DEADLAZARUS Απρίλιος 17, 2018 Author #121 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2018 Επιτέλους, τελείωσα με τα προγράμματα. Βρέθηκε ο ένοχος και για την soundblaster. Θα παραμείνω σιωπηλός, γιατί ο λόγος ήταν αστείος και θα πέσει bayonet charge.. Ο Χρυσόστομος ξέρει πάντως. Περιμένω το καλώδιο του ups, ώστε να κάνω κάποιες παραμετροποιήσεις και τη θήκη για τον, εξωτερικό πλέον, σκληρό δίσκο. Από σήμερα, ξεκινάω το κατέβασμα. Α, και το σκάλισμα (με μέτρο) σε cpu+gpu. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε. Spoiler Η εναλλαγή από ηχεία σε ακουστικά και τανάπαλιν γίνεται μέσω του software της soundblaster. Κλικ στη μπάρα για τα ηχεία, κλικ στη μπάρα για τ' ακουστικά. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Απρίλιος 17, 2018 #122 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2018 Ερμ δεν στο ειχα γραψει απο την πρωτη στιγμη αυτο ρε noob? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEADLAZARUS Απρίλιος 19, 2018 Author #123 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2018 Ερώτηξις: ενεργοποίησα το xmp profile για τις ram και πήγαν αμέσως στα 3000 (όχι στα 2933, στα 3000). Είδα ότι έδινε, για τη εν λόγω συχνότητα, 1.35v. Να υποθέσω ότι η τάση είναι ασφαλής; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Απρίλιος 19, 2018 #124 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2018 Σκέψου μόνο ότι οι μνήμες μου είναι στα 2133 με την τάση στα 1.65v. ddr3 γαρ. Για τις ddr4, τόσο είναι 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEADLAZARUS Απρίλιος 19, 2018 Author #125 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2018 Άρα με παίρνει να δοκιμάσω να τις ανεβάσω. Μέχρι 1.4v είναι η ασφαλής τάση νομίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Απρίλιος 19, 2018 #126 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2018 Δεν ξέρω ποια τάση είναι ασφαλής και δεν ξέρω τι θα κερδίσεις αν τις ανεβάσεις. Να είχες ryzen ,να το καταλάβαινα. Τώρα τι παραπάνω θα κερδίσεις αν τις πας πχ 3200; Αυτό προϋποθέτει να παίξεις με manual timings και τα ρέστα Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEADLAZARUS Απρίλιος 20, 2018 Author #127 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2018 Έκανα και ένα υποτυπώδες cable management (τα μάζεψα και έβαλα όσα περισσότερα σχοινάκια μπορούσα, ώστε να φαίνονται τακτοποιημένα). Έβαλα και το usb καλώδιο για το ups. Μια χαρά ήρθε. Εγκατέστησα και το πρόγραμμα της apc και έβαλα το preserve battery power mode (έχω 5 λεπτά, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, για να κλείσω το πισί). Και βέβαια, ξεκίνησα το σκάλισμα στην κάρτα. Αποτελέσματα στο οικείο νήμα των 1080/1080ti. Να πω ότι η κάρτα σε stock κατάσταση έπιασε 72 βαθμούς (με boost στα 2037mhz, τα οποία κρατούσε, ως επί το πλείστον, αλλά ανεβοκατέβαζε ρολόγια) στο superposition, ενώ με μια συντηρητική καμπύλη λειτουργίας των ανεμιστήρων (0% μέχρι τους 50 βαθμούς και στο 27% μέχρι τους 75) κατέβηκε στους 67. Επιχείρησα και undervolt (για συχνότητα 1900mhz έδωσα 900mv) και έβγαλα απροβλημάτιστα το superposition (κράτησε σταθερότατα τη συχνότητα αυτή), με μέγιστη θερμοκρασία 63 βαθμούς και με την custom fan curve. Αν η καμπύλη λειτουργίας ήταν η stock, θα είχα περίπου 66-67 βαθμούς. Στο οικείο νήμα θ' ανεβάσω και τις σχετικές εικόνες. Αυτά προς το παρόν. Το μόνο που μένει, είναι να το πάρω απόφαση και να περάσω τα δεδομένα από hdd+ssd στον nvme+ssd. Να παίξουμε και κανά παιχνιδάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Απρίλιος 20, 2018 #128 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2018 (edited) On 19/4/2018 at 12:09 ΜΜ, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε: Άρα με παίρνει να δοκιμάσω να τις ανεβάσω. Μέχρι 1.4v είναι η ασφαλής τάση νομίζω. Για ποιόν λόγω να δώσεις παραπάνω τάση? Το 1,35V είναι νόρμαλ, αυτή είναι η τάση για το xmp στις περισσότερες μνήμες. Μέχρι το 1.5V είναι το μέγιστο οριακό ασφαλές που μπορείς να δώσεις σε ddr4. http://www.legitreviews.com/what-is-the-safe-voltage-range-for-ddr4-memory-overclocking_150115 (σε intel) αν το xmp στις μνήμες είναι 3000 mhz σ'αυτήν την συχνότητα θα δουλέψουν. κομπλέ είσαι, καλοδούλευτο το μ"ηχανηματάκι" Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 20, 2018 από idonthave 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEADLAZARUS Απρίλιος 22, 2018 Author #129 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2018 Εγκαταστάθηκαν και τα παιχνίδια. Καλά, όχι όλα, έμειναν έξω 3. 2 στο steam (τα περνάω οπότε θέλω, γιατί αναγνωρίζονται απευθείας και έτσι γλιτώνω το redownloading) και το Assassins Creed Syndicate. Επειδή μιλάμε για uplay-noobisoft, δεν ξέρω αν ισχύουν τα ίδια με ανωτέρω ή αν θα πρέπει να κάνω τον κόπο να το ξανακατεβάσω. Ε, τι να κάνω, αν πρέπει, so be it. Να ευχαριστήσω δημοσίως τον φίλο μου τον Χρυσόστομο ( @tommybertsen), ο οποίος πέρασε ένα εξαιρετικό σαββατόβραδο κάνοντας troubleshooting σ' έναν άσχετο (ναι, εγώ είμαι αυτός). Αφού μ' έσωσε από την καταστροφή, με βοήθησε με την εγκατάσταση των παιχνιδιών, καθώς και με την οργάνωση των αρχείων. Τον ευχαριστώ θερμά για μια ακόμη φορά. Υ.Γ. Για τα κ@@λοφάνταρα-συντρόφια μου στο bf1, ένα έχω να πω: τον νου σας ρεμάλια. Από αύριο, τα κεφάλια μέσα. Έρχομαι.. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Απρίλιος 22, 2018 #130 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2018 Καλα ρε ακυρε, δεν ξερεις να ξαναβαζεις τα παιχνιδια μετα απο φορματ? Πλοκ και ντελετε... 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Απρίλιος 22, 2018 #131 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2018 (edited) Για πε...πως το κάνεις; κρατάς backup τα saves αλλά στην registry πως ξαναμπαίνουν αυτά που χρειάζονται; Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 22, 2018 από sstav Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Απρίλιος 22, 2018 #132 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2018 Ουτε καν τα saves χρειαζονται. Μονο σε παλια παιχνιδια. Ολα ειναι στο cloud. Το μονο που κανω ειναι κραταω τους φακελους αυτουσιους. Στα origin, απλα τα βαζω απο πριν εγκαταστησω το origin στον φακελο που πρεπει και οταν πατησω να κανει download το παιχνιδι απλα κανει locate files και τελος. Στο steam, απλα παιρνω ολο το steam folder library (εγω τα εχω στον 2ο ssd αρα δεν χρειαζεται τιποτα, απλα κανω φορματ και μετα κανω add library και τελος) και τα πετας παλι μεσα στο steam folder μεσα. Σε uplay αν θυμαμαι καλα, copy το φακελο παλι μετα την εγκατασταση του uplay μεσα στα games και download παλι και τα κανει locate... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Απρίλιος 22, 2018 #133 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2018 Αυτά περί registry είναι του 1821 Με το που κάνεις φρέσκια εγκατάσταση και περνάς τα παιχνίδια στον Χ φάκελο (Χ:\steam\steamapps\common) και τον ορίζεις και ως default μέσα από το steam, προφανώς κάνουν τα απαραίτητα της registry, rebuild, και παίζουν χωρίς να κατεβαίνουν ξανά. Ένα τσεκ γίνεται στα αρχεία ή κάνεις verify integrity σε μερικά. Το ίδιο και στο origin όπως λέει ο Μάριος. Ο Γιώργος βέβαια, Μάριε, αν σου πω τι είχε κάνει, θα γελάς μέχρι αύριο Καλοπαίχνιδο Γιώργο. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Απρίλιος 22, 2018 #134 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2018 (edited) 7 minutes ago, tommybertsen said: Αυτά περί registry είναι του 1821 Με το που κάνεις φρέσκια εγκατάσταση και περνάς τα παιχνίδια στον Χ φάκελο (Χ:\steam\steamapps\common) και τον ορίζεις και ως default μέσα από το steam, προφανώς κάνουν τα απαραίτητα της registry, rebuild, και παίζουν χωρίς να κατεβαίνουν ξανά. Ένα τσεκ γίνεται στα αρχεία ή κάνεις verify integrity σε μερικά. Το ίδιο και στο origin όπως λέει ο Μάριος. Ο Γιώργος βέβαια, Μάριε, αν σου πω τι είχε κάνει, θα γελάς μέχρι αύριο Καλοπαίχνιδο Γιώργο. ...do tell! BTW, μονο games της μικρομαλακης δεν εχω καταφερει να περασω χωρις ξανακατεβασμα (και τα 2 που εχω ειναι 60 και 100 gb αντιστοιχα. Θανατος...) Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 22, 2018 από icy20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Απρίλιος 22, 2018 #135 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2018 πριν 4 λεπτά, το μέλος icy20 έγραψε: ...do tell! BTW, μονο games της μικρομαλακης δεν εχω καταφερει να περασω χωρις ξανακατεβασμα (και τα 2 που εχω ειναι 60 και 100 gb αντιστοιχα. Θανατος...) σίγουρα το ένα που λες είναι το GOW4, ε; Μόνο 100 είναι; Spoiler Πήγε πήρε τον σωμένο του φάκελο ονόματι steamapps, και τον έβαλε ΜΕΣΑ στον...steamapps του ssd του....Δηλαδή τα παιχνίδια ήταν σε ένα path "x:\steam\steamapps\steamapps\common" και αναρωτιόταν γιατί του τα ξανακατεβάζει Του είχα πει να πάρει το steamapps και να το κάνει overwrite στον φάκελο, όχι να το βάλει ΜΕΣΑ στο φάκελο Τουλάχιστον είχε ορίσει τον φάκελο "x:\steam" ως προεπιλεγμένο Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Απρίλιος 22, 2018 #136 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2018 Just now, tommybertsen said: σίγουρα το ένα που λες είναι το GOW4, ε; Μόνο 100 είναι; Hide contents Πήγε πήρε τον σωμένο του φάκελο ονόματι steamapps, και τον έβαλε ΜΕΣΑ στον...steamapps του ssd του....Δηλαδή τα παιχνίδια ήταν σε ένα path "x:\steam\steamapps\steamapps\common" και αναρωτιόταν γιατί του τα ξανακατεβάζει Του είχα πει να πάρει το steamapps και να το κάνει overwrite στον φάκελο, όχι να το βάλει ΜΕΣΑ στο φάκελο Τουλάχιστον είχε ορίσει τον φάκελο "x:\steam" ως προεπιλεγμένο Forza horizon 3 και forza motosport 7... Οσον αφορα τον "δεβρω εξω" τι να πω...ας μην πω τιποτα. Το πολυ πολυ να στειλω ενα γραμμα συστημενο στη γυναικα του που να της κοστολογω το pc του να δουμε τι τιμωρια θα υποστει για την νουμποσυνη του... 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Απρίλιος 22, 2018 #137 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2018 Εντάξει δεν ήξερε, δεν ρώτ.... oh wait, είχε ρωτήσει 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEADLAZARUS Απρίλιος 22, 2018 Author #138 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2018 Ρε σεις, σε p.m.,παρακαλώ, τα ξεφτιλίκια μου. Μας διαβάζουν και μικρά παιδιά. Μπράβο Χρυσόστομε, μ' έδωσες στεγνά. Το έγραψα και χθες στο notepad: θέλω και undervolting, τρομάρα μου. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Απρίλιος 22, 2018 #139 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2018 Σε έδωσα ο Judas Δεν πειράζει ρε, κανένας δεν ήξερε ξαφνικά πως να τα κάνει αυτά! Όλοι κάπως το μάθαμε. Undervolting δεν γίνεται να κάνω εγώ, δεν με αφήνει η κάρτα ή θέλει άλλο bios ξέρωγω Αλλά τι undervolting, εδώ δεν έχει νόημα για ξεκλείδωμα voltage σε αερόψυκτη κάρτα pascal. Το αφήνω έτσι και πάει +150core +800 μνήμες με μηδαμινό impact στις θερμοκρασίες. Ρίχτης ένα OC όταν χρειαστεί Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEADLAZARUS Απρίλιος 22, 2018 Author #140 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2018 (edited) Τι μπερδεύεσαι; Άνθρωπος που κάνει τέτοιο λάθος και δεν μπορεί να κάνει ένα απλό copy paste, πάει κι ασχολείται με undervolting και ιστορίες γι' αγρίους. Άκου noob, για να μαθαίνεις: ανοίγεις afterburner. Settings- τικάρεις voltage control και το άλλο από κάτω του (δεν θυμάμαι πώς το λένε, πάλι με voltage έχει να κάνει). Πατάς μετά control+f. Voila. Ανοίγει το voltage curve. Δίνεις μία τιμή για χ συχνότητα, πατάς apply+l (βασικό αυτό) και κατεβάζεις όλα τα dots στη συχνότητα που έδωσες (με apply+l). Test and enjoy. Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 22, 2018 από DEADLAZARUS 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts