο αργές ταχύτητες το 2030, τσάμπα το cat6 που έχουμε βάλει, μάλλον οπτική... θα χρειαζόμαστε :p

Έγινε επεξεργασία από idonthave
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Τόσα, προς το παρόν, δεν θέλω να δώσω. Εννοώ για την κουλούρα/θωρακισμένο. Η πρότασή σου για καλώδιο, θα ληφθεί υπόψη (τι 6.5, τι 9.20 ευρώ:p).

Κάτσε να το πάρω και να δω ότι όντως με το καλώδιο έχω την ταχύτητα που πρέπει και τα υπόλοιπα εν καιρώ.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά, ήταν τόσο απλό. Απορώ πώς δεν το πρότεινε κάποιος από εσάς:p.

Καλώδιο (αυτό εδώ:https://www.e-shop.gr/hama-30620-cat-5e-network-cable-stp-30m-p-PER.756206, ευχαριστώ @idonthave)

και λύθηκαν όλα.

Speedtest, έχω 41-42 και upload 5-5.5.

Κατεβάζω από uplay (the division) με 4.8-5 mb/s, ήτοι θα χρειαστώ 1 ώρα και 48 λεπτά για να κατεβάσω 32gb.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω: είναι οι ταχύτητες αυτές που πρέπει; Κανονικά, θα έπρεπε να κατεβάζω με 5-5.5. Όχι ότι δεν έμεινα ευχαριστημένος, αλλά με καλώδιο και το Καφάο τόσο κοντά θα έπρεπε να είμαι κλειδωμένος σταθερά στα 50.

 Το update του battlefield (3.69gb) κατέβηκε σε 10 λεπτά. 

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, DEADLAZARUS said:

Τελικά, ήταν τόσο απλό. Απορώ πώς δεν το πρότεινε κάποιος από εσάς:p.

Καλώδιο (αυτό εδώ:https://www.e-shop.gr/hama-30620-cat-5e-network-cable-stp-30m-p-PER.756206, ευχαριστώ @idonthave)

και λύθηκαν όλα.

Speedtest, έχω 41-42 και upload 5-5.5.

Κατεβάζω από uplay (the division) με 4.8-5 mb/s, ήτοι θα χρειαστώ 1 ώρα και 48 λεπτά για να κατεβάσω 32gb.

 

WTF εριξες καλουμπα μεσα στο σπιτι και ζεις ακομα? Πωτς γκενεν αυτο?

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν το πέρασα στον τοίχο, αν αυτό εννοείς. Το έβαλα χύμα, για τη δοκιμή.

Κοίτα, είχα το ύφος του γατούλη απ' τον Σρεκ επί μέρες. Δεν ήξερα πόσο καλό κάνει:hehe:.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ και δύο μέρες, είχα αποσυνδέσεις. Όταν δεν είχα τέτοιο πρόβλημα, έβλεπα την ένδειξη του internet κανονικά, αλλά είτε η ταχύτητα ήταν αυτή της χελώνας είτε δεν έμπαινα στο δίκτυό μου.

Επικοινωνώ με nova και μου λένε ότι έχει θέμα η τηλεφωνική γραμμή. Υποβάλλουν αίτημα για nova assist και σήμερα το πρωί ήρθε ο τεχνικός.

Αναφέρω επακριβώς την καταγραφή του προβλήματος: "Επαφή με γη και εξωτερική τάση". Η τάση μετρήθηκε στα 46v.

Η ταχύτητα που έρχεται στο σπίτι (μέχρι έξω) είναι στα 49.999. Μέσα, είχα 47. Μου εξήγησε ότι ακόμα και αυτή η μικρή διαφορά δεν δικαιολογείται. Εν ολίγοις, θα έπρεπε να έχω 49.999 all the time. Όταν σύνδεσε εν νέου το καλώδιο στην τηλεφωνική πρίζα, το ρούτερ συγχρόνισε σε μεγαλύτερη ταχύτητα (το speedtest έδειξε, για πρώτη φορά, 45).

Η βλάβη δηλώθηκε από τη nova στον Ο.Τ.Ε. (δικό τους θέμα, μου εξήγησε ο τεχνικός) και περιμένω 3 εργάσιμες για την επιδιόρθωσή της.

Σε περίπτωση που οι Ο.Τ.Ε.οι:p κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, θα έρθει τεχνικός από τη nova να διορθώσει το πρόβλημα.

Πάντως, δεν έχω θέμα με καλωδιώσεις κ.τ.λ.. Κάτι είναι κι αυτό..

 

Link to comment
Share on other sites

Όταν εμπλέκεται άλλος πάροχος, ο ΟΤΕ κάνει την πάπια. Όταν είσαι στον ΟΤΕ , τέτοια θέματα λύνονται, συνήθως, αρκετά πιο γρήγορα. Εδώ fastpath είχα ζητήσει και έπρεπε να πάρω 10 τηλέφωνα για να κάνουν δουλειά ενός λεπτού... Το πιο αστείο ήταν πως αφού με πέρασαν και μετά, έπρεπε να φύγω στην Αθήνα :hehe: 

Link to comment
Share on other sites

Μα άμα σου έρχεται εσένα μέχρι την Εισαγωγή/ΧΚ του σπιτιού σου 50αρι καθαρό και μέσα έχεις 47 είναι πρόβλημα της καλωδίωσης σου. :/ Δεν νομίζω ο ΟΤΕ να κάνει κάτι για αυτό από τη στιγμή που θα δει ότι μέχρι εκεί που " εγγυάται  " ο ΟΤΕ/ πάροχος είναι οκ . Την ξένη τάση/επαφή την είχε μέχρι την εισαγωγή ή από την εισαγωγή και μετά?

Έγινε επεξεργασία από Gregorypeg1000
Link to comment
Share on other sites

Αν το τηλέφωνο δεν είναι VoIP, δεν αποκλείεται να έχει τάση 48V. Σε κάθε περίπτωση, μια και είναι δηλωμένη η βλάβη, θα το ψάξουν και θα του πουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν κάνει τα εύκολα δύσκολα τόσον καιρό...

Έγινε επεξεργασία από minast
Link to comment
Share on other sites

Δεν μετράνε την τάση στο άκρο σου. Μπορούν μέσω της κάρτας POTS στο DSLAM να μετρήσουν τον χαλκό(line test) και να δουν αν έχει ξένη τάση πάνω. Άμα βάλεις πολύμετρο στην πρίζα σου, και δεν είσαι με VOIP, θα σου δείξει 46-51v ακόμα και ξένη τάση να έχεις.

Έγινε επεξεργασία από Gregorypeg1000
Link to comment
Share on other sites

Η τάση του βρόγχου μετρήθηκε στα 46v. Έτσι το κατέγραψε στο σχετικό έντυπο ο τεχνικός, έτσι σας το μεταφέρω. 

Το πρόβλημά μου είναι οι αποσυνδέσεις/ανύπαρκτη ταχύτητα, όχι εάν έχω 50άρι μέχρι την είσοδο και 47 μέσα στο σπίτι. Δεν λέω ότι κι αυτό δεν είναι θέμα, αλλά προέχει η σταθερότητα της σύνδεσης. Αν αυτή επιλυθεί (απ' ότι κατάλαβα, δεν είναι σημαντικό το πρόβλημα), θα κοιτάξω και το θέμα της καλωδίωσης. 

Όταν σύνδεσε το ρούτερ (αφού τελείωσε με τα διαγνωστικά) πάντως, κλείδωσε στα 49.999.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Παίδες, τη βοήθειά σας. Αφού καταγράφηκε και επιδιορθώθηκε το πρόβλημα που ανέφερα σε προηγούμενες αναρτήσεις μου (έτσι με ενημέρωσαν τουλάχιστον), η ανύπαρκτη ταχύτητα της σύνδεσής μου παραμένει και επιμένει.

Τις απογευματινές-βραδυνές ώρες (κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν ξέρω τι γίνεται, γιατί λείπω), ανοίγω το wifi και παίζω λόττο ως προς το εάν θα έχω ή όχι internet. Υπάρχουν μέρες (5-6 σερί) που έχω σταθερή σύνδεση και μέρες που πρέπει να κάνω restart το ρούτερ κάθε φορά που θέλω να συνδεθώ, ώστε να πάρει μπρος. Η ένδειξη του internet ανάβει κανονικά, αλλά δεν έχω καθόλου ταχύτητα. Από χθες, ενώ έστρωνε με ένα restart, κάνω 2-3 επανεκκινήσεις κάθε φορά, για να έχω πρόσβαση.

Η ακολουθία ήταν η εξής: ανοίγω wifi το βράδυ-δεν έχω καθόλου ταχύτητα-restart-στρώνει-το πρωί ανοίγω εκ νέου και έχω κανονικά internet-το βράδυ ανοίγω ξανά και θέλω restart. Από χθες μου κάνει και το άλλο: στρώνει με την επανεκκίνηση και μετά από λίγο χάνει την ταχύτητα.

Εννοείται ότι πήρα τηλέφωνο στη nova (χθες το πρωί) και, για πρώτη φορά, μου ανέφεραν ότι μου άλλαξαν συχνότητα και πρωτόκολλο. Έστρωσε η σύνδεση προσωρινά, αλλά το βράδυ χρειάστηκαν εκ νέου 2-3 επανεκκινήσεις.

Τους ρώτησα για το fastpath (αν δημιουργεί θέμα) και μου είπαν πως όχι. Πρίζες, καλώδια, στατιστικά της γραμμής είναι εντάξει. Τα είχε ελέγξει όλα ο τεχνικός και ήταν ok. Υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται το splitterάκι που έχω;

Όταν είχα 24άρα, ποτέ δεν αντιμετώπισα το παραμικρό πρόβλημα (στο ίδιο σπίτι που είμαι τώρα). Τι στο καλό μπορεί να συμβαίνει;

Αναφέρω και τη συνδεσμολογία: στην ''κανονική'' πρίζα, έχω βάλει πολύπριζο, πάνω στο οποίο βρίσκονται ο μετασχηματιστής του ρούτερ και το καλώδιο του ασύρματου τηλεφώνου. 

Στην τηλεφωνική πρίζα, η άκρη του καλωδίου είναι πάνω σε vdsl splitter.

Στη μία έξοδο του splitter, έχω βάλει το καλώδιο που καταλήγει στην είσοδο με την ένδειξη ''dsl'' του ρούτερ και στην άλλη έτερο splitter, από το οποίο ξεκινούν δυο καλώδια, ένα για το ασύρματο και ένα για το σταθερό τηλέφωνο. 

Έγινε επεξεργασία από DEADLAZARUS
Link to comment
Share on other sites

Παρομοιο θεμα με εσενα ειχε ο αντρας της αδελφης μου σε 2 συνδεσεις vdsl nova απο καφαο στον ιδιο χωρο και οι 2.

Τα προβληματα παρουσιαστηκαν αφου ενεργοποιηθηκε το vectoring, πριν ειχε ενα 35/5 (λογω αποστασης απο τη καμπινα) και στις 2 συνδεσεις σταθεροτατατες και χωρις λαθη.

Απο τη μερα της ενεργοποιησης του vectoring στη καμπινα μαμηθηκε το συμπαν. Ενω η γραμμες ηταν σταθεροτατες, οχι αποσυνδεσεις δηλαδη, μαζευαν εκατομυρια FEC (οχι crc) ανα λεπτο με αποτελεσμα μετα απο λιγα λεπτα τα ρουτερ να μπουκωνουν και εν τελη να σερνονται τα παντα. Δοκιμασαμε ενα σωρο ρουτερ, εν τελη καπως εγινε καλυτερη η κατασταση βαζοντας επανω το Ν17 μου και αυξανοντας το snr ωστε να κλειδωνει στα 20(!) και να μαζευεις αντι για εκατομυρια fec σε μερικα λεπτα να τα μαζευει σε μερικες ωρες...

Απο τη μερια της η forthnet/nova τα εβλεπε ολα κομπλε.
Το απεναντι σπιτι που παιρνει απο το ιδιο εναεριο καλωδιο εχει vdsl ote και κλειδωνε 34/5 χωρις το παραμικρο προβλημα.


Αφου περασε ενας μηνας και βαλε, γυρισε τις γραμμες σε OTE, αποτελεσμα? σταθεροτατες 35/5 γραμμες με νορμαλ fec και crc και μαλλιστα με το σαπιο speedport, πως και γιατι δε ξερουμε αλλα δε μας απασχολει κιολας....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.