Jump to content

8500 Stability Issues..

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ψαχνω να βρω ρυθμισεις για 24/7 τωρα το καλοκαιρι και εχω 2 προβληματα που με ανησυχουν.

Το πρωτο ειναι οτι ενω βγαζω 2 ωρες prime και occt, το orthos πεταει error στο μισαωρο. Εχω δωσει παραπανω ρευμα, εχω ριξει και 5 το fsb αλλα τα ιδια. Επισης οι μνημες ειναι ελεγμενες με 2 ωρες memtest και φαινονται οk.

Τemps 45 - 65.

Τα settings ειναι τα ακολουθα. Να τα κρατησω?

Cpu ratio=8,5

Fsb=460

vFsb=1.2

PLL=Auto (1.5)

vDRAM=2.1

Nb=1,4

Load line Clibration=Enabled

Spread Spectrume Disabled

[ATTACH]3319[/ATTACH]

Το 2ο ειναι το degrade που ακουω πολλοι οτι παθαινουν με τους 45αρηδες. Διαβασα στο xs οτι κυριος λογος ειναι το vtt και pll τα οποια ελεγαν οτι ειναι δεν πρεπει να ξεπερασουν τα 1.15 και 1.7 (1.6 για quad) αντιστοιχα και αν ειναι δυνατο να μεινουν στα 1.1 και 1.5. Εμενα μου ειναι πολυ δυσκολο να αφησω το vtt στοκ με το κακο κομματι που εχω (βλεπε VID 1,15 το οποιο οταν αλλαζω multiplier η αν απλα ειμαι σε full load γινεται 1.225 :confused:banana) και η αμεσως επομενη επιλογη που εχει το bios ειναι τα 1.2. Εχει κανεις προβλημα με degrade και τι settings προτεινετε για να μην την πατησω? Γιατι αν παθω και degrade η ΔΕΗ θα ερχεται περισσοτερα απο το μηνιατικο...This is Sparta

post-952-1414343151,2468_thumb.jpg

Degrade προσωπικά έχω δει από ψηλό vcore. Στους 2 8500 που είχα vtt δεν χρειαζόταν πάνω από 1,15 για 24/7. Νομίζω ότι το πρόβλημά σου είναι οι μνήμες σου που είναι αρκετά ψηλά και με σφικτό strap (διαιρέτης 4:5). δοκίμασε στα ίδια mhz με 9 ή 9,5 multi και αποκλειστικά για cpu τρέξε prime small fft's. Oi μνήμες είναι 4χ1 λογικά ε;

Α δώσε και λίγο παραπάνω στο nb 1,5v είναι καλά. Τι batch είναι το cpu;

Thanks για το ενδιαφερον Georgesod.

FPO:Q806A229

Stepping:C0

VID:1.15 ή 1,225 (από Coretemp). Αληθεια το κανει σε κανεναν αλλο αυτο??

Οι μνήμες ειναι 2Χ2gb της υπογραφής. Oι μνημες παιζουν στα 1150 και με τα ρευματα στο auto, αλλα δινω 2.1 γιατι εχω κατεβασει τα subtimmings. Τις εχω τεσταρει με memtest και δεν εβγαλαν error.

Εχω δοκιμασει να τρεξω orthos και με 1:1 τις μνημες με stock timmings 5-5-5-18 αλλα παλι ειχα τα ιδια. Και το nb το εχω δοκιμασει με 1.5 αλλα παλι δεν.

Διευκρινιζω παντως οτι μονο με το orthos εχω προβλημα. Με prime και OCCT δεν βγαζει error και γι αυτο σκεφτομαι να μεινω ετσι. Επισης εχω λιωσει 2 μερες τωρα που εχω αυτα τα settings στο Rainbow 6 και δεν ειχα προβλημα.

Καμια ιδεα?

Εγω παλι πιστευω οτι το VTT που δεινεις ειναι too much για 24/7.Τοσο εδινα εγω για τα 4600+.

το Degrade ερχετε μετα το 1.45 Vcore...σε συνδιασμο με ψηλο VTT.

Γνωμη μου ειναι να αλαξεις διαιρετη..και να πας στα 9x450=4050, μνημες 4:5 στα 560.

Δωσε VTT ~1.12-1.14

Vcore ~1.34-1.38

Δυστυχως GeorgeVasil δεν εχω τετοια επιλογη για vtt. Μονο 1.1 , 1.2 , 1.3 κτλ

Με 1.1 παντως δεν βλεπω σταθεροτητα στα 3,9 ακομα και με ~1,4Vcore...

Το πιο ωραιο ειναι οτι και με 450x9 (1,38v) παιρνω την ιδια εικονα: Error στο orthos, ok τα αλλα. lοl

Το thread το ανοιξα πιο πολυ για να δω αν πρεπει να ανησυχησω που δεν βγαζει orthos ενω βγαζει ολα τα αλλα. Και απ'οτι καταλαβαινω πρεπει ε???

Δυστυχως GeorgeVasil δεν εχω τετοια επιλογη για vtt. Μονο 1.1 , 1.2 , 1.3 κτλ

Το πιο ωραιο ειναι οτι και με 450x9 (1,38v) παιρνω την ιδια εικονα: Error στο orthos, ok τα αλλα. lοl

Το thread το ανοιξα πιο πολυ για να δω αν πρεπει να ανησυχησω που δεν βγαζει orthos ενω βγαζει ολα τα αλλα. Και απ'οτι καταλαβαινω πρεπει ε???

Γνωμη μου ειναι να τρεξεις και αυθονες λουπες 3D...Και αν δεν πεταξει BSOD..εισαι οκ.

Και σε καθημερινη χρηση...αν δεν σου κανει κολπα..εισαι οκ.

Γνωμη μου ειναι να τρεξεις και αυθονες λουπες 3D...Και αν δεν πεταξει BSOD..εισαι οκ.

Τι λουπες δλδ? Με καποιο προγραμμα εννοεις η παιζοντας παιχνιδια π.χ? (Το 2ο μου φαινεται ωραιο...):D

Λες με 1.2 VTT να εχω προβλημα σε βαθος χρονου? Θα ειναι αλλος ενας καλος λογος να παω γι αυτην: http://www.skroutz.gr/s/51358/Asus-Maximus-II-Formula.html:D:D:D

Τι λουπες δλδ? Με καποιο προγραμμα εννοεις η παιζοντας παιχνιδια π.χ? (Το 2ο μου φαινεται ωραιο...):D

Λες με 1.2 VTT να εχω προβλημα σε βαθος χρονου? Θα ειναι αλλος ενας καλος λογος να παω γι αυτην: http://www.skroutz.gr/s/51358/Asus-Maximus-II-Formula.html:D:D:D

3DMark 03 05 06 Vantage.

Δεν χρeιαζεται να πας σε τοσο ακριβη Mobo. Μπορεις να κανεις την δουλεια σου και με μια P5Q Deluxe..

Ειμαι της αποψης οτι το 1.2 μπορει να σου δημιουργησει προβληματα.

3DMark 03 05 06 Vantage.

Δεν χρeιαζεται να πας σε τοσο ακριβη Mobo. Μπορεις να κανεις την δουλεια σου και με μια P5Q Deluxe..

Ειμαι της αποψης οτι το 1.2 μπορει να σου δημιουργησει προβληματα.

Thanks! Θα τρεξω 3dmark06 με 5 λουπες σε καθε test σε full ανάλυση και AAx8. Καλα δεν ειναι?

P.S: Ξερω οτι ειναι χωρις λογο τα εξτρα λεφτα, αλλα αυτη η Maximus με τρελαινει!:D

Μια χαρά είσαι any :p αν το επιζήσει αυτό , φυσικά εγώ θα έτρεχα και κάνα ati tool που το θεωρώ πιο σταθερό:)

To βγαλε κι αυτο.. Ετρεξε 1 ωρα περιπου.

Παντως με ανησυχει το VTT αλλα απ την αλλη σκεφτομαι οσους εχουν P5K ή αλλη μητρικη που δεν δινει την δυνατοτητα να το ρυθμιζεις με 0.2 step. Τους παιρνουν στα χερια μετα απο 6-12 μήνες τους 45αρηδες? Επισης κριμα δεν ειναι να εχω δωσει τοσα λεφτα για υδροψυξη και να μην μπορω να ανεβω στα 4gz? Γιατι με 1.1vtt δεν παει..:(

Μια χαρά είσαι any :p αν το επιζήσει αυτό , φυσικά εγώ θα έτρεχα και κάνα ati tool που το θεωρώ πιο σταθερό:)

Δεν τεσταρει CPU,μνημες αυτο.:rolleyes:

Ποπό από την νύστα μου πρέπει να είναι :p Νόμιζα κάρτα τεστάραμε :D 06 τότε :)

Ακυρο. Το δοκιμαζα με orthos. Ετρεξα και τα αλλα stability tests και ειχα μια απ τα ιδια.. Λεω να μεινω ετσι, με 1.1VTT για παν ενδεχομενο και 1.32Vcore αντι 1.312V. Καλύτερα δεν ειναι?

[ATTACH]3335[/ATTACH]

post-952-1414343151,7187_thumb.jpg

Εχε στα υποψην οτι αυτοι οι CPU παιζουν καλυτερα με το Native Multi..:p

Οποτε δοκιμασε και 9,5*430 με μνημες 4:5 στα ~540.

και δοκιμασε και

Γνωμη μου ειναι να αλαξεις διαιρετη..και να πας στα 9x450=4050, μνημες 4:5 στα 560.

Δωσε VTT ~1.12-1.14

Vcore ~1.34-1.38

Εχε στα υποψην οτι αυτοι οι CPU παιζουν καλυτερα με το Native Multi..:p

Tωρα με σκοτωσες...:p Να σου πω την αληθεια το 430x9,5 ειναι καλη περιπτωση μιας και οι μνημες παιζουν με 5-5-4-15 στα 1060-1080. Θα δω αν ειμαι stable με τις μνημες ετσι και παιζει να το βαλω ετσι.

Παντως και με 5-5-5-18 και 430x9,5 ΠΑΛΙ orthos δεν! Πραγματικα δεν μπορω να το εξηγησω τι ζορι τραβαει με το βρωμοπρογραμμα :mad:. Ε LOL δηλαδη!

παράτα το orthos και τρέχα prime :p αν έπαθε degrade δώστου παραπάνω και θα ηρεμήσεις

Eμ ελα που του οσο και να του δωσω δεν βγαζει orthos και βγαζει ολα τα αλλα! ΛΟΛ! Δεν ειναι θεμα degrade αυτο. Ετσι δεν ειναι?

Τεσπα, δεν του δινω αλλο και τελος! Λιτοδιαιτο τον θελω!This is Sparta

ε όχι αν δεν ήταν σταθερός με τα ίδια ρεύματα όπως στις αρχές θα ήταν degrade αλλά αφού βγάζει όλα τα άλλα τότε δεν σε νοιάζει παράτα το Orthos απλά

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.