saxon_747 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2005 Χρησιμοποιω απο σημερα το suse 9.1 και ειχα την παραπανω απορια... Επισης χρειαζεται κανα antivirus? Link to comment Share on other sites More sharing options...
R@tNET Απρίλιος 11, 2005 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2005 Τι να το κάνεις το antivirus;; Στα Windows... ναι... να χρησιμοποιήσεις antivirus... στο Linux γιατί!! Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν ιοί... αλλά και με ένα μόνο firewall έχεις μια άριστη προστασία από τους εξωτερικούς ενοχλητικούς τύπους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Απρίλιος 11, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2005 Αν δεν ρωτησεις δεν μαθαινεις. Ειναι η πρωτη σοβαρη επαφη μου με linux οποτε καλυτερα να ειμαι σιγουρος για κατι πριν το κανω... Αρα το built in firewall του suse αρκει, ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Απρίλιος 11, 2005 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2005 ναι ρε συ, μην αγχώνεσαι, είναι νωρίς ακόμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Απρίλιος 12, 2005 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 Φίλε μου και να σε κάνουν στόχο και να ορμήσουν στο πισί σου αν τηρείς το βασικό 'ποτέ νετ από root " δε θα έχεις πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
backgman Απρίλιος 12, 2005 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 Antivirus δε χρειάζεται στο linux γιατι απλά υπάρχουν πολλοί λίγοι ιοί και κανείς δεν τους "χρησιμοποιεί" πλέον. Αν χρησιμοποιείς το linux σαν proxy για Windows Network τότε βάλε ενα antivirus μόνο και μόνο για να μην περνάνε ιοί στα Windows. Το βασικό στο linux είναι τα updates και το firewall. Το update γίνεται με κάποιο εργαλείο απο τη SUSE (easy way) ή manual με το χέρι ψάχνοντας στα διάφορα sites στο internet (hard way). Το firewall αν τρέχει και δεν το πειράξεις τότε θα έχεις μια καλή προστασία απο παρύσακτους. Αν θες να το ρυθμίσεις διάβασε πρώτα το documentation και μετα με σίγουρα βήματα το παραμετροποιείς όπως θες. Αυτό μπορείς να το κάνεις με κάποιο γραφικό utility που θα έχει (προφανώς) η SUSE (easy way) ή απο κονσόλα (man iptables, ... hard way).Το ποτέ root στο net είναι βασικό και καλό είναι να το ακολουθείς. Απο την άλλη και σαν root να μπείς στο net απο dynamic ip δε πειράζει και τόσο, γιατι ο παρύσακτος θα πρέπει πρώτα να σε βρεί και μετά να φάει αρκετή ώρα για να μπεί στο μηχάνημά σου. Το κακό είναι οτι άμα μπεί θα είναι και αυτός root !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Απρίλιος 12, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 Πολυ κατατοπιστικοι, ευχαριστω πολυ και ελπιζω να ξαναλυσετε τυχον αποριες μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Απρίλιος 12, 2005 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 εντάξει, και στο SuSE μπορείς να παίξεις "the hard way" αν θέλεις. απλά έχεις και την ευκολία των διάφορων gui εργαλείων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourlas1416003173 Απρίλιος 13, 2005 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2005 μια σχετικη ερωτηση οσα firewall εχω δει σε Linux ειναι port based υπαρχει καποιο που να ειναι "program based" δηλαδη κατι σαν π.χ. zonealarm που σου λεει οτι το χ προγραμμα θελει να μπει νετ να το αφησω Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Απρίλιος 22, 2005 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2005 Α , να σε χαρώ , ωραία ερώτηση και όχι μόνο αυτό , από το netstat μπορώ να δώ μόνο τα "εξερχόμενα" και τα listeing sockets , υπάρχει κανένα tool που να μου εμφανίζει τι γίνεται και με τα "εισερχόμενα" , ποιος προσπαθεί , που προσπαθεί κλπ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.