Jump to content

BELINEA 101751.OI ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

ARISTOKLHS

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

BELINEA 101751 : Οι πρώτες εντυπώσεις .

Μετά από αρκετή αναζήτηση κατέληξα στο συγκεκριμένο μοντέλο.Τα κύρια κριτήρια επιλογής ήταν η ύπαρξη DVI , ηχείων και η πιστοποίηση TCO' 03 , σε συνδυασμό με μια αρκετά ελκυστική τιμή αγοράς( 318 ) .Τα τεχνικά της χαρακτηριστικά είναι επίσης αξιόλογα,αλλά όπως έχει δείξει και η εμπειρία από τις μετρήσεις των PC Labs, σπάνια τα τεχνικά χαρακτηριστικά επαληθεύονται στο εργαστήριο.Για την συγκεκριμένη οθόνη πάντως δεν υπάρχει ακόμα test σε ελληνικό περιοδικό.

Ελπίζοντας να βοηθήσω πολλούς φίλους του forum που ίσως βρίσκονται σε αναζήτηση νέου monitor παραθέτω τις πρώτες εντυπώσεις.

ΘΕΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

Αρκετά φωτεινό monitor, ικανοποιητικό contrast.

Καταπληκτική απόδοση του μαύρου χρώματος.

Αν και δεν το περίμενα, τα ενσωματωμένα ηχεία έχουν καλή απόδοση και είναι μια χαρά για όσους δεν έχουν ως μέτρο σύγκρισης ήχο επιπέδου 2.1 και άνω .

Δεν παρατήρησα κάποιο πρόβλημα απόδοσης σε video .

Εγγύηση zero pixel από την αντιπροσωπεία εισαγωγής CPI. Μάλιστα, σε προσωπική μου επικοινωνία με το τμήμα πωλήσεων με διαβεβαίωσαν και για την αλλαγή της οθόνης στην περίπτωση ελαττωματικού sub - pixel .

είναι προς τιμήν της κατασκευάστριας εταιρείας ότι σε αντίθεση με την πλειοψηφία των άλλων κατασκευαστών αναφέρει σαν response time την τιμή RISE (15 msec) και Fall (10 msec ) . Κι ας μην σας φοβίζει το 25msec αφού και στο πρόσφατο τεστ του pcmag τα περισσότερα monitors εμφανίζουν response time που απλά δεν έχει καμία σχέση (!) με όσα διαβάζουμε στις διαφημιστικές καταχωρίσεις.Εξάλλου και τα διαμάντια της ΕΙΖΟ έχουν ανάλογο response time (25 msec) ,αλλά πρακτικά κανείς δεν βρήκε κάποια υστέρηση τους σε σχέση με τα monitors των 12 &8 msec, που εμφανίζουν όμως τεράστιες χρωματικές αποκλίσεις (LG 1780 U /Q ).

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

Τα ρυθμιστικά της οθόνης δεν έχουν προεπιλεγμένα πρότυπα χρήσης ,ενώ και το συνοδευτικό manual είναι αρκετά φτωχό .

το καλώδιο τύπου DVI δεν περιλαμβάνεται στην συσκευασία .Το αγόρασα από το ΠΛΑΙΣΙΟ με κόστος 7,68 .

Το site ( www.maxdata.com ) τις εταιρείας που υποστηρίζει τις BELINEA είναι στα γερμανικά , αλλά τουλάχιστον έχει τις πραγματικές φωτογραφίες της 101751!. Στην Ελλάδα η φωτο της 101751 που υπάρχει στα e- shops, δεν είναι η σωστή .

Η οθόνη είναι συνδεδεμένη με το PC με αναλογικό τρόπο .Μόλις την συνδέσω με το καλώδιο DVI θα σας μεταφέρω τις όποιες διαφορές παρατηρήσω.

Αρχική απάντηση από Τζώρτζης

και φωτογραφίες πλζ!

Ορίστε μία

101751_111733xl.jpg

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΟΘΟΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΚΑΛΩΔΙΟ DVI !

ΒΓΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΜHΝΥΜΑ "NO SIGNAL" , AKOMA KAI OTAN KATEBASA THN ANΑΛΥΣΗ ΣΤΑ 60 HZ APO TA 75 HZ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΚΑΛΩΔΙΟ .

ΚΑΜΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ?

πρέπει να ενεργοποιήσες την ψηφιακή οθόνη από την κάρτα όσο είναι συνδεμένη σε vga και μετά να συνδέσεις το dvi μόνο του , το έχω δει και σε aoc.

Δυστυχως φιλε μου ουτε αυτο λυνει το προβλημα .

Σκεφτομαι μηπως η καρτα γραφικων ( FX 5200 ULTRA ) δεν εχει συμβατοτητα με την DVI port της οθονης ... αλλα αυτο ειναι παραλογο αφου δεν εχει αλλαγει κατι στο προτυπο κατασκευης και τυποποιησης των DVI ports ...

Δεν μπορείς να δοκιμάσεις την οθόνη σου σε κανένα άλλο σύστημα ενός φίλου σου που έχει κάρτα με DVI πρωτού κάνεις καμμιιά λάθος κίνηση ?????

Υπάρχουν διάφορα πρότυπα DVI! Για παράδειγμα υπάρχει το DVI-I και το DVI-D!

Είσαι σίγουρος ότι έχεις το σωστό καλλώδιο DVI που δέχεται η οθόνη σου; Μήπως θέλει κάποιο μετατροπέα; Μήπως πρέπει να επιλέξεις πηγή εισόδου από την οθόνη manually;

φιλε μου καλη καλημερα .

το καλωδιο ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΟΥ DVI Digital - DVI Digital / Dual Link tis equip ,

Το αναφερω αυτο για να δεις οτι δεν αγορασα καλωδιο DVI - Dsub.

Pantos κατεληξα στο συμπερασμα οτι αγορασα μια οθονη που δεν μπορω να αξιοποιησω φηφιακα ,γιατι εκανα το "ΕΓΚΛΗΜΑ " να μην αλλαζω καρτα γραφικων καθε χρονο !!! οποτε εφιστω την προσοχη σε ολους τπου θα δωσουν παραπανω λεφτα για οθονη με dvi θυρα , να εξετασουν πρωτα αν η καρτα γραφικων τους υποστηριζει την συγκεκριμενη θυρα , και να μην βασιστουν στο γεγονος οτι απλα υπαρχει στην καρτα ...γιατι τα φαινομενα απατουν !

Επισιις ευχαριστω θερμα ολα τα παιδια για την βοηθεια που εσπευσαν να μου δωσουν , αλλα δυστυχως δεν υπαρχει λυση .

Πάντως είναι κρίμα να μην παίζει και μου φαίνεται πολύ περίεργο να συμβαίνει κάτι τέτοιο διότι αυτά τα πράγματα είναι standardised!

Δε μπορεί δηλαδή να αγοράζεις μια κάρτα γραφικών και να πρέπει μετά να αγοράσεις μόνο οθόνη που να ταιριάζει αλλιώς...

Ρίξε μια ματιά και στο Internet μήπως βρείς κάτι...

Είπες ότι φταίει η κάρτα σου, τί κάρτα έχεις;

Mήπως φταίει το καλώδιο; Εγώ έχω την Nokia 530L και ενώ έχει DVI είσοδο, ένα καλώδιο που αγόρασα δεν της κάνει. :(

Οχι φιλε μου το καλωδιο DVI, ειναι μια χαρα. Πριν λιγο το τσεκαρα σε ενα αλλο PC me DVI, kai η BELINEA ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΨΗΦΙΑΚΑ ! TΟ εν λογω pc ειχε καρτα FX 500 ( εγω εχω FX 5200 ultra - PROLINK)

Αρα το προβλημα το εχει η καρτα μου, κι εγω φυσικα που εδωσα τα λεφτα μου σε μια γελοια εταιρεια - γιατι την σοβαροτητα μιας εταιρειας την κρινειις απο την αξιοπιστια των προιοντων της και την αντοχη τους στον χρονο - που την πληρωνεις στην αρχη φθηνοτερα για να διαπιστωσεις αργοτερα με οδυνηρο τροπο ποσο σοφο , διαχρονικο και με καθολικη ισχυ ειναι το ρητο " ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ " .

Θα επανελθω ομως με ενα νεο ποστακι σχετικα με την αντιπρωσωπεια τηs ΒΕΛΙΝΕΑ (CPI ) ,που ειναι ενα υποδειγμα επαγγελματισμου και σεβασμου στον πελατη, οπως και με την παγιδα της αγορας Οθονης απο ε- shops μεσω server τραπεζας που σιγουρα θα ενδιαφερει πολλους φιλους !

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ DVI ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΒΕΛΙΝΕΑ, ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ, ΤΗΝ CPI.

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ ΑΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΥΠΟΨΙΑ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η DVI ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ ΜΟΥ ,ΘΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΛΑΖΑΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ . ΕΓΩ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΤΣΕΚΑΡΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ PC ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ, ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ,ΚΑΙ Η ΟΘΟΝΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΑΦΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ.

ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΥΝΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΨΟΓΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΠΟΥ ΕΠΕΔΕΙΞΑΝ ΣΤΗΝ CPI ,KAI POY ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΓΙ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΣΕΠΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΟ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ Ε - SHOPS !!!

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΤΑΝ Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ SERVER !!!

ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ON LINE ΣΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ( 128 BIT ,SSL ) ΚΑΙ ΣΑΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ( ! ) ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟΝ SERVER ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΠΧ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ) ΚΑΙ ΣΕ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ !

O ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΖΗΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ.

ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ( ΠΧ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ FAX ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ,ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΣΑΣ. ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ Η ΧΡΕΩΣΗ ΠΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΑΘΑΡΙΣΗ. ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ( ΟΛΟΚΛΗΡΟ Η ΤΗΝ 1η ΔΟΣΗ ) ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΧΑΛΑΡΑ ΤΟΝ ΤΟΚΟ ΤΟΥ (14,5 % ΚΑΙ ΑΝΩ) ,ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΑΘΑΡΙΣΗ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΕΦΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ Ο ΤΟΚΟΣ !!!

ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟ .... Ε ΤΟΤΕ ΧΑΛΑΛΙ ΤΟΥΣ . ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 480 ΠΟΥ ΧΡΕΩΘΗΚΑ ΕΓΩ ΠΟΣΟ ΤΟΚΟ ΘΑ ΕΠΕΡΝΕ ! ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70 ΠΟΥ ΕΚΟΨΑ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΩ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !!!

ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΡΙΝ ΔΩΣΕΤΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ! ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ε- SHOPS ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ - ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ - ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΕ ΣΩΖΕΙ ΑΠΟ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

ARISTOKLHS σόρρυ αν επαναλαμβάνω τα παραπάνω, μήπως το DVI της κάρτας σου πρέπει να ενεργοποιηθεί από το Control Panel ?

Προόσφατα, έβαλα μία οθόνηγ σαν δεύτερη πάνω σε ένα PC.

Για να λειτουργήσει σαν 1η έπρεπε να απενεργοποιήσω την VGA και στη συνέχεια να βάλω την DVI.

Αναφορικά για την CPI, στα 6 χρόνια συνεργασίας μαζί της, δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα.

Πρόσφατη πληροφορία αναφέρει ότι θα πάρει και το service της Viewsonic από την Alman.

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.