therock Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2018 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2018 Περα απο VM που τρεχεις λειτουργικο μεσα απο αλλο Κυριο Λειτουργικο και Dual Boot, που διαλεγεις ποιο απο τα εγκατεστημενα θες να τρεξεις, υπαρχει επιλογη να τρεχεις περισσοτερα απο ενα λειτυοργικα ταυτοχρονα? ΠΧ Θελω να εχω Win 7 και Win 10 εγκατεστημενα και να τρεχουν και τα δυο μαζι την ιδια ωρα στο ιδιο μηχανημα. Το θεμα με το VM ειναι οτι κανεις passthrough το υλικο και δε μπορεις πχ να αξιοποιησεις τη καρτα γραφικων αν θες να τρεξεις παιχνιδια εκει μεσα η εφαρμογες που να βασιζονται πολυ σε γραφικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
everg77n Μάρτιος 3, 2018 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2018 52 minutes ago, therock said: Θελω να εχω Win 7 και Win 10 εγκατεστημενα και να τρεχουν και τα δυο μαζι την ιδια ωρα στο ιδιο μηχανημα. Σε PC αρχιτεκτονικη δυο non-virtualized λειτουργικα ταυτοχρονα δεν μπορουν να τρεξουν , το πιο κοντινο ειναι αυτο http://www.virtualizationsoftware.com/type-1-hypervisors/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Μάρτιος 3, 2018 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2018 οταν τρεχω μεσα απο VM ειμαι σε type-2 hypervisor, ενω υπαρχει και type-1 που τρεχει μεσα απο το ιδιο το λειτουργικο? Αρα μπορω μεσα απο Windows 10 Να τρεξω αλλα λειτορυγικα και να αξιοποιουν φουλ ολο το hardware? Γιατι αυτο ειναι που με ενδιαφερει Link to comment Share on other sites More sharing options...
petkate Μάρτιος 3, 2018 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2018 ποιο ειναι το σύστημα σου? η τεχνολογία ειναι IOMMU και σε intel πχ. λέγετε vt-d Μπορείς να δεις στην λίστα αν το υλικό που έχεις έχει την δυνατότητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Μάρτιος 3, 2018 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2018 Laptop εχω με i5 6200U και παροτι δε τον αναφερει στη λιστα υποστηριζει Vt-d https://ark.intel.com/products/88193/Intel-Core-i5-6200U-Processor-3M-Cache-up-to-2_80-GHz Link to comment Share on other sites More sharing options...
petkate Μάρτιος 4, 2018 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2018 (edited) Μπες στο bios να δεις αν μπορείς να ενεργοποίησης το vt-d όλο το σύστημα πρέπει να μπορεί να συμμετέχει οχι μόνο ο επεξεργαστής και φυσικά και ο emulator να έχει δυνατότητα direct io access στο QEMU πχ. αν έχεις δώσει pci κάρτα γραφικών δεν μπορείς να έχεις άλλη συσκευή PCI άμεσα δες την λίστα προσεκτικά μέχρι κάτω και θα καταλάβεις αρκετά πράγματα Σε λαπτοπ πολύ δύσκολα το βλέπω Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 4, 2018 από petkate Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Μάρτιος 5, 2018 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2018 VT-d αν θυμαμαι καλα ειχα ενεργοποιησει οταν ηθελα να χρησιμοποιησω το vmware workstation. Απο κει και περα δε καταλαβαινω ποια ειναι η συνεχεια απο μερια μου γιατι δε το κατεχω και πολυ το θεμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts