phovos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2005 Οποιος το βρει κερναω σοκολάτα! Αρχικά συμπτωματα: 1)Ενω παιζω καποιο παιχνίδι κολλάει ο ήχος και η εικόνα για λίγα δευτερόλεπτα και μετα ξεκολλάει 2)Ενω βλεπω DVD τρωει κολλήματα όλο το μηχανημα και δε δουλευει τίποτα... 3)Στα καλα καθούμενα εκει βλεπω TV κανει restart [Εχει γίνει και σε ασχετη στιγμη...] Η χαριστική βολή: Εκει που καθόμουν χθες βλεπω μια φλόγα να βγαινει απο το pc...Καηκε το panel που ειχα για τους ανεμιστήρες...Η πλακα ειναι ότι εχει καει το μισο pcb αλλά το θηρίο συνεχίζει και δουλευει[lcd οθόνη ,ενδειξεις ,κτλ] info: Βγαζοντας τη καρτα ήχου και αφήνοντας την on-board σταματησε να κολλάει ο ήχος στα παιχνίδια...τωρα κολλάει μονο η εικόνα:devil: -Αλλαξα drivers στη vga νεότερους και παλαιότερους... -Αλλαξα 2-3 bios -Εκανα ελεγχο στις συνδεσεις του psu αλλά όλα ειναι Οκ -Πολυμετρησα τη +12 και τη +5 σε full load και ειναι 12,15 και 5,10 αντιστοιχα!!! -Δοκιμασα οποιο stress test ειχα και το βγαζει ανετα για ώρες [prime / SPi 32Mb / S&M / toast / 3dmark 05 {10 loops each test} ] Με λίγα λόγια βγαζει τα δύσκολα και κολλαει στα ευκολα!!! Σημερα θα δοκιμασω άλλο psu & VGA...Τι σκ@τ@ μπορει να φταιει και τρωει κολλήματα το μηχανημα??Παει απ το κακο στο χειρότερο και αντε να βγαλω άκρη... Πειτε καμια ιδέα γιατι θα το πεταξω απ το παραθυρο!!! System specs: Οτι εχω στην υπογραφή + μια καρτα TV prolink playTV mpeg2 Επίσης το pc δουλευει default cpu/vga εδω κι ενα μήνα...Πριν 10 μερες αρχισε να κολλάει... EDIT : Απο θερμοκρασίες είμαι μια χαρα .CPU 42oC full load και VGA 53oC full load
Seeker Απρίλιος 10, 2005 #2 Απρίλιος 10, 2005 Πιστεύω οτι είναι το τροφοδοτικό. Όταν πλέον το τροφοδοτικό μου δεν αρκούσε είχα κολλήματα που έφταναν σε σημείο να μην λειτουργεί ούτε καν το caps lock και μάντεψε, αυτό γινόταν μετά απο παιχνίδια...Η άλλες πιθανότητες είναι προβληματική VGA και μνήμη.
Shadow KnighT Απρίλιος 10, 2005 #3 Απρίλιος 10, 2005 Αντιστοιχο προβλημα με αυτο με τα κολληματα στα καρε ειχα κι εγω οταν ανεβαζα πολυ την 4800 μου,αν και δε ζεσταινοταν(με χαμηλοτερο χρονισμο επαιζε σε μεγαλυτερες θερμοκρασιες) ετρωγε τυχαια κολληματα και πολυ αραια καμια μπλε οθονη.Αν και το τροφοδοτικο ειναι κι αυτο πιθανη αιτια...
