Jump to content

maxtor 200arhs trwei gb!

Ιπποκράτης

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα,

Λοιπον, χθες εκανα format τον σκληρο τον αναγνωρισε στα properties ως 200αρη(189GB συγκεκριμενα) αλλα στα used γραφει 63gb.

Χρησημοποιησα και το utility που δινει στην σελιδα της maxtor (big drive enabler) αλλα δεν αλλαξε κατι.

Το ιδιο προβλημα ειχε παρουσιαστει και οταν ειχα πρωτοπαρει τον σκληρο και θυμαμαι οτι το ειχα λυσει με αυτο το utility.

H motherboard βεβαια ειναι παλια (ASUS A7V266 VT8366A) αλλα δεν νομιζω να φταιει αυτο γιατι οπως ειπα και πριν με το συγκεκριμενο utility ειχε λυθει το προβλημα.

Καμια ιδεα κανεις γιατι εχω αρχισει να εκνεβριζομαι με το θεμα και ειναι κριμα να ξυλωσω τον σκληρο απο το κουτι πανω στα νευρα!!!

Ευχαριστω

Αν έχεις SP1 δεν νομίζω οτι χρειάζεσαι το utility...

Δοκίμασε να απεγκαταστήσεις όλο το δίαυλο που είναι ο σκληρός σου...

Αλλιώς αν δεν πετύχει αυτό κοίτα μήπως τα "έκρυψε" το format ως μη formaρισμένο μέρος.

Με το partition magic θα μπορέσεις να το επαναφέρεις...

Και με SP1 το δοκιμασα και με SP2.

Και με το maxblast που δινει στη σελιδα η maxtor εκανα partition θετοντας την συνολικη χωριτικοτητα του δισκου.

Με οποιοδηποτε partition magic η καλυτερα με την τελευταια εκδοσή(η 8 ειναι αν δεν κανω λαθος);

Ρωταω γιατι ειμαι με 56αρι modem και το partition magic 8 πρεπει να ειναι γυρω στα 50mb.

Eχω το partition magic 7 φανταζομαι να κανει δουλεια..

Αλλες εναλλακτικεσς λυσεις μηπως υπαρχουν;

Ευχαριστω

Δεν νομίζω οτι το 7 θα έχει πρόβλημα...

Δοκίμασε όμως πρώτα να καταργήσεις τον δίαυλο από το Device Manager.

Ο Υπολογιστής μου (δεξι κλίκ)-> Ιδιότητες -> Υλικό -> Διαχείρηση Συσκευών -> Ελενκτές IDE ATA/ATAPI ...

Θα ζητήσει επανεκίνηση, θα κάνεις, θα ξαναζητήσει και όταν θα επιστρέψεις θα το έχει βρεί αυτόματα...

Απο BIOS πόση χωρητικότητα σου λέει;

post-1045-1416071839,1121_thumb.jpg

Ilia83 το εκανα αυτο που λες αλλα δεν αλλαξε τιποτα.Δεν εχουν επανελθει τα gb.

Στο BIOS αναγνωριζει κανονικα ολη την χωριτικοτητα του δισκου(203gb).

Τζωρτζη γινεσαι λιγο πιο συγκεκριμενος γιατι εχω σπαζοκεφαλιασει αυτες τις μερες και εχουν καει πολλες λυχνιες του εγκεφαλου με αποτελεσμα να μη καταλαβαινει ;)

Ευχαριστω

κανε δεξι κλικ στο 'ο Υπολογιστης μου' και επελεξε 'διαχειριση' - στην καρτελα που θα εμφανιστει κλικαρισε στην 'διαχειριση δισκων' οπου -ισως- δεις τα υπολοιπα gb

αν τελικα τα δεις εκει κανε δεξι πανω τους και διαμορφωση - αν το ψαξεις λιγακι μπορεις να δημιουργησεις partition klp

καλη τυχη

Αρχική απάντηση από makio

κανε δεξι κλικ στο 'ο Υπολογιστης μου' και επελεξε 'διαχειριση' - στην καρτελα που θα εμφανιστει κλικαρισε στην 'διαχειριση δισκων' οπου -ισως- δεις τα υπολοιπα gb

αν τελικα τα δεις εκει κανε δεξι πανω τους και διαμορφωση - αν το ψαξεις λιγακι μπορεις να δημιουργησεις partition klp

καλη τυχη

tnx makio

κάντο και πες μας!

Χθες το βραδυ εκει που καθομουνα αποφασισα να κανω ενα check disk το οποιο τελικα επανεφερε τα χαμενα 63gb.Το θεμα βεβαια ειναι εαν υπερβω τα 126gb του δισκου μηπως και δημιουργησει καποιο προβλημα. Θα φανει στην πορεια αυτο.

Σας ευχαριστω ολους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.