fonzi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2005 Παρακαλώ αν κάποιος φίλος έχει barebone asus, aopen ή κάποιο άλλο να μας πει μια γνώμη εδώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Απρίλιος 12, 2005 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 Έχω ένα παμπάλαιο (πιά) Creative Slix...Στην ουσία είναι Shuttle με SIS chipset αλλά με τα εξωτερικά σηματάκια της Creative.CPU P42,8Ghz, 512ddr, Ati 9600pro, WD 200hdd, Pionner dvd-r.To έχω πάνω από χρόνο και παίζει άψογα τον ρόλο του σαν htpc.’λλαξα το ανεμηστηράκι της cpu με ένα αθόρυβο από το HAC shop και σύνδεσα το ανεμηστήρα της gpu έτσι ώστε να παίζει με λιγότερες στροφές.Είναι κυριολεκτικά αθόρυβο.’φθονες usb/firewire μπρος πίσω, έξοδος ήχου σε ραδιοενισχυτή με οπτική ίνα... Σαν μηχάνημα δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, λειτουργεί μια χαρά στον ρόλο του και επιπλέον κάνω και όλες τις αντιγρ...γκουχ γκουχ από αυτό.Γενικά είναι πολύ καλό και τίμιο μηχανάκι...Τα ποιό καινούργια βέβαια έχουν περισσότερα features αλλά πιστεύω ότι αν ξέρεις τί θέλεις μπορείς να βρεις κάποιο που θα σε καλύψει άνετα.Εννοείτε ότι ΔΕΝ μπορείς να έχεις την επεκτασιμότητα ενώς κανονικού υπολογιστή αλλά όπως είπα είναι ζήτημα αναγκών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Απρίλιος 12, 2005 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 Ξέχασα και το ποιό σημαντικό βέβαια... Είναι πανέμορφο εξωτερικά και λόγο του μικρού του μεγέθους έτυχε της πλήρους αποδοχής από το έτερον ήμιση... Πήρε την θέση του στο σαλόνι χωρίς γκρίνιες και παρατράγουδα. ΠΟΛΥ υψηλό WAF (Wife Acceptance Factor)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Απρίλιος 12, 2005 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 WAF rulezzz mennnn Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Απρίλιος 12, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2005 WAF ε; Σωστό!Είδα διάφορα στο ιντερνετ και μου φαίνεται ότι τα καλύτερα είναι τα shuttle.Αν και κάποια άλλα έχουν και τηλεκοντρολ και οθόνη και instanton μέσω linux.Αλλά δεν ξέρω:1) Τι γίνεται με την κάρτα γραφικών. Αν χρησιμοποιήσω κάποια με tv-out έχει συνηθως καλή εικόνα στην τβ;2) Να βάλω μια πχ haupauge 250 για mpeg2 βιντεο εγγραφή από δέκτη;3) Η on-board κάρτα ήχου αποδίδει αξιοπρεπώς ή αυτό δεν παίζει ρόλο αφού απλώς την θέλω για να μεταφέρει ΨΗΦΙΑΚΟ σήμα στον ενισχυτή μου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Απρίλιος 13, 2005 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2005 Προσοχή σε μερικά από αυτά τα mini PCs, ειδικά ορισμένα Shuttle, που έχουνε την AGP προς τέλος της μητρικής, με αποτέλεσμα να μην χωράνε λύσεις τύπου Silencer στις κάρτες γραφικών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Απρίλιος 13, 2005 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2005 Ειναι πολυ ωραια και ιδιαιτερα με τα Windows Media Center μεσα και το Remote control.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Απρίλιος 13, 2005 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από fonzi WAF ε; Σωστό!Είδα διάφορα στο ιντερνετ και μου φαίνεται ότι τα καλύτερα είναι τα shuttle.Αν και κάποια άλλα έχουν και τηλεκοντρολ και οθόνη και instanton μέσω linux.Αλλά δεν ξέρω:1) Τι γίνεται με την κάρτα γραφικών. Αν χρησιμοποιήσω κάποια με tv-out έχει συνηθως καλή εικόνα στην τβ;Καλύτερα να μην έχει On-board κάρτα γραφικών...Για εικόνα σε tv ακόμα και κάτι παμπάλαιες Matrox G400 θα σου δώσουν απίθανο σήμα...Αλλιώς κοίτα οτιδήποτε σε Ati και αν θέλεις να είναι κάτι καλό προτίμησε 9600pro ή ΧΤ.Αν βρεις ειδικά Ati All-in-wonder pro τότε κτύπα την.Κάτι ποιό μεγάλο νομίζω ότι δεν θα έχει νόημα αφού θα μένει ανεκμετάλευτο...Πάντως σε κάθε περίπτωση και αφού μιλάμε για κανονική Τv η απόδοση της εικόνας στα dvd θα είναι πολύ καλή ΑΛΛΑ όχι τόσο σε περιβάλλον desktop όπου θα πρέπει να έχεις μικρή ανάλυση 800Χ600 για να μην σου βγαίνουν τα μάτια.Και πάλι βέβαια θα πρέπει να πέξεις με τις ρυθμίσεις του και να μεγαλώσεις τα fonts και τις γραμματοσειρές για καλύτερο αποτέλεσμα.2) Να βάλω μια πχ haupauge 250 για mpeg2 βιντεο εγγραφή από δέκτη;Συνήθως όλα έχουν μία θυρα pci και μία agp οπότε αποφασίζεις προσεκτικά τί θα του βάλεις.3) Η on-board κάρτα ήχου αποδίδει αξιοπρεπώς ή αυτό δεν παίζει ρόλο αφού απλώς την θέλω για να μεταφέρει ΨΗΦΙΑΚΟ σήμα στον ενισχυτή μου;Όλα τα καινούργια έχουν καλές υλοποιήσεις στις onboard κάρτες ήχου οπότε και δεν θα έχεις πρόβλημα και θα μπορείς να εκμεταλευτείς τις πάμπολες εισόδους/εξόδους.Αν έχεις ενισχυτή τότε αξίζει οποσδώποτε να βάλεις μια οπτική ίνα και να στέλνειε τον ήχο εκεί.Αυτά.Ελπίζω να βοήθησα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Απρίλιος 13, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2005 Nαι. Ευχαριστώ πολύ.Η shuttle εβγαλε μολις ένα με nforce4, 939 socket και νομίζω 2 pci και 1 pci-express. Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Απρίλιος 13, 2005 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2005 γιατι δεν παιρνεις ενα κουτακι της silverstone που λογικα θα ταιριαξει με τα dvd-amplifier-στερεοφωνικα σαλονιου?και εκτος απο αυτο παιρνει μεσα κανονικες μητρικες και δεν εχεις και μεγαλο προβλημα χωρου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Απρίλιος 13, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2005 Διότι το barebone έχει καλύτερο WAF... Τώρα, πέρα απο την πλάκα, δεν ξέρω αν το silverstone έρχεται τελικά ακριβότερο μαζί με τροφοδοτικό, αν έχει αθόρυβο ανεμιστήρα και γενικά αν βολεύει. Το barebone σε μια ώρα ανάγκης το πάω και στο γραφείο ή του καρφώνω και ένα tft monitor και βλέπω tv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.