schumifer Νοέμβριος 9, 2020 #21 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2020 https://www.digikey.com/en/resources/conversion-calculators/conversion-calculator-resistor-color-code μαύρο καφέ κίτρινο καφέ δίνουν 10 kΩ αλλά δεν ήμουν τόσο σίγουρος για τα χρώματα.. Μπορεί να είναι μπλε και πορτοκαλί. 12 βολτ έκαψαν κύκλωμα που περίμενε 18 βολτ? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asikamin Νοέμβριος 9, 2020 #22 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2020 Θα κάψεις τους γονείς σου άστο και πάρε ένα λιντλ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Νοέμβριος 9, 2020 #23 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2020 Πώς ακριβώς θα το κάνει αυτό; Εγώ θα συνέχιζα την προσπάθεια 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsos1147 Νοέμβριος 9, 2020 #24 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2020 πριν 10 ώρες, το μέλος schumifer έγραψε: https://www.digikey.com/en/resources/conversion-calculators/conversion-calculator-resistor-color-code μαύρο καφέ κίτρινο καφέ δίνουν 10 kΩ αλλά δεν ήμουν τόσο σίγουρος για τα χρώματα.. Μπορεί να είναι μπλε και πορτοκαλί. 12 βολτ έκαψαν κύκλωμα που περίμενε 18 βολτ? Αρχικά δοκίμασα το 18 volt τροφοδοτικό του λάπτοπ για λίγο, οι μπαταρίες φορτίστηκαν και το σκουπάκι στιγμιαία δούλεψε. Στη συνέχεια, όταν δοκίμασα ένα 12 volto τροφοδοτικό από έναν παλιό scanner, η πλακέτα υπερθερμάνθηκε και κάηκε. Γι αυτό κατέληξα σ' αυτό το (μάλλον αυθαίρετο) συμπέρασμα. Πιθανόν το πρόβλημα να βρίσκεται αλλού και να είναι και η αιτία που χάλασε και το δικό του τροφοδοτικό. (μπαταρίες βραχυκυκλωμένες;) Οπότε πάμε για μπαταρίες λιθίου. Αυτή τη στιγμή το μόνο που έχω είναι τέσσερις μπαταρίες λιθίου 18650.https://www.banggood.com/4PCS-MECO-3_7v-4000mAh-Protected-Rechargeable-18650-Li-ion-Battery-p-992723.html?rmmds=search&cur_warehouse=CZ Εκτός από θήκη για τις μπαταρίες τι θα χρειαστώ ακόμη; Κάποια λινκ για την αγορά τους; Α! Και τα χρώματα της αντίστασης (μετά από φωτογράφηση και μεγέθυνση των φωτογραφιών) μάλλον είναι: Μπλε - γκρι - πορτοκαλί - χρυσό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Νοέμβριος 9, 2020 #25 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2020 Μία ώρα πριν, το μέλος mitsos1147 έγραψε: Στη συνέχεια, όταν δοκίμασα ένα 12 volto τροφοδοτικό Το τροφοδοτικό σίγουρα DC; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsos1147 Νοέμβριος 9, 2020 #26 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2020 Είναι αυτό. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Νοέμβριος 10, 2020 #27 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2020 έξοδος φορτιστή σε Α σχεδόν 10πλάσια από είσοδο σκούπας. Βέβαια δε θα έπρεπε να περάσουνε αλλά αν τα κατάφεραν τότε ίσως να έπαιξε το ρόλο του 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
geodimis Μάϊος 26, 2022 #28 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2022 On 18/2/2018 at 11:31 ΜΜ, το μέλος ronin13 έγραψε: Καλησπερα! Εχω ενα σκουπακι χειρος του οποιου τα Ni-Cd στοιχεια στη μπαταρια του παρέδωσαν πνευμα. Ρωτησα σε κατασηματα για αντικατασταση της μπαταριας και μου ζητανε 40-50 €. Καλυτερα να παρω καινουριο δλδ... Εχω απο παλια laptop τις 18650 μπαταριες αυτού του θέματος, φορτισμένες και λειτουργικές, και θέλω να τις αξιοποιήσω. Ξέρω οτι γίνεται, αλλα δεν έχω ούτε την τεχνογνωσία, ούτε τα υλικά, ούτε τα εργαλεία για να το κανω. Ξέρουμε κάποιον που μπορεί να βοηθήσει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων! μηπως γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω το ίδιο battery pack για τον ίδιο λόγο; σε κάνα 2 μαγαζιά που βρήκα στο Ίντερνετ μου είπαν ότι έχει καταργηθεί (προφανώς λόγω NiCd?). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts