yoda73 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2008 Καλησπέρα. Πριν από λίγη ώρα έκανα αντικατάσταση της stock ψύκτρας που του επεξεργαστή της υπογραφής μου, με την thermalright 120 black. Η ερώτησή μου είναι η εξής. Η θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι 46 και 49 σε 0% load (μέτρηση με το core temp). Μου φαίνονται υπερβολικές. Υπάρχει περίπτωση να έχω βάλει πολύ ή λίγη θερμοαγώγιμη και να μη δουλεύει σωστή η ψύκτρα; Ή να μην έχει πατήσει σωστά η ψύκτρα; Χρειάζεται κάποιος χρόνος για να εφαρμόσει και να λειτουργήσει η πάστα σωστά; Η θερμοαγώγιμη πάστα που χρησιμοποίησα ήταν η zalman thermal grease zm-stg1 αντί της thermalright chili factor 2, λόγω του ότι ήταν τρομερά πηχτή και δεν μπορούσα να την απλώσω.Η ψύκτρα την ακουμπάω με το χέρι και δεν μου φαίνεται ζεστή. Μου έκανε επίσης εντύπωση ότι με την αλλαγή της ψύκτρας και ενώ ξεκίνησα crysis, είχε αλλάξει τελείως η συμπεριφορά του παιχνιδιού. Πάρα πολλά σπασίματα στην εικόνα, ενώ πριν δεν αντιμετώπιζα κανένα πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
harogeo Ιούλιος 9, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2008 Από την στιγμή που λές ότι εχεις σπασιματα στην εικονα και γενικα οι θερμοκρασιες που λες ειναι υψηλες μάλλον δεν εχει πατήσει καλα η ψυκτρα σου.Σε στοκ clock δουλεύεις το pc?Eπισης για τι θερμοκρασίες δωματιου μιλάμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoda73 Ιούλιος 9, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2008 Ναι είναι stock τα ρολόγια. Δεν έχει γίνει o/c. Θερμοκρασία δωματίου περίπου 25-30 βαθμούς Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos_ir Ιούλιος 9, 2008 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2008 ίσως έχεις βάλει παραπάνω θερμοαγωγιμη πάστα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiancar Ιούλιος 9, 2008 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2008 Εγώ λέω βγάλε την ψήκτρα και μόλις την βγάλεις δώσε μας μια photo από τον cpu να δούμε αν πάτησε καλά η όχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
koumle Ιούλιος 9, 2008 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2008 Το πιο πιθανό είναι να μην πάτησε καλά η ψύκτρα.Δοκίμασε να την ξαναβάλεις και αν έχεις βάλε Arctic Ceramique για πάστα.Πάστα βάζεις ένα πολύ λεπτό στρώμα.Παραπάνω πάστα έχει αρνητικά αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoda73 Ιούλιος 9, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2008 Πρίν από λίγο έβγαλα και ξαναέβαλα την ψύχτρα. Αυτή τη φορά χρησιμοποίησα την πάστα της συσκευασίας thermalright chili factor 2. Η ποσότητα ήταν μεγέθους κόκκου ρυζιού, την οποία με δυσκολία την άπλωσα πάνω στην επιφάνεια της ψύκτρας. Με το που άνοιξα τον υπολογιστή (ήταν κλειστός για 4 ώρες περίπου), πήγα στο bios και μου έδειχνε θερμοκρασία 50 βαθμούς. Ενδέχεται ο αισθητήρας θερμοκρασίας του επεξεργαστή να είναι ελλατωματικός; Υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα που να μετράει θερμοκρασία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiancar Ιούλιος 9, 2008 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2008 αν την βγάλεις τώρα , πατάει η ψήκτρα? Εμείς αυτό θέλουμε να δούμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιούλιος 10, 2008 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2008 Πρίν από λίγο έβγαλα και ξαναέβαλα την ψύχτρα. Αυτή τη φορά χρησιμοποίησα την πάστα της συσκευασίας thermalright chili factor 2. Η ποσότητα ήταν μεγέθους κόκκου ρυζιού, την οποία με δυσκολία την άπλωσα πάνω στην επιφάνεια της ψύκτρας. Με το που άνοιξα τον υπολογιστή (ήταν κλειστός για 4 ώρες περίπου), πήγα στο bios και μου έδειχνε θερμοκρασία 50 βαθμούς. Ενδέχεται ο αισθητήρας θερμοκρασίας του επεξεργαστή να είναι ελλατωματικός; Υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα που να μετράει θερμοκρασία;Στο Bios ο CPU δεν ειναι Idle. Εχεις ~60-70% Load.Επισης ο CPU σου θα ειχε την θερμοκρασια δωματιου πριν τον ανοιξεις.(~25-30C).Δεν εχει σχεση δλδ το γεγονος οτι ηταν 4h κλειστος.CoreTempΘα το Βρεις στα Utilities του Forum.http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=31 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoda73 Ιούλιος 10, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2008 Δεν θα το πιστέψετε τι έγινε. Η επιφάνεια της ψύκτρας δεν ήταν επίπεδη. Είχε μια ελαφριά καμπύλη. Το ανακάλυψα τυχαία όταν την ακούμπησα σε ένα γραφείο με τζάμι από πάνω και η ψύκτρα έπαιζε. Πριν από λίγη ώρα την πήγα πίσω στο πλαίσιο όπου και τα παιδιά εκεί το είδαν και την πήραν πίσω. Προς το παρόν έχω πάνω την ψύκτρα της ιντέλ με AS5. Λόγω υποχρεώσεων δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ να δω θερμοκρασίες κτλ. Έχω στα χέρια μου την zalman 9700 αλλά δεν υπάρχει χρόνος να ασχοληθώ για τοποθέτηση. Μάλλον αύριο.Έχει συναντήσει κανείς παρόμοιο πρόβλημα ή είναι καντέμης και μου ΄κατσε η πρώτη ελλατωματική thermalright; Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoda73 Ιούλιος 12, 2008 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2008 Πριν από λίγη ώρα τοποθέτησα την zalman 9700NT. Προς το παρόν δείχνει ΟΚ. 40 βαθμούς σε ο% load και μετά από 30 λεπτά crysis έφτασε max 61 βαθμούς.Σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.Α! όσον αφορά το πρόβλημα που ανέφερα στο crysis στην αρχή, τελικά ήταν ανεξάρτητο με τον επεξεργαστή. Είχα καταλάθος αφήσει το ΑΑ στο 16x. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.