Δημοφιλής Δημοσίευση dfa19mj Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2018 Δημοφιλής Δημοσίευση #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2018 Καλημέρα προχθές έβαζα δυο τάκους στον πρόχειρο φράχτη του πρόχειρου παγκοπριονου και καθώς το δοκίμαζα μου ήρθε μια πρόχειρη ιδέα κόβοντας ένα κομματι ε-ξωτικό ξύλο παλετας σε λωρίδες είπα να φτιάξω κάτι για το γιο μου αφού είχα τα ξυλάκια αλλά δεν είχα πτυχίο ΩΡΛ ... Με την αγαπημένη μου τεχνική ''βλέποντας και κάνοντας'' ξεκίνησα να του φτιάξω ένα κάστρο μιας και παίζει πολύ με playmobil & Lego άρχισα να ταιριαζω τα ξυλάκια για να δω τι άλλο να κοψω και πως να τα προσαρμόσω... τα ξυλάκια έχουν πάχος περιπου 4mm εκτός από τα ακριανά που τα άφησα τετράγωνα για κολώνες έκοψα κι ένα κομματι ξύλο για βάση - πάτωμα στην πρόσοψη του κάστρου και πέσανε τα μπετά... 21 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Μάρτιος 5, 2018 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2018 Πολύ ωραίο έγινε ! ! ! Ωραία ιδέα της πόρτας με τα σιδεροδεσίματα! Θα το ευχαριστηθεί πολύ ! Μια πρόταση για να μην τουμπάρει εύκολα, είναι να του βάλεις από κάτω δυο πηχάκια με μια βίδα το καθένα. Τα πηχάκια αυτά θα περιστρέφονται να έρθουν κάθετα προς τον διαμήκη άξονα της βάσης και έτσι το κάστρο δεν θα τουμπάρει εύκολα. Όταν θές να το μαζέψεις , θα τα στρέφεις έτσι που να έρθουν να κρυφτούν κάτω από τη βάση του κάστρου. Ιδέα Β' : Σαν αναβάθμιση , φτιάχτου και μια καταραχτή με πλέγμα που θα κινείται κάθετα σε δυο οδηγούς από ξύλο δεξιά -αριστερά από τη πόρτα! Καλή σας διασκέδαση ! 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση dfa19mj Μάρτιος 5, 2018 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2018 @Seafalco ευχαριστούμε! Με το γιό μου πρέπει να είστε συγγενείς έστω και μακρινοί Μου είπε ότι θέλει επέκταση του κάστρου, την πόρτα να ανοιγοκλεινει με σχοινί, σκάλα να ανεβαίνουν τα playmobil απάνω και μερικούς καταπέλτες να υπάρχουν.... Οπότε έπεται συνέχεια! 8 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Μάρτιος 6, 2018 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2018 Φοβερή ιδέα - υλοποίηση. Φαντάζομαι την χαρά που θα πήρες όταν το πρωτοαντίκρισε και έπαιξε με αυτό Να 'στε καλά και να τον χαίρεσαι τον μικρό, μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια που χώριζα το δωμάτιο στο δύο και έκανα δύο στρατόπεδα τα οποία αν τα πείραζε κανείς... χαράς το κουράγιο του να με ακούει μετά να παραπονιέμαι που τα χάλασε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση dfa19mj Μάρτιος 8, 2018 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2018 On 6/3/2018 at 4:49 ΜΜ, το μέλος UltraB έγραψε: Φοβερή ιδέα - υλοποίηση. Φαντάζομαι την χαρά που θα πήρες όταν το πρωτοαντίκρισε και έπαιξε με αυτό Να 'στε καλά και να τον χαίρεσαι τον μικρό, μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια που χώριζα το δωμάτιο στο δύο και έκανα δύο στρατόπεδα τα οποία αν τα πείραζε κανείς... χαράς το κουράγιο του να με ακούει μετά να παραπονιέμαι που τα χάλασε Καλημέρα, δεν ξέρω αν είναι φοβερή αλλά έτσι οπως εποδώκαμε... με ξύλα παλετας θα είναι και το επόμενο μας σπίτι μεγάλη χαρά δε λες τιποτα ευχαριστούμε και ανταποδιδουμε Έγινε και η επέκταση με ένα ατύχημα αν και είχα βάλει επίτηδες λίγη ξυλόκολλα ... 15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Μάρτιος 8, 2018 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2018 Αν το βάψεις θα δείξει ακόμα πιο πολύ! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση dfa19mj Απρίλιος 18, 2018 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2018 Συνέχεια στην επεκτατική κάστρο-πολιτική .... Ο Γιαπί Εργοτάν (ο υιός μου) διέταξε επέκταση για να καλυφθούν τα νώτα του κάστρου ! Άλλα δυο κομματια παλετας κόπηκαν & καθαρίστηκαν έπεσαν τα πρώτα μπετά... και σαν καλό κάστρο άρχισε να φυτρώνει και ένα υπέργειο μπουντρούμι... Η σκαλα... το έργο προχωρά... Διέταξε να γίνει και δεύτερη πόρτα να χωράνε τα άρματα να μπαίνουν στο κάστρο έκοψα ένα μέρος δίπλα στο μπουντρούμι, κόλλησα ξυλεία μέσα έξω και έκανα την πόρτα συρόμενη προς τα πάνω... μπήκαν και τα σιδερένια δεσίματα... και συνεχίστηκαν τα έργα Ετομο για δράση... Επειδή είναι καλός πελάτης του εφτιαξα και ένα κουτί αποθήκευσης όπλων @Lakisss Μου είπε ότι του αρέσει αβαφο... αν καποια στιγμή αλλάξει γνώμη θα γίνουμε και ελαιοχρωματιστες to prits continue.... 16 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Απρίλιος 18, 2018 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2018 Έξυπνο το ρόκα! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts