Jump to content

Η καλή μέρα απ' το πρωί φένεται...

JiMk

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Gabriel

Γιατί το λές αυτό??Στο 1.1 που είχα,ήθελα να βάλω μεγαλύτερης διαμέτρου ζάντα χωρίς να βρίσκει ή μέσα μεριά του λάστιχου πίσω στο θόλο και το είχα έτσι για 2 χρόνια χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.Αυτό δε το έκανα εγώ αλλά το κατάστημα που μου πέρασε τις ζάντες.Όλα τα καταστήματα ελαστικών και ζαντών το κάνουν.

Δε μιλάμε για 10 εκατοστά,αλλά για 1εκ το πολύ πάχος.

Τότε δεν είναι προεκτάσεις! Ροδέλες είναι! Έχω δει ημιαξόνιο να κόβεται σε στροφη, με προεκτάσεις επειδή ο τύπος ήθελε να τσιγγουνευτεί και αντί να βάλει μεγαλύτερο άξονα, έβαλε προεκτάσεις.

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Τι να πώ?Σαφώς και δεν αμφισβητώ αυτό που λές μιάς και η ορθή λύση είναι ο μεγάλύτερος άξονας αλλά εγώ δεν είχα κάποιο πρόβλημα έστω και με τις ροδέλες,ο ιδιοκτήτης του καταστήματος τους αποκαλούσε αποστάτες..

Έχω δει μικρότερης διαμέτρου ζάντα να βρίσκει στο δισκόφρενο, αλλά η μεγαλύτερη γιατί να έχει πρόβλημα;

Οι ζάντες βιδώνουν στο πίσω τους μέρος πάνω στον άξονα.

Αν το έλαστικό είναι το σωστό για τη ζάντα και όχι ακόμα πιο φαρδύ τότε δεν νομίζω οτι θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα;

Λογικά λοιπόν είχες λάστιχο 20mm μεγαλύτερου πάχους απ'οτι η ζάντα...

Ρωτάω γιατί απλά μπερδεύτηκα...

Είμαι και εγώ στο να πάω για φαρδύτερη ζάντα και ρωτάω γιατί αν χρειαστεί κάτι τέτοιο αποκλείεται να βάλω (έχω ακούσει και εγώ παρόμοιες ιστορίες με αυτήν του bleo8onhs) και μάλλον θα το καθιστερήσω να μπουν μαζί με τον άξονα που θα αλλαχθεί λόγω δίσκων πίσω...

Αρχική απάντηση από Nos-Dio [09-04-2005 19:53]

ρε σ πως ειναι δυνατον και δεξια ροδα και αριστερη πορτα?????Βασικα καπου εχει μπερδευτει το αριστερα με το δεξια...απο οτι βλεπω και απο τις φωτο...

SOLID SNAKE 4:JIM'S SAXO ON THE ROAD

:hehe: :hehe: :hehe:

sry jim αλλα δεν αντεξα:flower:

Εχμ,επειδη τωρα το ειδα αυτο.......Μηπως εννοεις METAL GEAR SOLID 4????

:p

Αρχική απάντηση από bleo8onhs [Σήμερα, στις 19:39]

Δεν λέει ότι ακουμπά στο δισκόφρενο, αλλά στο μέσα μέρος του θόλου αν κατάλαβα καλά.

Ακριβώς.

Και στο Saxo 1.1 που έχει 13άρες μαμά και 165/70 λάστιχο,με 14άρα και 175/60 είχα το πρόβλημα αυτό και μόνο στους πίσω τροχούς,στους μπροστά δεν είχα πρόβλημα.

Πολύ περίεργο μου φαίνεται...

Μήπως οι ζάντες που έβαλες δεν βγαίναν για Citroen και έτσι δικαιολογούνται οι αποστάτες;

Θα το ψάξω πάντως γιατί σκέψου εγώ που θέλω να πάω από 165/70/R14 σε 195ή205/45/R16...

Αρχική απάντηση από JiMk

Ηλία για να μην αλλάξεις το βήμα σου προτείνω 195/45/15 ή 195/40/16

Προφανώς εννοείς /16 στο πρώτο ελλαστικό, γιατί αν πάω σε 15" ζάντα τότε είναι 185/60/15 ή 195/55/15 (η Citroen βάζει τις πρώτες, παρά το γεγονώς οτι μεγαλώνει το βήμα κατα 2,8%)

Αλλά δεν το σκέφτομαι σχεδόν καθόλου για 15" πλέον...

Θα μπούνε για λόγους εμφάνισης...

Δεν νομίζω οτι αξίζει να χάσω σε επιδόσεις για 15" ζάντα, τουλάχιστον με την 16" θα έχει δείξει το αυτοκίνητο και θα το ευχαριστιέμαι...

Αρχική απάντηση από Ilias83

Προφανώς εννοείς /16 στο πρώτο ελλαστικό, γιατί αν πάω σε 15" ζάντα τότε είναι 185/60/15 ή 195/55/15 (η Citroen βάζει τις πρώτες, παρά το γεγονώς οτι μεγαλώνει το βήμα κατα 2,8%)

Αλλά δεν το σκέφτομαι σχεδόν καθόλου για 15" πλέον...

Θα μπούνε για λόγους εμφάνισης...

Δεν νομίζω οτι αξίζει να χάσω σε επιδόσεις για 15" ζάντα, τουλάχιστον με την 16" θα έχει δείξει το αυτοκίνητο και θα το ευχαριστιέμαι...

Jim στο 1.1 είχα 155/70/13 (όχι 165,που έχουν τα 1.4άρια,όχι VTS look) και στο VTS τώρα έχω 195/45/15 για 15άρα και οι διαστάσεις για σωστό βήμα που λές για 14άρα σε είναι /55/14.

Πρέπει να μου είχε βάλει λάθος βήμα και διάμετρο ο γκιόζης στο 1.1,αλλά αυτά ήταν πρίν 4 χρόνια...

Ilias83,οι σωστές διαστάσεις ειναι αυτές που δίνει ο jim,αν και για 16άρα δε θα το συνιστούσα.

Για 13άρα 70/13 (τουλάχιστον στο παλιό μου 1100άρι μοντ.2000)

Για 14άρα 55/14

Για 15άρα 45/15

Ilias83,οι σωστές διαστάσεις ειναι αυτές που δίνει ο jim,αν και για 16άρα δε θα το συνιστούσα.

Για 13άρα 70/13 (τουλάχιστον στο παλιό μου 1100άρι μοντ.2000)

Για 14άρα 55/14

Για 15άρα 45/15

Έγραψα πουθενά οτι έχω Saxo?

Sorry που σας έμπλεξα αλλά είπα οτι φοράω τώρα 165/70/R14 και έγραφα για ζάντες που αντιστοιχούν σε αυτό...

Οκ,νόμιζα ότι έχεις Saxo.

Θα ήθελα, αλλά μόνο αν μιλάμε για VTS ή look VTS έστω (το άλλο δεν μου αρέσει)

Πάντως εννοείτε οτι είμαι στην σωστή εταιρία (Citroen) αλλά σε άλλο μοντέλο (C3)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.