gbdanis Απρίλιος 10, 2005 #4 Απρίλιος 10, 2005 Βάλε Intel Κατά την γνώμη μου κάτι παίζει με την θερμοκρασία κάποτε ένας φίλος σε AMD το έπαθε
gtr_84 Απρίλιος 10, 2005 #5 Απρίλιος 10, 2005 Αρχική απάντηση από gbdanis Βάλε Intel Κατά την γνώμη μου κάτι παίζει με την θερμοκρασία κάποτε ένας φίλος σε AMD το έπαθε Αφου λεει οτι ειναι οκ με τις θερμοκρασιες
schumifer Απρίλιος 10, 2005 #7 Απρίλιος 10, 2005 Ένας λόγος να βάλει ΙΝΤΕΛ είναι άμα δεν έχει προβλήματα θερμοκρασίας και επιθυμεί να έχει.Σίγουρη λύση. Πάντως βρωμάει τροφοδοσία η υπόθεση.Διώξε το τάνκγα και πάρε μποξεράκι
phovos Απρίλιος 10, 2005 Author #8 Απρίλιος 10, 2005 Αρχική απάντηση από schumifer Ένας λόγος να βάλει ΙΝΤΕΛ είναι άμα δεν έχει προβλήματα θερμοκρασίας και επιθυμεί να έχει.Σίγουρη λύση. Πάντως βρωμάει τροφοδοσία η υπόθεση.Διώξε το τάνκγα και πάρε μποξεράκι Εγω παλι εχω μια υποψία ότι φταιει η μητρική γιατι απ την ωρα που την εβαλα ειχα τρελα προβλήματα!Το τροφοδοτικό ερχεται σα δευτερος υποπτος...Σημερα ηταν να δοκιμασω ενα αλλο αλλα τελικά δεν εκατσε!!πρεπει να βρω οποσδήποτε ενα psu για δοκιμή...Υπαρχει κανενας τροπος να δω αν ειναι σταθερο το τροφοδοτικό μου χωρις να εχω άλλο?
schumifer Απρίλιος 11, 2005 #9 Απρίλιος 11, 2005 Όσα και να δοκιμάσεις από κόλπα τίποτα δε συγκρίνεται με την Live δοκιμή .Αν έχεις πολύμετρο κάρφωστο στη 12άρα ή ακόμη καλύτερα στο Voce Mosfet και παρακολούθα τις διακυμάνσεις όσο κάνεις τις διαδικάσίες που αναφέρεις πιο πάνω
AlienHack Απρίλιος 11, 2005 #10 Απρίλιος 11, 2005 Βγαλε την καρτα TV και δοκιμασε να δουλεψεις το ηχανημα 1-2 μερες ετσι..
YDinopoulos Απρίλιος 11, 2005 #12 Απρίλιος 11, 2005 Βγαλε το pc στο μπαλκονι, βαλτου φωτια και αρχισε να χορευεις κυκλικα γυρω του φωναζοντας "Apilalica chucu chucu paneta semoli haihayaki ipita" μπας κ διωξεις το κακο πνευμα !
phovos Απρίλιος 11, 2005 Author #13 Απρίλιος 11, 2005 AlienHackΤη καρτα TV την εχω καμια βδομαδα [Τα προβλήματα ξεκινησαν πολυ πιο πριν] Ετσι κι αλλιως δοκίμασα το μηχανημα με τα βασικα [psu/mobo/cpu/vga/ram] και παλι κολλαει μετα απο λίγο στα παιχνίδια schumiferΜε το πολυμετρο δε βλεπω κατι υποπτο.Ισα Ισα που ειναι αρκετα βαρβατες οι γραμμες οσο κι αν τις φορτωσω χωρις να εχουν μεγαλες διακυμανσεις [μικροτερες απο 5%] Γ@μω το κερατό μου δε μπορω να βρω ενα psu θα τρελαθω!!!μηπως τυχαινει να ειναι κανεις απο Αλεξ/πολή? Για τους υπολοιπους φίλους: Μαλλον πρεπει να του κανω ενα αγιασμο με διηλεκτρικό υγρό[μη βραχυκυκλωσει και τπτ] γιατι αλλιως δε με βλεπω...
SSJ5 Απρίλιος 11, 2005 #14 Απρίλιος 11, 2005 Γ@μω το κερατό μου δε μπορω να βρω ενα psu θα τρελαθω!!!μηπως τυχαινει να ειναι κανεις απο Αλεξ/πολή? O Kender μένει Αλεχ/πόλη, αν θες κάτι πες του το...
phovos Απρίλιος 11, 2005 Author #15 Απρίλιος 11, 2005 Μιλησα και με τον Kender αλλά δε του περισσευει κανενα... Που θα μου παει θα βρω ομως...Αλλα παλι εμενα μου εχει μπει στο μυαλο οτι φταιει η μητρική! Ελπιζω να μπορεσω να βρω μια λυση συντομα γιατι δε θελω ν'αρχισω να βλεπω parts να ανατιναζονται οπως το πανελακι μου... :rip:
apocalypse Απρίλιος 12, 2005 #16 Απρίλιος 12, 2005 Σου θυμίζει κάτι; Όπως μπορείς να δεις το σύστημά μου μοιάζει πάρα πολύ με το δικό σου. Και εμένα έκανε νερά στα παιχνίδια , ακριβώς τα ίδια. Η κάρτα τηλεόρασης (hauppauge) πάντως δεν μου έκανε ποτέ πρόβλημα. Δεν έχω κάτσει να δω καμιά ταινία από τότε που έκανα αναβάθμιση , αλλά τώρα θα κάτσω.... Όπως μπορείς να δεις , σε εμένα το πρόβλημα χειροτέρευε ανεβάζοντας τις συχνότητες της κάρτας. Μέχρι στιγμής δεν έχω καταλάβει αν το overclock της κάρτας είναι το πρόβλημα ή απλά ο καταλύτης (υποψιάζομαι το 2ο). Σίγουρα πάντως το θέμα δεν τελείωσε εκεί , αραίωσε αλλά δεν εξαφανίστηκε. Τώρα δουλεύω την κάρτα στις autodetect συχνότητες (360/780 ) , αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος για πόσο ακόμα θα δουλέψει (αισίως δουλεύει 1 βδομάδα)...... Στο άλλο thread μπορείς να δεις κάμποσα πράγματα που δοκίμασα. Επίσης , δοκίμασα την αλλαγή τροφοδοτικού (παρότι το πολύμετρο δεν έβρισκε πρόβλημα στο Tagan) , με ένα Antec true480 , αλλά καμία διαφορά. Δοκίμασα άλλες μνήμες , τίποτα. Διαφορετικούς drivers για μητρική και κάρτα γραφικών , τίποτα. Διαφορετικά bios για την μητρική , τίποτα. Αυτό που με τρελαίνει ήταν οτι την άφησα 8 ώρες να κάνει loops 3DMark , σε πολύ υψηλότερες συχνότητες (με το fraps να φτιάχνει log για να μπορώ να ελέγξω για παύσεις) και δεν έβγαλε πρόβλημα. Αμέσως μετά έβαλα το CoD:UO και χτύπησε στο δεκάλεπτο. Αυτά που έχω σκεφτεί να δοκιμάσω , αλλά δεν το έχω καταφέρει ακόμα. 1) Να δοκιμάσω με χωριστή κάρτα ήχου (το 3DMark δεν έχει ήχο) 2) Να δοκιμάσω με usb πληκτρολόγιο και ποντίκι (το 3DMark δεν έχει χειρισμό) 3) Nα αναβαθμίσω το bios της κάρτας (δεν βρίσκω) 4) Να βάλω την κάρτα σε άλλο PC 5) Να δοκιμάσω με μια X800 6) Να το πετάξω από το παράθυρο..... Πάντως με λίγο ψάξιμο για 6800+stuttering είδα οτι ΠΟΛΥΣ κόσμος με 6800 & nforce3 έχει αντίστοιχο πρόβλημα , ιδιαίτερα με την συγκεκριμένη μητρική.
phovos Απρίλιος 12, 2005 Author #17 Απρίλιος 12, 2005 Δοξα το θεο δεν ειμαι μονος μου σ'αυτό το κοσμο... Εσυ τουλαχιστον το εχεις εντοπίσει μονο στα παιχνίδια!Εμενα μπορει να φαει κολλημα και στα windows!Αλλά κατα τ'αλλα τρεχει S&M με τις ώρες... Αυτη τη στιγμή άλλαξα sata controller στο δίσκο μήπως και αλλάξει κατι.Επαιξα κανενα μισαωρο το rapala pro fishing[εκει κολλαει πιο συχνα] και δεν εφαγε κολλημα:devil: Αν εδινα πιθανότητες θα ελεγα ότι ειναι 60% mobo και 40% psu και αυτό γιατι όλα τα parts[εκτος cpu] τα ειχα και στο παλιο μου [Α64 3000+ skt754] και δουλευαν αψογα...Δε ξερω.Τι να πω...ειλικρινά ειμαι ενα βήμα πριν αγορασω μητρική [Η Κ8NS-ultra καλη ειναι ] Η 6η επιλογή που δινεις ειναι πολυ ελκιστική!!!Αλλα ουτε καν αυτο δεν μπορω να κανω!!!!!Το pc το εχω στο υπογειο του σπιτιου... :tomato:
apocalypse Απρίλιος 12, 2005 #18 Απρίλιος 12, 2005 Εγώ πάλι , τις πρώτες μέρες , σκεφτόμουν να ξαναβάλω κάρτα κτλ στον 1800+ και να βάλω τον 64άρη να κάνει το κατεβαστήρι για την dsl......Δεν το πρόσεξα , αλλά εσύ είχες χωριστή κάρτα ήχου και μετά έβαλες την onboard , χωρίς διαφορά , άρα ένα λιγότερο τεστ.Τι πληκτρολόγιο και ποντίκι έχεις;Εγώ έχω PS/2 και έλεγα να δοκιμάσω με usb , μήπως φταίει αυτό.Επίσης να πω οτι δεν έχω τίποτα στις S-ATA (όλα P-ATA) και έχω απενεργοποιήσει από το bios s-ata , firewire και gigabit lan.Αρχικά δεν υπήρχε το πρόβλημα και εμφανίστηκε με τον καιρό;Εμένα υπήρχε από την αρχή.
phovos Απρίλιος 12, 2005 Author #19 Απρίλιος 12, 2005 -Ποντικι και πληκτρολόγιο ειναι USB [οποτε μαλλον ουτε εσενα θα δουλεψει] -Οσοι ξερω εχουν pci-express οποτε δε μπορω να τη δοκιμασω σε αλλο pc -Γενικά δεν εχω κανεναν σ'αυτο τον αδικο κοσμο να μου δανεισει κατι για να κανω δοκιμή... :wall: -Για bios ψαξε guru3D και XS... Να σου πω την αληθεια δεν ξερω αν ειχε το προβλημα με τα games απ την αρχη γιατι ειχα παρει τη μητρική σε περίοδο εξεταστικής και μετα ειχα μετακομίσεις κλπ και μολις πριν απο 2 βδομαδες αρχισα να παιζω ξανα.... Αυτό που ξερω ειναι ότι: PSU/RAM/VGA/HDD/ μεταφερθηκαν απο το παλιο συστημα στο οποίο δουλευαν τζαμι!Απ την ωρα που μπηκαν πανω στη NEO2 αρχισα να εχω προβλήματα σταθερότητας... Επίσης αλλο ενα BUG που ειχα απ την αρχη φαινεται στη photo...Βλεπει το raptor σαν USB:devil: Παρολα αυτα δεν ειχα προβλημα στη ταχυτητα του δίσκου!!
Chosen Απρίλιος 12, 2005 #20 Απρίλιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από micronΕπίσης αλλο ενα BUG που ειχα απ την αρχη φαινεται στη photo...Βλεπει το raptor σαν USB:devil: Παρολα αυτα δεν ειχα προβλημα στη ταχυτητα του δίσκου!! Όχι δεν είναι bug. Απλά προκειμένου να χρησιμοποιήσεις την hotswap ιδιότητα των SATA δίσκων, πρέπει πρώτα να τους "τερματίσεις" προτού τους αποσυνδέσεις.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.